Två prisvärda favoriter

~
Två produkter jag har använt så mycket att jag snart måste köpa nya, båda råkar ha ett väldigt överkomligt pris dessutom. Snällt mot plånboken, det gillar vi!

 
Det nagellacket som nästan alltid pryder mina naglar är Rose Umber av H&M. Deras nya nagellack är fenomenala - bra utbud av nyanser, bred borste och lättarbetad formula som håller länge. Sedan en tid tillbaka har jag fastnat för mer neutrala färger och den här har blivit en favorit. 
 
Att köpa från Elf är lite hit or miss tycker jag. Vissa saker är jättebra och andra funkar inte alls. Jag är ändå helt okej med det på grund av det låga priset på deras produkter. Något jag älskar från Elfs sortiment är deras Matte Lip Color. Just den här färgen heter Praline och är en rödbrun nyans som passar perfekt till vardags. Jag har en förkärlek till matta läppar och ibland är det skönt att byta ut liquid lipsticks mot en gammal hederlig läppstiftformula.

Tre appar jag använder flitigt

~
 
Jag är ingen sådär jättenörd när det kommer till applikationer på mobilen men jag har vissa som jag använder mer ofta än andra. Här är tre sådana som är måsten för att hålla koll på min menstruation, mitt liv och mitt.. ja.. instagramflöde. (Alla är dessutom helt gratis!) 
 
 
UNUM
Om man är en helnörd när det gäller ens instagramfeed är den här appen perfekt. Du kan koppla din instagramprofil till den och få upp ditt flöde, sedan kan du ladda upp bilder i appen och förhandsgranska att bilderna passar in i ditt feed. Jag vet, lite over the top men himla användbart om man bryr sig alldeles för mycket om sin instagram.
 
Trello
Det här verktyget började jag använda i en kurs jag hade i skolan. Den är till för att på ett enkelt sätt organisera och planera sådant som måste göras och sådant som har gjorts. Användbart inom skoluppgifter, jobb och egna projekt. Använder den här just nu till mitt UF-företag. Älskar att man kan färgkoda, dela med andra och dra korten till nya kategorier på ett enkelt sätt. Appen finns som hemsida också, kolla in den här! 
 
Clue
Och till sist använder jag den här applikationen för att hålla reda på min menscykel. Det finns ju hundratals sådana här appar men jag gillar just Clue för att den är enkel och förstå och överblicka. Vill bara tillägga att nej - jag är inte inne på dag 84 av min cykel, har bara glömt att fylla i på ett tag hahah! 
 
Har du tips på en användbar app?
 
 
 
 
 

Två böcker jag läser just nu

~
I och med januari månad och mitt nya försök att läsa 25 böcker under det kommande året har jag återupptäckt det fina med att läsa. Jag har också ännu en gång insett fördelarna med ljudböcker eftersom en kan diska, laga mat, promenera eller köra bil väldigt långt och samtidigt ta sig genom en bok. 
 
 
Jag lyssnar för närvarande på Tårar i havet av Ruta Sepetys. Det är en fantastiskt fin historia ur fyra olika personers perspektiv under andra världskriget. Som jag tagit upp tidigare är jag väldigt faschinerad av sådana här böcker och slukar allt jag kan lägga vantarna på. Jag har redan lyssnat på över halva boken och vill helst inte att den ska ta slut. 
 
Jag föredrar att alltid ha en fysisk bok att läsa och bläddra i på kvällarna innan jag ska sova. Det här är Vanishing Girls av Lauren Oliver. Jag köpte den främst eftersom jag läst två andra böcker av den här författaren och älskat båda. Den här skiljer sig dock väldigt mycket från Olivers tidigare verk då det är en thriller istället för en dystopi. Den är okej hittills, tycker däremot att den handlar mer om drama än försvinnande flickor. 
 
För fullständiga recensioner på böckerna när jag läst ut dem eller uppdateringar på vägen - bli vän med mig på Goodreads. 
 
Vad läser du just nu? Tipsa mig om fler böcker! 

Återfuktning för vinterhud

~
Den här tiden på året är det inte ovanligt att gå omkring med übertorr hy, nariga läppar och spruckna knogar. Det har vi den torra vinterluften att tacka för. Här är produkterna jag använder för att bekämpa torrheten. 
 
 
Ansikte
För ansiktet använder jag Cetaphil återfuktningskräm eftersom den är effektiv och sjukt prisvärd, det tar en evighet att ta sig genom den här flaskan. Den funkar även för kroppen för den som vill ha något tunnt som snabbt sjunker in. Jag använder också min trogna ansiktsolja från Kiehl's när hyn är riktigt torr. 
 
