Det jag dagligen smetar på ansiktet

~
 
Jag kom på att det var ett tag sedan jag pratade om hur jag brukar sminka mig (september 2017 för att vara exakt). Just nu ser det likadant ut varje dag och har gjort det i över ett år. Kanske lite tråkigt men jag tycker mest att det är skönt med en inbiten rutin. Vi kikar! 
 
Inser att hälften av produkterna är Glossier. Lovar att jag genuint tycker om dem och endast delvis använder dem pga vackra förpackningar hahah!

PRODUKTERNA
 
 
Glossier Stretch Concealer har jag haft i ungefär ett år nu och beställde precis en ny då den gamla är slut. Älskar verkligen den här! Den liksom smälter ihop med huden och ger en dewy finish. Applicerar över hela fejset med fingrarna.
 
 
För lite extra täckning på röda partier och under ögonen använder jag NYX HD Concealer. Den är helt ok. Sedan sätter jag alltsammans med ett puder från det koreanska skönhetsmärket Skinfood. Har haft detta hur länge som helst och det tar aldrig slut?! Ett färglöst löspuder som luktar persika, gillar! 

 
Den gamla trotjänaren Mary-Lou Manizer är kvar och still going strong. Kanske kommer räcka mig livet ut? Hur som helst - min bästa highlighter. Ibland duttar jag på lite cloud paint på kinderna, jag gillar färgen Dusk
 
 
Ögonbrynspudret har jag inte bytt ut på typ fem år. Jag använder väldigt lite åt gången så det är väl därför den räckt så länge. Det är i alla fall Anastasia Brow Powder Duo för den som undrar. Mascara testar jag en ny varje gång det är dags att slänga ut den gamla. Just nu är det Glossier Lash Slick, den är A OK! Måste testa lite mer innan jag kan ge ett befogat omdöme.
 
VIDEON
 
Titta! Jag filmade och redigerade en gammal hederlig sminkvideo för att visa hur jag lägger produkterna och så, kolla gärna. 
 
 
 
Ett bonustips! I min senaste Glossier-beställning slängde jag med deras parfym då recensionerna jag läst höjt den till skyarna. Jag köpte den solida varianten som ser ut som ett läppbalsam. Den är lite pricey men doftar magiskt! Typ kryddigt och vuxet men inte damigt. Välj den som gratis prov om du ska lägga en beställning hos Glossier. 

 
 
 
 

Slutprojektet WAYFINDING

~
Sommarlov! Jag har just lämnat in sista projektet i sista kursen i första året på universitetet. Det innebär att jag nu är ledig (totalt ledig!) fram till början av september. Det känns faktiskt bisarrt, jag som jobbat varje sommar sedan jag var 15. Undra om jag kommer att bli uttråkad? Jag ser det mest som en chans att få jobba på egna projekt, lägga ner mer tid på bloggen och bara slappna av. Fan vad gött! 
 
Slutprojektet Wayfinding

Tillbaka till det här projektet jag pratade om. Ett ganska stort och omfattande sådant som vi ägnat de sista två månaderna åt. Det var en interaktionskurs och uppgiften var att skapa ett wayfinding-system till en konferens som kommer att äga rum på universitetet senare i år. Det fanns inget krav att ha en rimlig budget i åtanke men eftersom ens arbete eventuellt kommer att nyttjas kan det ju ändå vara värt att tänka på. 
 
Jag var så lost i början (känns iofs som att jag är det inför varje uppgift). För att begränsa mig lite så att jag kunde hinna med arbetet valde jag att endast göra skyltar som skulle sitta utanför de aktuella föreläsningssalarna.
 
Efter idéer fram och tillbaka, massa iterationer och lite feedback blev detta mitt slutresultat ↓
 


Snyggt photoshopat eller hur haha? Det här med perspektiv-verktyget är väl inte min grej kanske. Jag tror man förstår konceptet i alla fall.

Tanken är takhängda STORA skyltar som snabbt fångar ögat. Flärparna som viks bak på sidorna är där för att man ska hitta i avlånga korridorer när man närmar sig salen från sidan.
 
 
Vad gäller formgivningen är den mörkblå färgen och helvetica helt enligt LTUs grafiska profil medan den gula valts specifikt för detta event så att materialet skiljer sig från nuvarande skyltar. 
 
 
Jag gjorde också en liten kartong-prototyp för att ytterliggare förmedla min idé. Något man kan lyfta upp och pilla på som levererar konceptet. Jag fick faktiskt mycket beröm av min lärare för detta på examinationen, han tyckte det var en strålande idé!
 


Jag designade även en affisch som ett exempel på hur skyltarna rent grafiskt skulle höra ihop med resten av materialet på konferensen. Ur ett helhetsperspektiv skulle alltså övriga skyltar, broschyrer, namnbrickor och allt annat man kan tänka sig gå i denna blå/gula färgskala med helvetica som typsnitt. Kanske man tillochmed skulle kunna ha gula och blå möbler, varför inte måla om vissa väggar och pelare? The possibilities are endless!
 
Det var det, lämna gärna feedback om du vill, det här är ju en idé värd att spinna vidare på tycker jag. Nu ska jag spela frisbeegolf och njuta av solen och ledigheten. Hade! » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.