Mina favoriter i Januari 2016

~
Vanligtvis gör jag dessa månadsfavoriter i videoformat på min youtubekanal, men denna månad kände jag för ett blogginlägg i stället. Dessa är mina favoriter i olika kategorier genom första månaden av det nya året. 
 
 
Film / TV-serie
Self/Less hette filmen som jag såg och verkligen gillade denna månad. Den var en perfekt blandning av spänning, plot twists, mind games, humor och lite kärlek också. En film i min smak. Sedan skadade det ju inte att Ryan Reynolds spelade huvudrollen. White Collar blir min favoritserie. Jag såg klart den allra sista säsongen och det var blandade känslor, mest var jag ledsen att det var över. Här kan du läsa när jag skriver lite mer om den serien. 
 
 
Låt
Den här månaden har också varit en sådan där där jag bara lyssnar på musik, konstant. Mest har det varit lugnare låtar i bakgrunden när jag skriver eller pluggar. Min favorit spellista är 'evening acoustic' som Spotify själv har gjort. Min favvolåt var nog Heartbeats av José González, myslåt. 
 
 
Bok
Den här månaden måste jag ha slagit rekord i hur många böcker jag lyckades att läsa. 5 stycken! Min favorit var sista delen i Tahereh Mafis serier Shatter Me. Om du inte har läst första boken, vad håller du på med? Läs den med en gång! Jag blev positivt överraskad av den sista boken Ignite Me, tycker det var en bra avslutande del. Här kan du läsa min recension på goodreads om du är intresserad. 
 

Skönhetsprodukt
Det har varit en månad där jag inte använt särskilt mycket smink över huvud taget. I början var det jullov och jag var bara hemma och i slutet blev jag sjuk. Om jag måste välja en produkt blir det ändå mitt löspuder från Lumene som jag skrev om tidigare i månaden. Gillar att man kan packa på ganska mycket utan att det blir kakigt eller torrt. 


Klädesplagg
Mina träningsleggings från Stadium. Jag brukade vara den som drev med folk som hade träningskläder till skolan, nu har jag blivit en av dem! Mina leggings är det bästa som finns! Hade haft dem varje dag om jag kunde. Förutom att de är hur sköna som helst ser man faktiskt bra ut i dem också. 
 
Person
I takt med att jag började läsa mer och mer böcker letade jag också efter nya youtubers där jag kunde få lite boktips. Och så hittade jag Grace (gracewithabookinherface) och jag älskar hennes youtubekanal, lika mycket som hennes bästa väns simply_kenna's kanal! Ja, jag bara gillar Grace. Ett + också för att vi verkar gilla samma typ av böcker. 


Snack
Ett ord: avocado. Alla typer. Mosad på mackan, i salladen, i form av guacamole. Så gott! A. VO. CA. DO. Nam.
 
Random
En liten service vid namnet Media Hint som blockar din IP adress vilket gör det möjligt att komma åt och kolla på amerikanska Netflix. Thank. God. 
 
Ja, det var det. Saker jag har använt och älskat i Januari.
Vad var några av dina favvosaker?
Kommentera nedan!

När man tror att man är poet

~
En sak som inte många vet om mig är att jag gillar att skriva. Jag skriver lite vad som helst i min svarta anteckningsbok som jag alltid har med mig. Ibland skriver jag bara på, ventilerar lite om sådant jag är upprörd eller riktigt glad över. Ibland blir det små dikter, många på svenska men vissa på engelska. Jag gillar att rimma, och leta efter synonymer och ord som passar bra tillsammans. Jag tror tydligen att jag är poet, men det får man väl? Jag har många tunga, personliga dikter som jag helst inte delar med mig av. Men här kan ni få läsa en. Min hyllning till vintern. 

 
A Tribute to Winter
 

Sitting here, safe in my room

Looking out at the cold afternoon

In my lap - a cup with a spoon

Wondering when spring will bloom

 

While I reminisce of the weather

I tug at the holes in my sweater

Watch them grow, expand together

And I think I like this better

 

Snow before grass, cold before warm

I prefer numb hands more than a rainstorm

Cause thick mittens works like a charm

But soon butterflies will change their form

 

I must say bye and farewell

To the open fire smell

Shortly summer will ring my doorbell

And I’ll have to get out of my winter shell

 

But let’s not get ahead of ourselves

I still see snowflakes, dancing like elves

We don’t have to get out of our cells

Let’s cuddle up around the bookshelves

 

I’ll read for you, what about shakespeare?