Kropp
Under vintermånaderna tenderar jag att dra mig mot tjockare återfuktningsprodukter för kroppen, då passar body butters väldigt bra. De från The Body Shop fungerar bra och är vanliga som presenter - därav har du säkert ett par liggandes hemma redan. Den här doftar gott av grapefrukt.
 
Händer
Det här är min favorithandkräm och den enda jag använt under tre år. Även denna kommer från The Body Shop och är deras Almond Hand Cream. Jag älskar att den sjunker in fort i huden, det värsta är ju när händerna är så kladdiga att man inte kan ta i något. Jag använder även den här på naglar och nagelband.
 
 
Läppar
Ofta kör jag på läppbalsam från Lypsyl, de fungerar alltid. Just den här luktar mint och basilika, väldigt trevligt.
 
Hår;
Man får inte glömma håret, även det torkar ut. Ända sedan min frisör tipsade mig om den här oljan från Orifluido har den varit en nödvändighet bland mina hårprodukter. Jag arbetar in lite olja när jag nyss tvättat håret och det fortfarande är fuktigt. 
 
Glöm inte att också återfukta inifrån genom att dricka mycket vatten och ta hand om er! 
 
 

Två bilder från trettio minus

~
Det var en dag förra veckan när termometern visade hela trettio minusgrader. Jag hade placerat mig på golvet framför vår öppna spis och planerade inte att röra mig under hela dagen. Det var framtills jag råkade slänga en blick genom fönstret och såg början till en fantastisk solnedgång. 
 
Varför blir alltid solnedångarna finast och klarast på riktigt kyliga dagar? Jag skyndade mig i vilket fall som helst på med flera lager ytterkläder och stora kängor. Ute knarrade snön under fötterna och varje andetag gjorde ont. Det var värt det, jag lyckades knäppa många fina bilder, bl.a. den här;
 
 
Det blev ingen lång fotorunda innan jag sprang hem igen och återtog min plats framför brasan. Den dagen fotade jag också frosten på fönstret till vår altan, att lite frost kan vara så fotogeniskt tänker jag. 
 
 

Mina mest spelade låtar 2016

~
Jag tycker väldigt mycket om att Spotify har en funktion där man kan se vilka låtar man spelast mest under årets gång. För den som lyssnar mycket på musik och ständigt hittar nya artister är det spännande att se svart på vitt vilka som varit favoriterna. Här kommer därför mina fem mest spelade låtar under 2016. 
 
 
Bandet började jag lyssna på redan 2014 men sedan de släppte sitt senaste album i februari har jag nog lyssnat på dem mer än någon annan artist.., någonsin. Blev lite förvånad att det var Somebody Else som tog hem första platsen, får nämligen för mig att jag lyssnat på andra låtar från albumet mer men spotify knows best I guess.
 
Kunde inte annat än förvänta mig att det här bandet skulle ligga långt upp, herregud vad jag har nött låtarna från albumet Wiped Out förra året. Igen, tycker att Daddy Issues eller Single är mina favoriter som jag lyssnat mest på men tydligen var det inte så, där ser man. 
 
Om jag måste välja en låt som för mig får representera 2016 blir det utan tvekan den här. Hela senaste albumet är suveränt och den här låten blev snabbt en favorit hos mig. Perfekt blanding av indie och lite weird. 
 
Den här låten står ju verkligen ut jämfört med de andra. Anledningen till att den här ligger så högt upp är för att den förknippas med TV-serien Supernatural som jag sträcktittat på under året. Eftersom jag delar Spotifykonto med resten av min familj har förmodligen min lillebror också hjälpt till att få den här till toppen av listan.
 
Är så glad att jag upptäckte den här artisten helt slumpmässigt efter lite scrollande på Soundcloud av alla ställen. Första gången jag hörde låten blev jag helt besatt och varje singel som den här tjejen har släppt sedan dess har alla varit av samma höga klass. Kan knappt vänta och se vad hon kommer ut med under 2017!
 
Andra artister jag lyssnat alldeles för mycket på; LANY, Hotel Motel, eden & Hotel Apache.
 
 
 

Året 2016 & Mål för 2017

~
 
2016 har varit bra för mig, på många olika sätt. Förutom att ha fyllit 18 och tagit körkort har jag utvecklats så mycket själv och vågat mer, sagt ja mer och tagit större chanser. Jag har träffat många nya vänner och kommit närmre de jag haft sedan innan. Jag har blivit ännu mer självsäker och börjat bry mig mindre om vad andra tycker om mig. 
 
