3 korta bokrecensioner

~
Det går ganska bra nu i min 2016 Reading Challenge, jag har läst 5/25 böcker - så jag ligger ju väldigt mycket före schemat. Jag tänkte i alla fall dela med mig av mina tankar på tre av böckerna jag har läst hittills. 

 
Shiver av Maggie Steifvater
Betyg: 4/5 | Läste den på engelska
 
Det här är en bok jag har viljat läsa en bra tag, den har legat på min to-read-list sedan 2014. En liten varning bara: det är en bok om varulvar, så gillar du inte övernaturliga böcker kan du skippa att läsa den här recensionen. 
 
"When a local boy is killed by wolves, Grace´s small town becomes a place of fear and suspicion. But Grace can't help being fascinated by the pack, and by one yellow-eyed wolf i particular. There´s something about him - something almost human. Then she meets a yellow-eyed boy whose familiarity takes her breath away..."
 
Jag blev faktiskt riktigt förvånad över att läsa så många negativa recensioner om den här boken, jag gillade den! Den innehåller alla ingredienser som jag gillar: övernaturliga varelser, kärlek och spänning. Jag kan hålla med personer som tycker att den är klyschig. Däremot är det ingenting jag stör mig på, jag tycker om klyschiga böcker, jag tycker om att försvinna till en 'too good to be true'-värld. Jag gillade Steifvaters miljö- och karaktärsbeskrivningar. Jag gillade också att man fick läsa saker ur både Grace och Sams perspektiv. Det är inte den absolut bästa boken jag läst, men jag tyckte verkligen om den och ska absolut läsa de andra två böckerna i serien. 
 
A Work in Progress av Connor Franta
Betyg: 5/5 | Läste den på engelska
 
Den här boken har jag också viljat ha länge och jag tänker inte ljuga - mest har jag suktat efter den på grund av det fina omslaget. Sedan gillar jag ju Connor också och att få läsa en memoar av och om honom var kul. 
 
"I'm just a small-town kid trying to figure out my place in the big, wide world. I've only been around for twenty-two years, and there's so much left for me to explore and learn."
 
Jag ska säga att jag inte brukar läsa biografier och verklighetsbaserade böcker särskilt ofta - så jag var lite osäker på om jag skulle ta mig genom den här. Det var inget problem, jag kunde snarare inte sluta vända sida. Jag gillar Connors sätt att skriva (han skrev antagligen inte hela boken själv men..). Jag trodde att hela boken bara skulle vara om hans liv, men den innehöll så mycket mer än det. Många tankar och tips och motivation. Jag blev så inspirerad efter att jag läste ut boken. Däremot är väl inte den här boken sådär jättespännande för någon som knappt vet vem Connor är. Hur som helst, jag älskade den! Fem av fem! 
 
“So know what you like, know what makes you happy, stick with your guns, and state it with confidence.” - Connor Franta, A Work in Progress.
 
Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews.
  Betyg: 4/5 | Läste den på svenska
 
 Första dagen på sista året har Greg Gaines äntligen räknat ut hur man överlever. Hans strategi är att smälta in. Hålla en sjukt låg profil. Den enda han umgås med är Earl. Tillsammans tillbringar de sin lediga tid med att spela in filmer. Ärligt talat är filmerna ganska usla, och Greg har inga planer på att någonsin visa dem för någon annan. Tills han lär känna Rachel."
 
Den här boken var nog bra för mig att läsa. Jag är läser ju annars alla dessa fantastiska berättelser om romanser och killar som inte finns på riktigt. Den här boken var en reality check. Den handlar om Greg som försöker ta sig genom High School oskadd. Den handlar också om Earl som är Gregs närmaste vän. Och så handlar den om Rachel som får cancer, och det faktum att Gregs mamma tvingar honom att umgås med Rachel. Och den här boken är så klockren tycker jag, för den hade kunnat sluta som The Fault in our Stars eller Before I Die (som är två böcker jag älskar), men den gjorde inte det. Den slutade som det förmodligen skulle ha slutat på riktigt. 
 