Come a bit closer, I’ll keep you near

Go get a blanket, hot chocolate, prepare

Because the beautiful winter is still here

 


Jag har ärligt talat lite ångest över lägga ut den här dikten. 

Be nice!

Thanks. 


Livet väntar inte på dig

~
När jag läste Connors bok här för ett tag sedan blev jag så himla inspirerad. Och jag började tänka, mycket. 
 
 
Jag tycker att alla ska ha ett mål. Något sorts mål. Det behöver inte vara stort eller livsavgörande. Det behöver inte betyda att du måste veta vad du vill göra med ditt liv. Bara något att sträva efter. Något att jobba för. Jag tror att utan mål känns det ganska meningslöst att stiga upp på morgonen. Jag tror att utan mål är det lätt att börja fråga sig själv vad man egentligen håller på med. Jag vet inte vad jag vill jobba med i framtiden, inte helt säkert i alla fall. Jag vet inte vad som händer efter gymnasiet eller var jag kommer att bo i framtiden, men det är okej att inte veta det. Jag är okej med det. För jag har mål som jag strävar efter. Ett mål är att hitta en sport eller hobby som jag gillar, det måste ju finnas något där ute för mig. Ett annat mål är att bli av med min ångest, att sluta hindras av mina tankar. Jag har också som mål att ta körkort under 2016. Jag har en del större mål, vissa mindre.
 
Det måste som sagt inte vara något stort, bara någonting som du kan kämpa för att komma närmre. Jag tycker att man måste kunna fråga sig själv, varje dag: vad gör jag just nu för att komma närmare mitt mål? Och så tycker jag att man måste kunna ha ett svar på sin fråga. Jag testar just nu olika kurser och sporter, snart ska jag testa bågskytte för första gången. Jag jobbar VARJE dag med att bli av med min ångest. Jag gör små saker, som att ringa samtal, testa nya saker, starta konversationer. Jag utmanar mig varje dag med sådant jag tycker är jobbigt. Och jag gör framsteg, och det gör mig så sjukt nöjd. Det gäller att börja agera. Att börja kämpa för sitt mål. Möjligheterna är eviga och din potential lika stor som du gör den. Börja nu. NU.
 
"Life waits for no one. Are you happy with where you are and what you're doing? If you have to search yourself for an answer to that simple question, you probably aren't. It's not okay to just get by, existing day to day. Where will that get you? Aren't we here to live?" 
- Connor Franta, A Work in Progress
 
Jag tycker att alla ska ha ett mål. Stort som litet. Vi behöver det för att inte stå still. För att fortsätta kämpa. För att kliva upp ur sängen varje morgon och känna att man gör något vettigt med sitt liv. One word - pursue!
 
Eller vad tycker du? Jag vill höra dina tankar! ↓

3 korta bokrecensioner

~
Det går ganska bra nu i min 2016 Reading Challenge, jag har läst 5/25 böcker - så jag ligger ju väldigt mycket före schemat. Jag tänkte i alla fall dela med mig av mina tankar på tre av böckerna jag har läst hittills. 

 
Shiver av Maggie Steifvater
Betyg: 4/5 | Läste den på engelska
 
Det här är en bok jag har viljat läsa en bra tag, den har legat på min to-read-list sedan 2014. En liten varning bara: det är en bok om varulvar, så gillar du inte övernaturliga böcker kan du skippa att läsa den här recensionen. 
 
"When a local boy is killed by wolves, Grace´s small town becomes a place of fear and suspicion. But Grace can't help being fascinated by the pack, and by one yellow-eyed wolf i particular. There´s something about him - something almost human. Then she meets a yellow-eyed boy whose familiarity takes her breath away..."
 
Jag blev faktiskt riktigt förvånad över att läsa så många negativa recensioner om den här boken, jag gillade den! Den innehåller alla ingredienser som jag gillar: övernaturliga varelser, kärlek och spänning. Jag kan hålla med personer som tycker att den är klyschig. Däremot är det ingenting jag stör mig på, jag tycker om klyschiga böcker, jag tycker om att försvinna till en 'too good to be true'-värld. Jag gillade Steifvaters miljö- och karaktärsbeskrivningar. Jag gillade också att man fick läsa saker ur både Grace och Sams perspektiv. Det är inte den absolut bästa boken jag läst, men jag tyckte verkligen om den och ska absolut läsa de andra två böckerna i serien. 
 
