Min Bullet Journal

~
I ett halvår har jag nu använt mig av en bullet journal. Innan dess förknippade jag denna typ av kalender med alldeles för mycket jobb baserat på youtubevideor jag sett. Men när jag började läsa om den ursprungliga principen och minimalistisk bullet journaling insåg jag att varje sida inte måste vara ett konstverk. 
 
Efter dessa sex månader har det här blivit ett måste i min dagliga rutin. Jag kan inte längre tänka mig att fungera utan min bullet journal. Istället för att hålla reda på allt i mitt huvud finns det nedskrivet. Det bästa är att kalendern är fullkomligt anpassningsbar för dina behov.
 
 
Material
 
Just nu använder jag mig av en Moleskine med blanka sidor. (Finns att köpa i de flesta bokhandlar och butiker som säljer kontorsmaterial.) Den fungerar bra för mig. Nästa gång vill jag trots det ha en anteckningsbok med prickade sidor bara för att kunna skriva mer rakt och prydligt.
 
 
För det mesta använder jag mig av en Pilot Acroball 10 kulspetspenna eftersom den är superskön att skriva med. Nackdelen är att bläcket inte torkar särskilt snabbt och som vänsterhänt kan det resultera i ganska mycket kladd. För detaljer använder jag mig av diverse highlighters och färgade tuschpennor.
 
 
På vissa flitigt använda sidor brukar jag sätta sådana där små klisterlappar (vad heter det ens?) för att enkelt och snabbt kunna hitta dit utan att behöva titta i registret. 
 
 
Upplägg och layout
 
Mitt register ser ut såhär just nu. Som ni ser är min bullet journal i ständig förändring för att hitta de perfekta systemen som passar mig. Mitt förra sätt att skriva index fungerade inte alls och blev överstruket. Kanske inte den finaste lösningen men jag fokuserar allra mest på funktion.
 
 
Till vänster är mina dagliga listor. Varje kväll sätter jag mig ner och skriver upp sådant som måste göras dagen efter. Det kan vara alltifrån ett viktigt möte till att duscha eller handla mat.
Till höger är min månadssida. Jag gillar att hålla mig till endast en sida så att jag har en bra överblick. När jag skriver mina dagliga listor plockar jag in saker härifrån.
 
 
Under 2017 bestämde jag mig också för att börja med en future log, alltså översikt över hela året. Jag känner att jag är i behov av det eftersom jag vet viktiga saker som händer flera månader fram. Här har jag delat in varje månad i två spalter. Till vänster finns en minikalender där jag markerar datum och till höger finns plats för att anteckna ner vad som händer det datumet. Så långt gillar jag verkligen den här lösningen.
 
 
Och det var allt! Som ni märker har jag en väldigt enkel bullet journal och använder mig av ett simpelt och grundläggande system. Jag fokuserar på funktion snarare än estetik. Jag skulle aldrig ha tid att göra mina dagliga listor detaljrika och utsmyckade som vissa andra. 
 
Har du en Bullet Journal eller skulle du vilja testa? Kommentarer
Matilda

Men gud vilken rolig idé, har faktiskt aldrig hört något om det innan! Hade verkligen velat testa då jag både älskar att planera och rita (:

Svar: Jaaa! testa! försöker för nuvarande konvertera alla jag känner till bullet journal-användare ;D
Ida

2017-02-15 | 15:58:59
BLOG: http://nouw.com/matildardn
Beatrice

Jag älskar också min Bullet Journal! Tycker också att om man krånglar till det för mycket med tusen målningar och grejer att det bara... tar för mycket tid och inte blir produktivt ändå typ? Jag gör en ganska enkel titel på dagen med lite skrivstil i som går fort, och så gör jag datumet med en bredare penna så att det finns lite dynamik i det hela. Enkelt, men fint, typ. Tycker din verkar mysig och väldigt du!

Svar: åh ja, det blir ju alldeles för tidskrävande att göra den så avancerad. en enkel titel i skrivstil låter lagomt dekorativt ;)
Ida

2017-02-15 | 17:13:56
BLOG: http://beahallberg.se
Jessica

Det är alltid så kul att se andras bullet journals! Jag har tappat min Bullet Journal lite sedan jag inte använde den i Indien, men jag har börjat komma igång lite igen och nu blev jag ännu mer peppad :D

Svar: Har också perioder där jag liksom tappar och glömmer bort att använda min bullet journal. Men jag tänker att det kanske betyder att jag inte behöver använda den just då :)
Ida

2017-02-16 | 12:50:39
BLOG: http://jessical.blo.gg/
Ida

Så smart :)

2017-02-16 | 18:07:38
BLOG: http://nouw.com/iidaeiinarsson
Celine

Jag har också en! Det är det smartaste jag gjort, älskar den och den hjälper mig så i vardagen!

Svar: bästa valet jag också gjort, den håller verkligen reda på allt för mig! ;)
Ida

2017-02-17 | 17:37:41
BLOG: http://celinelf.blogg.se
snie.blogg.se

blir du inte stressad av de listorna? hade nog jag blivit. men måste oxå skriva upp saker som jag måste göra, eller handla.

Svar: Nej, tvärtom! Blir stressad när jag inte har de där listorna. Jag ser bara till att inte skriva upp orimligt mycket saker som ska hinnas med under dagen :)
Ida

2017-02-19 | 10:29:51
BLOG: http://snie.blogg.se/
freja lindsjö

jag måste skaffa mig en sån ! :)

Svar: Ja gör det! Förändrade mitt liv hahah ;)
Ida

2017-02-24 | 12:04:26
BLOG: http://frejamarley.nu
lisa

Är i valet och kvalet själv, är verkligen sugen just för att få utlopp för kreativitet men också för att hålla ordning i livet liksom.
Så använder du din fortfarande och tycker du den är lika bra än idag? :)

Svar: JA, använder den fortfarande flitigt och tycker den är nödvändig för en fungerande vardag. Tycker att du ska testa, du kan ju alltid sluta om det visar sig inte vara något för dig :)
Ida

2017-08-28 | 17:59:14
BLOG: http://llii.blogg.se

WRITE YOUR COMMENT HERE:


name:


e-mail address:


blog address:


comment:

Trackback


» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.