DIY | Vaser av glödlampor

~
 
Jag har sett det här på Pinterest i flera år nu, att ta en gammal glödlampa och göra den till en del av dekoren i ett rum. Det finns flera varianter - vaser, terrarium eller dricksglas. Jag bestämde mig för att testa det här. "Det kan ju inte vara så svårt" var min tanke.., det var mycket svårare än jag trodde. 
 
 
Egentligen är idén i sig inte speciellt avancerad. Jag följde den här guiden och det ser rätt enkelt ut. Slå sönder lite glas, plocka ut glödpampans innehåll, klart. Jag upptäckte dock ett par saker på vägen. För det första, använd handskar och helst något form av skydd för ögonen - det flyger små glasbitar och glasflisor överallt. 
 
Jag rekommenderar också att innan du börjar, se om själva metalldelen på glödlampan går att få bort, det gör hela processen så mycket enklare. Den lossnade av misstag för mig när jag bara skulle tvätta lampan så jag antar att det är lim som håller fast den. 
 
 
Om det inte går att få bort metalldelen av glödlampan måste du se till att den inte har en metallsak i själva lampan som på den till höger i bilden nedanför. Den där metallsaken är omöjlig att få ut ur hålet.. (i alla fall på de lamporna jag använde).
 
 
När inehållet är borta är det bara att använda den. Jag knöt fast ett snöre, hängde upp på väggen och stoppade ner ett par blommor. Visst blev det fint? Jag är supernöjd! 
 
 Kommentarer
Amanda

Wow vad coolt det blev!! Det där vill jag också testa :D

Svar: Jaa gör det! Var försiktig med glaset bara :p <3
Ida

2016-06-30 | 19:43:53
BLOG: http://amandalarsson.nu
ida

åh,så fint!
dock skulle jag vara för feg för att hålla på med glas och liknande haha.

Svar: Ja, hade jag insett från början hur mycket glassplitter det involverade från början hade jag också varit för feg ;) Och tack! <3
Ida

2016-07-01 | 03:46:18
BLOG: http://eldflickan.blogg.se/

WRITE YOUR COMMENT HERE:


name:


e-mail address:


blog address:


comment:

Trackback


» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 20
LULEÅ

mer om mig.