A Work in Progress av Connor Franta
Betyg: 5/5 | Läste den på engelska
 
Den här boken har jag också viljat ha länge och jag tänker inte ljuga - mest har jag suktat efter den på grund av det fina omslaget. Sedan gillar jag ju Connor också och att få läsa en memoar av och om honom var kul. 
 
"I'm just a small-town kid trying to figure out my place in the big, wide world. I've only been around for twenty-two years, and there's so much left for me to explore and learn."
 
Jag ska säga att jag inte brukar läsa biografier och verklighetsbaserade böcker särskilt ofta - så jag var lite osäker på om jag skulle ta mig genom den här. Det var inget problem, jag kunde snarare inte sluta vända sida. Jag gillar Connors sätt att skriva (han skrev antagligen inte hela boken själv men..). Jag trodde att hela boken bara skulle vara om hans liv, men den innehöll så mycket mer än det. Många tankar och tips och motivation. Jag blev så inspirerad efter att jag läste ut boken. Däremot är väl inte den här boken sådär jättespännande för någon som knappt vet vem Connor är. Hur som helst, jag älskade den! Fem av fem! 
 
“So know what you like, know what makes you happy, stick with your guns, and state it with confidence.” - Connor Franta, A Work in Progress.
 
Jag och Earl och tjejen som dör av Jesse Andrews.
  Betyg: 4/5 | Läste den på svenska
 
 Första dagen på sista året har Greg Gaines äntligen räknat ut hur man överlever. Hans strategi är att smälta in. Hålla en sjukt låg profil. Den enda han umgås med är Earl. Tillsammans tillbringar de sin lediga tid med att spela in filmer. Ärligt talat är filmerna ganska usla, och Greg har inga planer på att någonsin visa dem för någon annan. Tills han lär känna Rachel."
 
Den här boken var nog bra för mig att läsa. Jag är läser ju annars alla dessa fantastiska berättelser om romanser och killar som inte finns på riktigt. Den här boken var en reality check. Den handlar om Greg som försöker ta sig genom High School oskadd. Den handlar också om Earl som är Gregs närmaste vän. Och så handlar den om Rachel som får cancer, och det faktum att Gregs mamma tvingar honom att umgås med Rachel. Och den här boken är så klockren tycker jag, för den hade kunnat sluta som The Fault in our Stars eller Before I Die (som är två böcker jag älskar), men den gjorde inte det. Den slutade som det förmodligen skulle ha slutat på riktigt. 
 
“There was just something about her dying that I had understood but not really understood, if you know what I mean. I mean, you can know someone is dying on an intellectual level, but emotionally it hasn't really hit you, and then when it does, that's when you feel like shit.”
- Jesse Andrews, Me and Earl and the Dying Girl
 
Men så är det ju dessa uppdiktade och romantiserade berättelserna jag letar efter när jag ska läsa en bok. Jag vill ju försvinna bort från verkligheten, inte bli påmind om den. Därför fick boken fyra stjärnor, det är inte riktigt min typ av bok. Men jag gillade den väldigt mycket, och det är en nyttig bok att läsa. 
 
Har du läst någon av dessa böcker? Vad tyckte du? 
 

Det var inte såhär det skulle bli

~
En bild som inte har någonting överhuvudtaget att göra med inlägget, men jag måste ju ha en bild..
 
Vet ni vad jag hatar? När saker inte går som jag hade tänkt mig. Det är det som har hänt nu som ni kanske förstår. Förra helgen hade jag planerat en massa roliga saker. Jag skulle testa bågskytte och äta sushi och se bio med vänner och sedan blev jag sjuk. Näää. Jo. Sjukt dålig timing. Inte nog med att jag blev sjuk - jag fick vattkoppor. Jag hade det tydligen aldrig som liten. Inte nog med att jag fick vattkoppor - jag fick någon sorts bakterie eller infektion också och fick börja äta pencillin. Och så hade jag feber i en vecka. Och så var jag fast hemma i huset, för jag smittade. Och det var bara såå synd om mig. 
 
