Välkommen hem till mig

~
 
Den 15:e december flyttade jag in till en liten studentlägenhet på 28m2. Jag har tänkt göra det här inlägget ett tag men det har alltid vara något projekt på gång - en tavla som ska upp på väggen, en matta som ska in eller blommor som ska planteras om. Jag ville ha allt helt färdigt och perfekt innan jag fotade och visade er. Men det blir väl aldrig riktigt klart eller hur? Det är alltid något som ska byta plats eller tas bort. Det är en konstant process, och det får det lov att vara. 
 
Hur som helst är jag väldigt nöjd med hur min lägenhet ser ut nu. Jag tycker att jag har fått den att bli mysig, inbjudande och väldigt Ida. Har utnyttjat varje kvadratmeter men tycker ändå inte att det känns trångt här inne. Vi tar en titt! 
 
FÖRE
 
Några före-bilder. Jag fotade dessa i December när jag precis fått nyckeln. 
 
 
Möblerna i dessa bilder ingick i lägenheten och stod redan på plats när jag flyttade in. 
 
EFTER
 


Välkommen, välkommen! Stig in. Kläderna hänger du av dig direkt till vänster och badrummet finns till höger. 
 
 
Jag snubblade (inte bokstavligt talat) över en krok med ett litet litet hyllplan på Åhléns och tyckte den passade perfekt i min hall. Någonstans att lägga nycklar och plånbok direkt jag kommer in. Spegeln med guldram fyndade jag i källaren hemma hos mina föräldrar och pallen under den fungerar som avlastningsyta, sittyta och ja.., som en pall.
 


Köksvrån! Utrustad med stort kylskåp och stor frys så det ryms många matlådor. Jag köpte en sådan där stång med tillhörande krokar på Ikea för mer förvaring, är riktigt nöjd med den lösningen! Ett minus med köket är att det är så himla litet. Saknar bänkyta och förvaring i skåp. Matbordet är på den här sidan nu. Tycker det är mer logiskt att det hör samman med köket och bordet blir som en förlängning av köksbänken. Hyllorna monterade jag upp alldeles nyligen! Perfekt avlastningsyta som frigör utrymme i köksskåpen. Sovrummet.., eller sovhörnan blir det ju mer. Har bytt ut 90-sängen som redan stod här mot en 120. Mer plats att breda ut sig på och nu är det även möjligt för min pojkvän att sova över. Den gamla sängen har jag stuvat in i klädkammaren. Det blev trångt men den fick plats! Här jobbar jag på ibland. Älskar att det är ett sådant stort skrivbord här inne, mycket plats att stöka ner! Dessa hyllor ingick i lägenheten och jag tycker de är så snygga! Min gullranka har fått en massa skott, längtar tills den växer sig låååång
 
 
Här har vi mitt vardagsrum. Den svarta fotöljen fanns redan här så jag köpte till en grå. Här kan man sitta två stycken och dricka kaffe och prata om livet. 
 
 
Sist ut är badrummet! Det var ganska ofräscht när jag flyttade in, man kan säga att besiktningen inte är så noga på studentlägenheter. Bytte ut duschdraperiet och piffade upp med en svärmorstunga i hörnet. Den gamla blandaren till duschen läckte vatten så när jag felanmälde det bytte vaktmästaren ut det äckliga plastmunstycket till en helt ny, det var ju bra! 
 
 
Ovanför handfatet fanns plats för en liten hylla så jag byggde en själv och satte upp. Man får ju egentligen inte borra hål i badrumsväggarna men det behöver vi ju inte tala om för någon att jag gjorde. 
 
Och det var det! Tack för besöket och välkommen åter. Det är bara att komma förbi igen så bjudet jag på en kopp kaffe.  
 
 Kommentarer
Anonym

Jag kommer förbi på kaffe nästa gång jag är i stan.

Svar: Du är så välkommen! 😊
Ida

2019-04-13 | 09:07:17

WRITE YOUR COMMENT HERE:


name:


e-mail address:


blog address:


comment:

Trackback


» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.