“There was just something about her dying that I had understood but not really understood, if you know what I mean. I mean, you can know someone is dying on an intellectual level, but emotionally it hasn't really hit you, and then when it does, that's when you feel like shit.”
- Jesse Andrews, Me and Earl and the Dying Girl
 
Men så är det ju dessa uppdiktade och romantiserade berättelserna jag letar efter när jag ska läsa en bok. Jag vill ju försvinna bort från verkligheten, inte bli påmind om den. Därför fick boken fyra stjärnor, det är inte riktigt min typ av bok. Men jag gillade den väldigt mycket, och det är en nyttig bok att läsa. 
 
Har du läst någon av dessa böcker? Vad tyckte du? 
 
Följ mig gärna på Goodreads för att se vad jag läser just nu!Kommentarer
matilda ♥

Har faktiskt inte läst någon av dem böckerna, men skulle så himla gärna vilja läsa A work in progress. Tror nog det blir mitt nästa bokinköp haha (:

2016-01-24 | 20:04:35
BLOG: http://matiiildaa.blogg.se
Amanda

Har läst både shiver och me and earl and the dying girl. Tycker båda var riktigt bra :)

2016-01-24 | 21:05:43
BLOG: http://momentswithme.blogg.se
Jessica

Jag har inte läst någon av böckerna, men jag tror att jag till en början ska läsa de två sistnämnda! Är mest intresserad av A work in progress, men alla tre kommer hamna på min "Böcker att läsa"-lista :)

Svar: Vad kul! A work in progress var ju riktigt bra, lite lagomt life-changing sådär, hahah ;) x
Ida

2016-01-25 | 12:58:39
BLOG: http://jessical.blo.gg/
natalia

Jag har inte läst något av det men de låter spännande :D

2016-01-25 | 16:29:42
BLOG: http://nouw.com/nattis
Sara Ekman

Kul med boktips :)

2016-01-25 | 17:10:30
BLOG: http://aamaziing.se/
Jeanette

Roligt med boktips :)

2016-01-25 | 19:26:10
BLOG: http://nouw.com/jeanettekKoplik
Petra

Inte läst någon av dem, men tack för tipset!! :D

2016-01-28 | 14:06:07
BLOG: http://knokk.se
Clara

Shiver har jag också läst, tycker att den är riktigt bra! Jag de dock inte hört så jätte mycket om den och jag vet att det är väldigt få som har läst den eller ens vet om den :) men kan tänka mig att många ogillar den för att den är lite mer annorlunda än den "normala" "tonårsfantasyn" :)

Svar: Ja, den kanske är annorlunda. Jag kan då faktiskt inte komma på någon bok som liknar den :)
Ida

2016-01-28 | 14:44:25
BLOG: http://clarabella.blo.gg
Hemma Hos Felicia

åh så duktig du är! Jag har endast tagit mig igenom 2 stycken detta år! Studierna kommer emellan! Jag har dock som mål att läsa 50 stycken! :)

Svar: Det brukar ju vara så, plugget kommer före bokläsningen. Lycka till med din challenge! :)
Ida

2016-01-28 | 17:01:28
BLOG: http://feliciahblogg.webblogg.se/
Fanny Bergquist

Åh har läst shiver (fast på svenska) och alla dess uppföljare och det är nog min favoritbokserie jag någonsin läst! Om du gillade första, läs dem andra också! Håller just nu på med Connors bok och eftersom jag älskar Connor ser jag såå mycket fram emot den, har inte läst mycket är redan kär! Och sista boken me, earl and the dying girl har jag velat läsa sååå länge, men har bara sett filmen hittills... Men ska ta mig i kragen och läsa den!

Svar: Vi verkar ju ha samma smak på böcker i alla fall! :) Ska utan tvekan läsa de andra böckerna i Shiver-serien. Och ja - läs Me, Earl and the Dying girl!
Ida

2016-01-28 | 17:30:09
BLOG: http://ffannybergquist.blogg.se
Tsimtsim ☆ Alternative & Geek blog.

läser faktiskt A work in progress just nu! Än så länge älskar jag den :D

2016-01-28 | 20:41:07
BLOG: http://rocketboyy.blogg.se/
Lili

Bra tips, är verkligen sugen på A Work In Progress och Jag och Earl... alltså, velat läsa den ända sen den kom, men det har ännu inte blivit av. Måste se till att genomöra det snart, så pepp!