Självklart har då bloggen blivit lidande under den senaste veckan. Jag hade ju planer för den också, alla inlägg var redan planerade och fotade till. Men jag blev ju sjuk, som sagt. Och då blev det tomt här. 
 
Men nog med allt deppande. Jag är på bättringsvägen, jag har inte feber längre (jag ser dock fortfarande ut som ett freak med massa prickar i ansiktet) och nu tar vi nya tag! Ja! Ett nytt inlägg kommer i morgon. Ja! Okej, det vara bara det jag ville berätta. Tjo. 

Lumene Loose Powder

~
För ett tag sedan frågade jag här på bloggen om ni visste om något bra transparant löspuder. Jag fick en massa förslag men beslöt mig för att testa den omtalade varianten från Lumene. Fast det var ju inte bara att bestämma sig, jag var ju tvungen att hitta den först. Den var alltid slutsåld i alla butiker. Alltid! När jag väl hittade den på mellandagarna inne på Åhléns typ sprang jag fram och högg tag i den, hahah! Tycker det här pudret är hur bra som helst för att sätta makeupen på morgonen. Det känns som om jag kan använda mycket mer utan att det blir kakigt och.. ja.. pudrigt i anisktet. Så, tack för tipset! Och så tipsar jag den vidare till dig som letar efter ett löspuder. Köp! (Om du får tag i den förstås).

Jag använder RT's Setting Brush med den här pudret för att sätta concealern under ögonen. 

Samla din minnen

~
Förra året tipsade jag om samma sak och jag tänker göra det igen - skaffa en minnesburk under 2016! Jag har haft en under 2014 och 2015 och det är typ det bästa som finns att sätta sig ner på nyårsafton och läsa genom alla lappar. 

 
Leta reda på en glasbruk, piffa upp den lite och samla sedan biobiljetter och små lappar under årets gång i den. Det svåraste är att hålla sig borta fram tills nyår, man vill så gärna öppna burken redan i September, hahah! Ett tips är att sätta sig ner med en vän i slutet av året och öppna sina burkar tillsammans, ni har säkert en massa gemensamma minnen som ni kan börja prata om. Det är bara den 11:e Januari än, skaffa en minnesburk vettja!

TV-serier nära mitt hjärta

~
Om jag inte kollar youtubevideos - då sitter jag framför Netflix. Jag älskar att hitta nya serier jag slösa bort mina dagar med. Jag måste också tillägga att jag älskar att Netflix fortsätter spela avsnitten en efter en utan att man måste trycka någonstans, det är höjden av lathet. Jag gillar att vara lat. Dessa tre serier ligger mig allra närmast om hjärtat. Orphan Black
Handlar om Sarah Manning som ser en kopia av sig själv hoppa framför tåget och i samma sekund tar hennes liv är totalvändning när hon dras in i en värld av kloner och experiment. Det är en Netflix Original-serie och jag tycker att Netflix egna serier är väldigt bra överlag. Första säsongen var så bra, fylld av spänning och frågor utan svar. Andra och tredje säsongen är inte lika bra (som det oftast brukar vara) men de är fortfarande helt klart sevärda. Ser fram emot nästa säsong!Arrow
Oliver Queen som förväntas vara död kommer hem till Starling City igen som en helt ny man efter fem år strandad på en ö i Stilla Havet. Väl hemma försöker han rädda sin stad uner täckmanteln av ' The Arrow'. Jag var ganska skeptisk till den här när jag började se den då jag inte är sådär jätteinsatt i alla superhjälteserier och filmer och allt vad det är. MEN! Men, jag gillade den här. Mycket. Igen, första säsongen är den bästa. Mycket action och spänning och jag gillar alla tillbakablickar där man får reda på mer om Olivers förflutna. Håller just nu på att kolla genom säsong 3. 
 
 
White Collar
Brottslingen Neal Caffrey som specialiserar sig på förfalskning och stölder blir för tredje gången fångad och den här gången ingår han en deal med FBI. Caffrey hjälper dem att fånga andra brottslingar som del av ett 'work-realeaseprogram'. Jag tror att det var mamma som tipsade mig om den här serien, den är hur som helst sjukt bra! Mycket komedi, mycket listiga planer och oväntade vändningar. En av de få serier där alla säsonger faktiskt är lika bra! 

