Gårdagen i 15 mobilbilder

~
Jag har inte gjort ett vanligt vardagsinlägg på väldigt länge så jag tänkte att det var dags för det nu. (Har försökt ett par gånger tidigare med glömmer bort att ta bilder!) Igår var det en fredag! Vi tar en titt på hur den såg ut för mig. Mobilen började spela Be Alright av Justin Bieber vid 07.30 och då var det dags att stiga upp. Jag började med frukost såklart. Rostade brödet på en riktig retro-brödrost och lade sedan på avokado, tomater och picklad rödlök. Äter förövrigt avokado långt ifrån varje dag, min frukost är sällan så bloggig som den blev igår. Har köpt en presskanna förresten! Tycker kaffet blir 👌 i den. Min föräldrar fällde en tår när de fick höras om detta, jag som har vuxit upp på kokkaffe. 
Sedan tog jag en dusch, en lång en. Tvättade håret, rakade benen och skrubbade kroppen. Det har blivit så mycket mer avslappnande att duscha i min lägenhet sedan vaktmästaren bytte ut det gamla ofräscha plastmunstycket till en ny variant. Ni får också en liten shelfie på sådant jag kladdade på mitt ansikte efter duschen. 
Outfit-tajm! Kände mig riktigt fredagsfin. En stickad tröja från Monki som jag haft och älskat i många år (den finns kvar i deras sortiment fortfarande). Jeans från Topshop som jag köpte via Tradera. På den högra bilden är jag ledsen för att jag måste dölja min outfit under tjocka vinterkläder. Damn you -25 grader!

Sedan åkte jag till skolan. Fotade inget eftersom allt blev så jäkla stressigt då jag blev sen. Bilen strulade nämligen när jag skulle starta den. Tur att jag redan hade bokat verkstadstid till klockan 13! 
 


Det behövde bytas en rör som läckte i avgassystemet, så då kollades samtidigt det där som hade strulat tidigare. Allt gick superbra och notan landade på just över 1000 spänn, ändå överkomligt. Två saker jag tänkte på när jag satt och väntade på bilen: 1. Ska jag ta en kaffe? Hatar maskinkaffe och har redan druckit för många koppar men vill ha något att göra liksom. Det blev ingen kaffe. 2. Det är något som är så underhållande att se skitiga "über-manliga" bilverkstadsmän gå iväg med min bilnyckel. Den där rosa, fluffiga bollen blir så malplacerad i deras händer. 

 


Efter att bilen var fixad och jag just spenderat 1000 kronor åkte jag iväg och shoppade, vad annars?! Köpte ändå helt rimliga grejer. Reklamerade en trasig puff och bytte in mot en ny. Köpte 2 krukor och 2 glödlampor. Pantade ett dussin gamla bläckpatroner på Clas Ohlson + hade en bonuscheck på 30 kronor så vägghyllan blev helt gratis, sådant ogillar vi ju inte! Monterade upp hyllan samtidigt som jag pratade med min kära bror. Till höger har vi en vacker bild jag av misstag tog när jag skulle försöka aktivera högtalare på mobilen. Jag är så tekniskt begåvad 🙃
Jag ock Viktor gick sedan till ICA och handlade middag. Kan ni gissa vad i åt? Rätt svar! 
Tanken var att vi skulle köra in till stan och se bio men ingen av oss kände för det när det var dags att åka. Det blev en myskväll hemma i soffan istället, jag klagar inte! 

Det var den fredagen! Det blir en lugn helg den här veckan. Idag ska vi försöka jobba på en skoluppgift och imorgon blir det städdag för min del. Glad lördag på er :) 

 

Univers av Adrian Frutiger

~
Jag inser att jag har varit kass på att skriva någonting om mina skoluppgifter. Jag vill ju visa upp det jag gör på dagarna och sådant jag blir nöjd med! 
 
Just nu läser vi en typografikurs och pratar därför väldigt mycket om olika typsnitt, typografer, bokstävers anatomi och läsbarhet. En uppgift innebar att välja ett typsnitt och göra en informativ poster om det samt ett visitkort till typografen som ritade typsnittet. Jag valde Univers av den schweiziske Adrian Frutiger  (som även skapade mitt favoritypsnitt Avenir!) 
 
 
Här är affischen! Som jag kämpade med den här till en början, jag kände att jag satt fast i ett tankespår som jag hade svårt att bryta mig loss ur. När jag väl gjorde det rullade det på riktigt bra och jag hamnade i ett sådant där nice flooow.
 
Jag blev riktigt nöjd med resultatet! Tycker den är både visuellt tillfredsställande och informativ. Kommer garanterat att skriva ut och sätta upp på väggen så att jag kan beundra mitt verk varje dag ;) 
 
Och så visitkortet. Gjorde både en fram- och baksida. Ena sidan är en påhittad logga till företaget Frutiger ritade Univers till och andra sidan är hans kontaktinformation (även den påhittad såklart eftersom han dog 2015). 


