Två vegetariska maträtter att testa pronto

~
Jag har upptäckt två nya favoriträtter som är helt gröna båda två! En tar lite längre tid och den andra går att slänga ihop snabbt om man inte har så mycket tid. Rekommenderar er alla att testa båda två, de blev supergoda! 
 
 
Röda linsbollar! Åts med klyftpotatis men jag testade att äta med ris vid ett annat tillfälle och det var mycket godare. Hade också guacamole, ruccola och tomat. Linsbollarna blev jättebra, smakade friterade trots att jag bara stekte dem i olja. Såhär lyder receptet:
 
Röda linsbollar, 4 portioner

Koka 2 dl röda linser och låt svalna. Skölj en burk vita bönor i kallt vatten och låt dem rinna av. Mixa sedan linser och bönor i en matbredare och lägg över i en bunke. Finhacka en paprika och en gul lök. Blanda 1dl mandelmjöl, 1 dl vetemjöl, 1 tsk bakpulver och salt. Hacka lite persilja eller annan färsk ört du föredrar. Vänd ihop paprikan, löken, mjölblandingen, persiljan och bönsmeten. Blanda ordentligt och forma till ca 25 bollar. Stek dem i olja tills de blir fina och gyllenbruna. 
 
 
 
Varför hade jag inte testat att göra pizza på tortillabröd tidigare? Oklart. Det gick snabbt och enkelt OCH blev superkrispigt. Som sås till botten blandade jag ihop lite creme fraiche och pesto. Innan jag skjutsade in dem i ugnen lade jag även på mozarella och tomat. 20 minuter på 200 grader sedan var de klara. Jag toppade med ruccola, avokado och honung. Två tortillabröd blev perfekt mycket till middag för mig. 







Kommentarer

WRITE YOUR COMMENT HERE:


name:


e-mail address:


blog address:


comment:

Trackback


» coffee lover & book nerd with a passon for graphic design and a strange obsession with deers.
this blog is about everything i love and anything that comes into mind. «




Ida Eriksson, 19
Skellefteå & Storuman

read more about me.