Giveaway! Egengjorda ekologiska tygkassar

~
Denna Giveaway är nu avslutad!
 
Grattis till Johanna, Julia och Alma som vann varsinn. Ni har blivit kontaktade via mejl. Tack till alla som deltog, jag har fortfarande ett par exemplar kvar så det kanske kommer upp en till giveaway i framtiden. 
 
Många av er minns säkert UF-företaget jag hade med en kompis förra året. Vi handsydde och tryckte tygkassar som vi sedan sålde. Alla väskor som producerades blev inte sålda och istället för att de ska ligga orörda i källaren tänkte jag ha en giveaway istället. Kanske kan jag skicka ett par tygkassar till några av er så att de kan få ett nytt liv. 
 
De tre varianterna: "Kaktus"/"Jösses Amalia"/"Katträv"
 
Våra tygkassar finns i tre tryck och därför tänkte jag ge bort en av varje. De har alla en karbinhake fäst på insidan där man kan haka fast sin nyckelknippa för lättillgänglighet. Allt material (förutom karbinhaken) är ekologiskt. De är ungefär 36x40 cm stora och perfekta för matshopping, som strandväska eller bara till vardags. När företaget var igång sålde vi kassarna för 120kr/st. 
 
För att delta i denna giveaway kan du bara lämna en schysst kommentar på det här inlägget där du inkluderar vilken variant av de tre du vill ha. Glöm inte att fylla i din mejladress i e-post-fältet så att jag kan kontakta dig om du har turen med dig. Jag kommer att dra en slumpmässig "vinnare" för varje variant av tygkassen. 
 
 
Håller denna giveaway öppen i två veckor så den 3/9 avslutas den och de lyckligt lottade kontaktas via mejl. 
Frakten står jag självklart för! 

Fast Fashion / Secondhand

~
Nyligen har jag blivit ganska insatt i klädproduktion, modeindustrin och "fast fashion". Det har avskräckt mig från att handla på lågbudgetbutiker som t.ex. H&M och Zara och istället uppmuntrat mig till att handla mer secondhand. Om det finns fler som är intresserade av att bidra till en bättre miljö och en etisk modeindustri rekommenderar jag att börja med att titta på dokumentärfilmen "The True Cost". 
 
 
Min nya mentalitet handlar om att sluta se på klädesplagg som förbrukningsvaror och istället betrakta dem som en investering. Köpen ska övervägas och sparas till. Plaggen ska bäras till de går sönder, inte tills de går ur modet. Om jag inte längre använder ett plagg ska jag donera det om det inte först går att sälja. 
 
Vi kan ju försöka ignorera att jag glömde stänga gylfen och inte orkade ta om bilderna när jag upptäckt detta :')
 
Med det sagt, titta vilken fin outfit jag satt ihop med tradera-köp. Toppen är ursprungligen från Urban Outfitters, oanvänd och kostade mig 80kr. Byxorna är från Weekday, lapparna satt kvar och de betalade jag 150kr för. I butik hade kläderna gått för 1000kr och jag spenderade 230kr. Samtidigt fick plaggen ett nytt liv hos mig istället för att ligga orörda i de förra ägarnas garderober. 
 
Eftersom jag flyttar snart har jag städat ur min garderob och lagt upp en hel del på min traderaprofil. Klicka er gärna dit och se om det är något som lockar. (Säljer bl.a. min oanvända fina fina jeansjacka som tyvärr inte passar min kroppsform). Här hittar du alla mina annonser. 
 
 

Högskola och antagningsprov del 1

~
Som många säkert vet var det nyligen antagningsbesked för alla som sökt universitet till hösten. Redan när jag tog studenten förra året visste jag vad nästa steg så småningom skulle bli för mig - en högskoleutbildning för grafisk design. Jag sökte till programmet Grafisk design, konstnärlig kandidat i Luleå. Utbildningen lät perfekt för mig och ligger bara 4 timmar med bil från mitt föräldrahem (jag har svårt att tänka mig att bo så långt bort att jag inte kan hälsa på min familj över en helg). Jag tog mig in i alla fall, hurra för mig! 
 
Det var dock inte bara anmäla sig, jag sökte nämligen in med ett arbetsprov som de bedömde inför antagningen. Tänkte att jag skulle visa er de tre stora projekten som det här provet innefattade. För att inte inlägget ska bli så maffigt delar jag upp det i tre delar, här kommer projekt nummer ett.
 
1. Formgivning av förpackning
Uppgift: Utforma en förpackning till ett av orden: dröm, hunger eller vänlighet. Förpackningen ska utformas tredimensionellt och dokumenteras samt beskrivas. 
 


Tror det är ganska tydligt vilket ord jag valde. Jag utformade alltså en förpackning till produkten Hunger - ett hormonpiller en tar för att framkalla hungerkänsla så en kan fortsätta äta mer mat och därmed njuta längre. 

Förpackningen är ett avsågat pringlesrör, skolkritor från lösvikten fick agera hungerpiller. En varg valde jag utifrån ordspråket "hungrig som en varg" såklart. Vargens gap är gjord till ett fönster i förpackningen så att tabletterna syns. Den skarpsynta noterar också vilket trademark produkten ligger licenserad under ;) 

 
Alla illustrationer är skapade i programmet Gravit. Designen är sedan sammansatt och färdigställd i Photoshop.

 » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.