Svar: Ja, se till att läsa båda! :)
Ida

2016-01-28 | 21:17:17
BLOG: http://zilverka.blogg.se/
Tres, mammaliv i London

Jag skulle vilja lasa a work in progress. Aven den tredje... men jag har sa svart for att lasa sanna bocker, har inte ens last eller sett The Fault in our Stars pga just det amnet. Men jag kan tanka mig att den ar nyttig och riktigt bra! :)

2016-01-28 | 21:22:13
BLOG: http://mangofisk.se
Anna Sofia

Är också medlem på goodreads men är dålig på att logga in och vara aktiv. Däremot lyckades jag lägga till alla böcker jag har hemma vilket tog ett tag haha. Har ett mål på 10 böcker i år bara, bättre att jag överraskar mig själv än gör mig själv besviken ;) Jag har inte läst någon utav böckerna men hört mycket om Connors bok :)

Svar: Wow, att du lyckades lägga till alla böcker hemma, imponerande! :) Jag tycker att 10 böcker på ett år låter jättebra, man får inte sätta orimliga mål för sig själv. Som du sa - bättre att överraska sig själv! xx
Ida

2016-01-29 | 14:20:07
BLOG: http://annasofiaphoto.blogg.se
FrökenTV, bloggen om tv och film

har bara läst den sista, sååå bra!

2016-01-29 | 14:25:17
BLOG: http://efji.blogg.se/
Elinore

Bra tips! Älskar böcker :D
Visste ej heller om sidan goodreads, måste jag spana in :) Är själv medlem på boktipset.se.
Ha en underbar dag!xx

Svar: Åh, älskar goodreads! Ska kolla in boktipset.se. xx
Ida

2016-01-30 | 02:33:31
BLOG: http://elinorejarlehag.com/
Robex Lundgren

fint

2016-01-30 | 09:11:40
BLOG: http://ghgumman.blogg.se/
Emma -Merakibeauty.se

ska kika på dom :)

2016-01-30 | 10:12:03
BLOG: http://merakibeauty.se
Sharon

Allstå jag är exakt likadan angående omslaget på Connors bok! Får ta tummen ur och klicka hem den snart haha!

Svar: Hahah, jaa! Den är ju ba så fin som inredingsdetalj heheheh :P
Ida

2016-01-30 | 16:11:37
BLOG: http://leggohouse.blogg.se
Evelina Björkdahl

Åhhh Shiver-serien är en av mina favoritserier! Älskar dem. Och när jag läste din profil till höger så var det som att läsa om mig själv, hahaha.

Svar: Åh vad kul, hahah! xx
Ida

2016-01-30 | 21:27:54
BLOG: http://ebjorkdahl.blogg.se/
Malin

Roligt att du inkluderade bocker pa engelska. Jag letar ofta bokrecensioner men vill inte lasa pa svenska och tycker att oversattningar ofta kanns klumpiga.

2016-01-30 | 22:45:53
BLOG: http://piccadillytears.blogg.se/
Sandrason

Underbara boktips.

Även. Jag gillar din blogga utseende.

2016-01-31 | 02:15:40
BLOG: http://himechan.blogg.se
cornyz.blogg.se

Blev lite sugen på A work in progress, vart kan man hitta den? :)

Svar: Jag tror den finns på de flesta bokaffärer, både på stan och på nätet :) xx
Ida

2016-01-31 | 14:48:52
BLOG: http://cornyz.blogg.se/
Em - En fotoblogg om mitt gymnasiearbete

Åhhh jag måste läsa A work in progress typ NU!! :D

2016-01-31 | 20:57:43
BLOG: http://www.emelielarsson.blogg.se

WRITE YOUR COMMENT HERE:


name:


e-mail address:


blog address:


comment:

Trackback


» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.