Nytt år, ny bloggdesign och nytt bloggnamn

~
Ja! Äntligen! Nu är jag klar med min lilla rebranding av bloggen, så nöjd blev jag. Egentligen ingen större förändring i layouten förutom att allt är tillputsat och så är förstås färgschemat annorlunda. Om bloggdesignen
Ja, förutom det jag skrev ovan har jag även rensat bland mina kategorier och eliminerat dem till sex stycken. Du hittar dessa genom att klicka på 'subjects' i menyn till höger, jag har nämligen skaffat en såndär finurlig visa/dölj-funktion. Mycket vitt och enkelt i designen med accentfärgen blå/turkos. Kommentarssidan har också fått sig en makeover. 
 
Om boggnamnet
Jag har gått ifrån diytime.se till erikssonida.se. Anledningen? Jag lägger knappt ut inlägg om diys längre. Förra året vid ungefär den här tiden bestämde jag mig för att bredda innehållet på bloggen och skriva om skönhet, smink, inredning, böcker och allt möjligt egentligen. Men jag kände mig fortfarande begränsad av min domän. Först hade jag tänkt komma på något annat smart bloggnamn men beslutade mig tillsist för mitt eget namn (i omvänd ordning för jag har tydligen ett alltför vanligt namn).
 
Ja, det var nog det. Jag tvivlar på att någon orkade läsa allt det där, eller att någon bryr sig egentligen. Men nu vet ni. Att skriva in diytime.blogg.se kommer fortfarande att fungera, den kommer bara att peka om till erikssonida.se automatiskt, ingenting att oroa sig över. 
 
Nu vill jag höra från er!
Vad tycker ni om förändringen?
Jag är helnöjd. 

Hur jag redigerar mina Instagrambilder

~
 
Okej, så jag är lite av en sådan där pedantisk instagramanvändare där jag är pinsamt viktig om hur mitt feed ser ut. Det är ganska fånigt egentligen - men ser mitt feed bra ut känner jag lugn och ro. Om jag däremot vet att jag har lagt ut en bild som förstör hela färgtemat går jag omkring med en konstant (men mild) ångest. Nä, nu får jag det att låta mycket värre än det är, så himla illa är det faktiskt inte. Idag tänkte jag helt enkelt visa hur jag redigerar mina instagrambilder för dig som är intresserad. Jag börjar i appen VSCO

Ett snabbt litet faktum - VSCO är den bästa bildredigeringsappen som inte kostar pengar. Bästa. Här använder jag alltid samma filter - F2. Jag brukar försöka variera mig och använda andra filter ibland, men det går inte. Allt blir så fint med F2. Oftast behåller jag strykan på filtret på 12 men ibland drar jag ner det till någonstans mellan 8/10.
 


Sedan fortsätter jag med exponering och kontrast. Igen, hur mycket jag reglerar dessa beror på bilden men oftast +1 till +3. Sedan är det dags att lägga på skärpa, jag lägger alltid för mycket skärpa. Men jag jag gillar skärpa, okej? Minst 5 här, ibland hela vägen upp heehh.. Tint brukar jag lägga på också, oftast när jag tycker att bilden har ett för gult ljus. Då drar jag den alltid till +1 eller +2. 
 
 
Och så fortsätter jag i Instagram

Men det tar inte slut här, nej, jag fortsätter min redigering i Instagram innan jag lägger ut den. Här gör jag de sista ändringarna, tycker t.ex. att det är enklare att ljusa upp bilden här. Drar ibland upp Lux lite, vet inte riktigt vad den här gör för någonting - men det blir oftast bättre. Och som sagt drar jag upp ljusstyrkan lite, jag gillar ljusa bilder. Ljusa och skarpa ska dom vara. Och tillsist drar jag upp kontrasten (eftersom jag drog upp ljusstyrkan, måste balansera ut det lite) och så.. skärpan..surprise. Ännu mer skärpa. Är du förvånad? Inte jag. Sedan är jag klar! 
 