Om du tycker att F:et ser lite konstigt ut så har du rätt. Tanken var att koppla till plusset i Schweiz flagga men jag vet inte riktigt om det blev tydligt. Bra idé men oklart om det fungerar i praktiken, kommentera gärna och berätta vad du tycker! Funderar på att låta F:et vara som vanligt och göra ett plus i det vita området ovanför hans namn istället. 

 
I helhet: rolig uppgift och jag blev helt klart nöjd med mina prestationer! Ska absolut bli bättre på att visa upp uppgifter här i bloggen eftersom jag vet att det finns ni som är intresserade. 

På återseende! 

En reflektion på det gångna året

~
Jag satt här och finurlade på ett inlägg om vad jag hållit på med de senaste veckorna och kom då på att jag inte skrivit min årliga reflektion! Så jag tycker att vi kollar på hur mitt 2018 har varit. 
 
 
JANUARI / FEBRUARI
 
Stort år! Stora förändringar! Det började ganska lugnt. Jag jobbade kvar på macken och mitt liv bestod av morgon- eller kvällspass. Jag gick i målarkurs med en massa gulliga tanter varje torsdag och vardagen rullade på. Redan i februari visste jag att jag ville söka högre studier och började jobba på arbetsprovet för att ta mig in på min drömutbildning. 
 
MARS
 
I mars fyllde jag 20 år och det var stort! Kommer också ihåg att detta var en svacka i mitt mående där jag ifrågasatte vad jag gjorde med mitt liv och hade ångest över min vardag.
 
APRIL
 
I april blev det ljusare tider. Jag började komma igång med löpträningen som jag sedan höll i sommaren ut. Träningen hjälpte mig att må bättre och komma på rätt spår igen. Det var också dags att göra klart arbetsprovet och skicka in min ansökan. 

 
MAJ
 
I maj reste jag och mina kollegor till Turkiet, det var definitivt en höjdpunkt på året. Under ett par dagar njöt vi av solen, drack fruktiga drinkar och åt god mat. Jag skrev: "Jag har mått lite dåligt under en längre tid men känner att det måendet försvinner och ersätts av något gott allteftersom dagarna blir längre. Alla planer som finns känns inte längre så långt bort. På något vis började massa bitar av mitt liv falla på plats när snön försvann."
 
JUNI / JULI
 
Under sommaren och de tre veckor semester jag hade åkte jag och min familj som vanligt till västkusten och spenderade tid med släkt där. Dagarna kantades däremot av en tung stämning då två av våra nära släktingar som alltid varit med på somrarna hade gått bort tidigare under året.
 
Jag åkte över en helg till huvudstaden för att se Ed Sheeran med mina vänner. Den 15 juli fick jag veta att jag blivit antagen till högskoleutbildnigen Grafisk Design i Luleå och en sjuk lättnad sköljde över mig, som jag hade väntat på det beskedet! 

Helgen på Stadsfesten i Skellefteå. Samma helg vi såg Icona Pop. Även samma helg jag blev sjuk och fick köra hem med huvudvärk och febersvettningar.
 
Resan till Stockholm för att se Ed <3
 
AUGUSTI
 
Jag ringde min chef och sade upp mig från jobbet. I slutet av augusti tog jag mitt pick och pack och flyttade till Luleå. Fick bo hos en otroligt snäll släkting eftersom det var så svårt att få tag på boende direkt. Nollningen hände. Jag försökte vara med så mycket som mögligt. Träffade fantastiska människor och hade väldigt roligt under de två veckorna. 
 
Ett par bilder från lägenheten jag bodde i de första månaderna. De hade ett fantastiskt burspråk(!) där man kunde blicka ut över stadsparken.

Äventyr i Luleå under nolleperioden och en bild från när skolan hade dragit igång. 
 
SEPTEMBER
 
I september drog skolan igång och sedan dess har tiden bara sprungit iväg. Skola blev en vardag och fester hörde helgerna till. Jag träffade någon och blev kär, är fortfarande kär och hoppas att få vara det länge till.
 
OKTOBER / NOVEMBER / DECEMBER
 
I oktober åkte jag till Stockholm och spenderade en natt där för att se (men mest lyssna på) LANY igen. I november fick jag besked om att jag blivit tilldelad en studentlägenhet och i december flyttade jag in. 
  
 
Jag har nog aldrig i mitt liv mått lika bra som jag gör nu. Det känns fantastiskt samtidigt som det skrämmer mig lite, jag är så rädd för när det svänger och inte blir lika bra. Försöker att släppa det och bara njuta istället. 2018 har varit en kanonår för mig och jag ser fram emot vad 2019 kommer med för framgångar och utmaningar. 
 » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.