Marsipanklumpar och en början till barnbok

~
Hej hörni! Det har inte hänt så mycket här på sistonde trots att jag lagt ner flera timmar på att planera blogginnehåll för hela mars. Mycket beror på att jag är helt fokuserad på ett projekt som har deadline i mitten av april. Lite beror också på att jag är så jäkla trött hela tiden, orkar inte så mycket mer än att äta mat, jobba och titta på netflix typ. 
 
 
Tänkte berätta lite om vad som har hänt de senaste veckorna. Vi tittar!
 
Jag fyllde år artonde mars! 20 år! Va?! Känns helt overkligt. Kan jag få vara 12 igen tack? Jobbade förmiddagen. Åt vårrullar till middag som jag önskat och sedan tårta såklart. Fick bläckpatroner till skrivaren där det varit slut i flera år. Fick också tre klumpar marspian av mormor hahah <3! Marspian är det bästa som finns? Har redan ätit upp en klump. 
 
 
II Jag gjorde den här akvarellskapelsen på målarkursen och kände bara att det måste bli en barnbok av den. Har hunnit göra en till illustration i samma stil och börjat fundera på handligen. Tänker att huvudpersonen heter Judit och att hennes hare heter Kurt. Eller Åke. Tage kanske? Hmm..
 
III Jag glömmer konstant bort att jag ska se Ed Sheeran i Stockholm i sommar och blir så lycklig varje gång jag kommer ihåg det. Nu har vi bokat boende och börjat titta på flyg. Det börjar kännas på riktigt, mindre än 4 månader kvar! 
 
Det blir nog ingen bättre uppdatering här innan månadsskiftet. Med april hoppas jag att mer tid och lite vårenergi också kommer. Glad påsk på er! 
 
 

En aning hudvårdssnack

~
Det var ett tag sedan jag snackade hudvård med er så jag tycker att det är dags igen! Vi kikar på produkter jag använder just nu och kör en genomgång av min nuvarande rutin.

 

Rengöring

 
För sminkborttagning svär jag vid någon typ av olja. Enligt mig är olja det billigaste, smidigaste och mest skonsamma sättet att ta bort sminket. Jag använder babyolja för att det är det billigaste alternativet + att det kommer i en flaska med pump. På lata dagar när jag inte orkar köra hela hudvårdsrutinen brukar jag använda sminkborttagningsservetter, dessa från Nivea torkar inte ut min hud och luktar gott. Som cleanser använder jag den från Cetaphil, den är oparfymerad och löddrar inte - perfekt för min känsliga torra hud.


Återfuktning

 
Oljor fungerar väldigt bra för mig, även när det kommer till återfuktning. Jag använder just nu arganolja från The Ordinary som första steg efter rengöring. Har köpt mer från ett annat märke att fylla på med eftersom den är billigare per milliliter, arganolja som arganolja. Eller? Jag älskar min hyaluronic acid, den produkten gör störst skillnad för min hy, har skrivit mer om den här. Slutligen smörjer jag in ansiktet med en vanlig fuktkräm, denna från Cetaphil


Masker

 
För masker tycker jag om den gröngula från Ren. Då och då använder jag Indian Healing Clay från Aztec Secret. Den är väldigt intensiv och rengör verkligen huden på djupet. Jag kan bara låta den torka innan jag tvättar bort den igen eftersom jag har så känslig hy. Jag har också några Black Head-masker som jag lägger när det behövs. Det jag saknar bland mina ansiktsmasker är en bra återfuktande sådan, någon som har tips? 


Punktbehandling

 
Det där ägget från Tony Moly hade jag verkligen inga höga förväntingar på när jag klickade hem. Förstod inte riktigt vad det var och förstår det egentligen fortfarande inte, något för porer? Tycker dock om att använda den istället för rengöringen från Cetaphil ibland. Den gör min hud ren och len. Ibland använder jag pimple patches över natten på någon enstaka envis finne, inbillar mig att det funkar men vet faktiskt inte. Tea Tree Oil fungerar å andra sidan definitivt, duttar bara med en tops på finnen så försvinner den fortare. 
 
Det var det. Är faktiskt riktigt nöjd med min hy just nu, så bra som den är idag har den inte varit sedan jag var typ tio. Gillar att tro att det är på grund av min hudvård men ärligt talat tror jag mer att det är en blandning av p-piller och att jag tagit mig ur fet-hy-och-finnar-fasen i livet. Men lite hjälp på traven av hudvårdsprodukter skadar ju inte. 
 » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.