Vill du följa mig på Instagram? - @idaeriksn

Det här med nyårslöften

~
 
Nytt år - nya möjligheter och allt det där. Helt ärligt vet jag faktiskt inte riktigt vad jag anser om nyårslöften. Det nya året är ju en bra tidpunkt att titta tillbaka och reflektera över sådant som varit bra och sådant man skulle vilja ändra på. Å andra sidan kan man lika gärna sätta mål när som helst på året, det finns ingen dålig tidpunkt för en positiv förändring i sitt liv. Men så finns det ju någonting med det nya året som verkar få folk att ge löften till sig själv och jag har ingenting emot det - så länge det inte begränsar en från att kunna sätta likadana löften när som helst. Du måste inte vänta tills sista dagen på året, varje dag är en ny chans att göra en förändring i ditt liv. Okej, slut på mitt oavsiktliga inspirerande lilla tal. Jag tänker att jag ändå skriver upp mina mål för 2016, jag är trots allt svag för att skriva listor. Detta är alltså inget som står skrivet i sten, men en har inget att förlora på att sätta upp en del mål för sig själv, eller hur? 
 
 Klara min Goodreads 2016 Reading Challenge där jag ska läsa 25 böcker i år.
 Testa på bågskytte. // Såg att Elin Kero skrev om det här på sin blogg och kände att det skulle kunna vara något för mig.
♦ Satsa mer på min blogg. // Jag håller redan på med en liten rebranding av min blogg där jag ska byta både bloggnamn och design, stay tuned. 
 Ta fler foton. // Det känns som om många har samma mål, men det är ett bra sådant! Alltid kul att ha många foton att titta tillbaka på och återuppleva minnen. 
 
Vad tycker du om nyårslöften? Har du några sådana i år? 

Goodreads 2016 Reading Challenge

~

Om du är en som gillar att läsa tycker jag att du skaffar dig ett konto på Goodreads direkt och är med i deras 2016 Reading Challenge. Där får du bestämma själv hur många böcker du vill läsa under 2016 och när du läst klart en bok så är det bara att bocka av den på goodreads tills du klarat (eller inte klarat) din utmaning. Hur kul som helst! Du kan också betygsätta böcker och lägga dem på en vill-läsa-lista, hur smidigt är inte det? 

Jag har utamanat mig själv med att läsa 25 böcker under det här året, alltså i genomsnitt 1 varannan vecka - vi får se hur det går. Här kan du gå inte och bli vän med mig för att se vilka böcker jag gillar och inte gillar. 

Mina bästa sminkprodukter 2015

~
Hej hej 2016 och hejdå 2015, nu tar det bara ett halvår innan man lär sig att byta ut femman mot en sexa varje gång man ska skriva dagens datum. Förra året var ett bra år för mig på många plan, även på skönhetsplanet. I det här inlägget delar jag med mig av mina 6 favoritprodukter inom smink under 2015, det var hård konkurens och dessa ligger allra högst upp på listan.Rimmel Kate Lipstick Nude "48" köpte jag endast för någon månad sedan men klättrade snabbt förbi mina andra läppstift. Det här är den finaste rödbruna mörka nudefärgen ever. Jag gillar hur krämig den glider på men sedan torkar till en semimatt finish och därför håller relativt länge på läpparna. Isadora Volume Lash Styler Mascara är nog den bästa mascaran jag har hittat hittills. Jag som redan har naturligt långa fransar söker efter volym och det fixar den här galant. 

 
Loreal Infallible 24H foundation har jag skrivit ett helt separat inlägg om här på bloggen och det förtjänar den! En av de få flytande foundations som täcker bra, inte fastnar på torra partier och ligger under tvåhundra kronor. Real Techniques Miracle Complexion Sponge är min go-to produkt om jag vill lägga min foundation så att den ser naturlig ut. Jag gillar att fukta den som att den sväller upp lite och sedan duttar jag bara på mitt smink. Som ni ser på bilden är min välanvänd, jag har köpt en ny, fräsch nu. The Balm Mary-Loumanizer är den finaste highlightern jag äger. Den är välpigmenterad (lite räcker långt) och drar åt det champagnefärgade hållet. Superfint att borsta på lite lätt över kindben, just ovanför ögonbrynet, på nästippen och amorbågen. NYX rouge i "Dusty Rose" är ett fint, matt rouge som jag använder när jag gör min 'everyday makeup'. Färgen är aningen mörkare än vad bilden visar. 
 
Det var mina sminkfavoriter från 2015. Har du egna favoriter? Lämna gärna en kommentar ock tipsa mig om dem! 
 » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.