Jag är så redo för 2017 och se vad det kommande året har att erbjuda. Jag vet redan att det förmodligen blir stora förändringar i och med att jag tar studenten och funderar på att flytta söderut och plugga vidare. 
 
Vid den här tidpunkten för ett år sedan satte jag upp ett par specifika mål som jag ville uppnå, låt oss ta en titt på dem och se vilka jag klarade. 
 
Mina mål för 2016:

X ♦ Klara min Goodreads 2016 Reading Challenge där jag ska läsa 25 böcker i år. 
 Det målet som jag trodde skulle bli det enklaste klarade jag inte. I år har jag läst 19 av 25 böcker. Är faktiskt väldigt besviken på mig själv. Det startade bra i januari då jag läste 5 böcker, sedan blev det bara mindre och mindre. Jag tror att jag har läst ut en hel bok sedan juli. 
 
√ ♦ Testa på bågskytte. // Såg att Elin Kero skrev om det här på sin blogg och kände att det skulle kunna vara något för mig.
Sökte upp en lokal bågskyttelubb och testade hela tre gånger. Jag tyckte det var jättekul och vet faktiskt inte varför jag inte fortsatte. Jag tror jag har lite dålig disciplin på sådant där, kanske blir att jag hittar tillbaka dit under 2017.
 
√ ♦ Satsa mer på min blogg. // Jag håller redan på med en liten rebranding av min blogg där jag ska byta både bloggnamn och design, stay tuned. 
Jag bytte bloggnamn från diytime till erikssonida, skaffade egen domän, gjorde om bloggdesignen totalt och bytte fokus på innehållet. Det blev en riktig rebranding och jag var också riktig duktig på att planera och skriva inlägg under det här året. Nu mot slutet har bloggen blivit lidande pga brist på inspiration men jag tycker ändå att jag klaradeav det här målet. 
 
√ ♦ Ta fler foton. // Det känns som om många har samma mål, men det är ett bra sådant! Alltid kul att ha många foton att titta tillbaka på och återuppleva minnen. 
Jag har inte fotat lika mycket som jag egentligen skulle ha viljat, men man måste ju börja någonstans. Det har defenitivt varit en förbättring sedan 2015. Jag har tagit med kameran på resor och till och med begett mig ut endast för att fota. Under kommande år ska jag fortsätta på det här spåret för jag tycker ju att det är kul att fota och ha bilderna att kolla tillbaka på. 
 
Och nu till målen för 2017:

♦ Klara min Goodreads 2017 Reading Challenge och läsa ut 25 böcker. Jag kör på samma mål i år igen och den här gången ska jag klara det!
♦ Flytta till en helt ny stad. Som jag skrev tidigare har jag redan planer på detta men jag sätter upp det som mål för att kanske motivera det ännu mer. 
♦ Gå på fler promenader i skogen. Jag har varit jätteduktig på det här i flera år men de senaste månaderna har jag knappt tagit promenader alls och det är synd för jag mår ju så bra av att gå i skogen. 
♦ Ha en minnesburk (och inte glömma bort att använda den). I två år har jag haft en liten glasburk där jag skriver ner saker som hänt under året och lägger dit tillsammans med biljetter och liknande. Jag glömmer däremot bort att den finns och missar att spara mina minnen, så det ska jag bli bättre på!
♦ Testa en ny sport/hobby. Jag vill så gärna hitta något nytt att gå på som får mig ut ur huset på kvällarna. Hittills har jag testat volleyboll, yoga och bågskytte men inget fastnade hos mig. Jag vill hitta något och älska det!
♦ Lägga ut fler videor som jag är nöjd med. Min youtubekanal har inte varit särskilt prioriterad och det vill jag ändra på för jag tycker det är så himla kul att göra videor. Det gäller bara att jag lägger ner mer tid på innehåll som jag faktiskt blir nöjd med. 
♦ Bry mig ännu mindre om vad folk tycker. Jag är ganska egen som det är och jag har utvecklats sjukt mycket på den här punkten men jag vill ta mig ännu längre. Jag vill inte behöva tänka en extra gång innan jag tar på mig svart läppstift till skolan eller pratar högt ute på stan. 
 
Även om 2016 har varit ett skitår för världen var det som sagt ett sjukt bra år för mig personligen.
Hur var ditt 2016?
 
 » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.