Resan till Turkiet / Maj 2018

~
Sommaren är äntligen här! Jag kan sitta på altanen i underkläder och ta nattpromenader utan jacka, hur fantastiskt är inte det? Årets dryga vinter fick mig nästan att glömma bort hur värme och sol känns. Jag har mått lite dåligt under en längre tid men känner att det måendet försvinner och ersätts av något gott allteftersom dagarna blir längre. Alla planer som finns känns inte längre så långt bort. På något vis började massa bitar av mitt liv falla på plats när snön försvann.
 
Jag var ju i Turkiet för några veckor sedan. Tänkte visa lite bilder därifrån. 
 


Min chef har lägenhet i Avsallar och därför blev jag och mina kollegor bjudna på resan dit, hur lyxigt? Här är vyn från balkongen! ↑När jag tittar tillbaka i bildarkivet på mobilen inser jag att jag har fotat mest mat och blommor på den här resan, precis som min gulliga farmor skulle ha gjort. Vi åt ett flertal middagar på en restaurang som inte låg mer än tvåhunda meter från lägenheten, de hade god mat och supertrevlig personal där! Första kvällen åt jag kyckling fajitas och drack en efterlängtad Efes <3 
Vi låg vid poolen och solade när tid fanns. Jag och Nelly klappade på en leguan (är det ens det?) som solade på stengatan. När vi frågade gubben som ägde leguanen hur gammal den var visade han 12 med fingrarna om jag inte minns fel. 
 


Badade i havet gjorde vi också! Såklart! Det var varmt i vattnet och stora roliga vågor. 
 


Den här damen stod vid stranden och gjorde tunna pannkakor med fyllning, (crepes typ?) Har glömt bort vad den här varianten heter men tydligen är det en turkisk tradition. Jag åt en med potatis- och lökfyllning, svingott! Matmarknaden inne i Alanya var fantastisk! All färsk frukt du kan tänka dig till inga pengar alls. Roligt att säljarna gärna vill att man provsmakar allt. Det är fullt möjligt att gå från hungrig till mätt efter ett varv mellan alla stånd. 

 
Vi hängde en del på balkongen också med jordgubbsdrinkar och hemlagad turkisk mat. 
 
Jag har varit i Turkiet förut men måste säga att den här resan fick mig att blir lite kär i landet. Människorna är generellt otroligt trevliga, maten är enastående och allt är sjukt billigt. 

 Kommentarer
emma

vilka fina bilder :)

Svar: tack du! :)
Ida

2018-05-28 | 15:19:54
BLOG: http://nouw.se/islycka
Joré Dirgélaité

Vilken mysig resa! Och hur häftigt att få klappa en (tolvårig!) leguan? Vill också!

2018-06-13 | 09:36:43
BLOG: http://jdfoto.blogg.se/
MADDISENJ.SE

Åh som jag älskar sommaren. Härliga bilder du bjuder på!

2018-06-13 | 20:53:48
BLOG: http://maddisenj.se

WRITE YOUR COMMENT HERE:


name:


e-mail address:


blog address:


comment:

Trackback


» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.