Att skriva blogginlägg - min process

~
Jag brukade skriva varje blogginlägg samma dag som jag publicerade dem, jag hade ingen ordning alls. Det blev ofta stressat och ibland långa uppehåll när jag inte visste vad jag ville skriva om. Men ett av mina mål 2016 var att satsa mer på min blogg och därför har jag nu förfinat min blogginläggsprocess. Det är många steg, och det tar tid. Men det är högre kvalitét på mitt blogginnehåll och jag publicerar oftare. Allt tack vare lite mer struktur och organisation.
 
Bli inspirerad


Det allra första steget för att skriva ett blogginlägg är att hitta inspiration. Notera inspiration och inte en idé att sno rakt av. Vad är det för vits att göra något som redan har gjorts? Låt istället din kreativitet verka. En enda bild kan leda till 10 olika inläggsrubriker med lite brainstorming. Dessa här mina favoritställen att samla inspiration:

"Explore-knappen på Bloglovin'" Om du är inne på Bloglovin' finns det en knapp längst upp där det står explore. Om du sedan väljer att se inlägg från över hela världen finns där en massa idéer att spinna vidare på! Du hittar också många snygga foton att ta del av som kan ge dig en egen tanke. 

"Tidningar" Särskilt skönhets- och inredningsmagasin. Artiklarna och de fina bilderna kan ge många idéer. 

"Pinterest" Här finns ju allt mellan himmel och jord att inspireras av. Jag har många olika boards för olika typer av idéer till blogginlägg. Jag har också en samling där jag endast att pinnat vackra flat lays att inspireras av. Man måste älska Pinterest!

Egentligen hämtar jag inspiration från allt som händer hela tiden. Det gäller att slå på det där läget där du alltid tänker: hur kan jag göra ett blogginlägg av det här? På det sättet kommer idéerna hela tiden, och då är det också viktigt att du skriver ner dem direkt så att du inte glömmer bort dem!Skriva ner alla idéer


Nu kommer vi till den punkten där jag skriver ner alla min blogginläggsidéer i en lång lista. Jag gör detta i en anteckning på datorn eftersom det är enkelt att redigera, ändra och flytta om. Men föredrar du att skriva för hand så gör det i stället! Så här skriver jag alltså ner allt jag kommer på - allt - även om jag inte riktigt tror på idén till en början. Det är bättre att stryka dem från listan senare i stället. När jag skrivit ner en idé leder den oftast till att jag kommer på flera nya utifrån den första. Planera ut inlägg inför nästa månad
Runt den 15:e i nuvarande månad planerar jag ut alla inlägg för kommande månad. Det systemet fungerar bra för mig. Jag planerar ett inlägg varannan dag, då finns det plats för spontana inlägg lite då och då. Här använder jag kalendern som finns på datorn och skriver ner inläggsrubrikerna. Jag är viktig med att sprida ut samma typer av inlägg så att det t.ex. inte kommer tre inlägg om skönhet efter varandra. Jag är också väldigt flexibel med min planering. Om jag inte hunnit fota till ett inlägg byter jag plats på det med ett annat. Ibland flyttas inlägg till nästa månad och ibland försvinner de helt.Skriva och fota till inlägg
Nu kommer vi till vad jag tycker är den svåraste delen, att faktiskt skriva inläggen. Jag tycker det är kul, men det tar tid. Om det är ett längre inlägg skriver jag det oftast först i Evernote (som jag gjorde med det här inlägget). Sedan ska jag ta en eller flera passande bilder till inlägget också, och det här kan bli lite knepigt när man har begränsat med dagsljus och befinner sig i skolan under dagarna. Jag brukar försöka planera och ta så många bilder som möjligt på helger, och ibland kan jag klämma in någon bild på en sovmorgon eller när jag slutar tidigare. Det sista steget är att redigera mina bilder i Photoshop (guide här), lägga ihop dem med texten och publicera!

Hoppas att det här inlägget hjälpte någon! Det kan vara lite knepigt att få ihop innehåll till din blogg, men med lite planering och brainstorming fungerar det galant. Man får också en rush av att känna sig kreativ när idéerna strömmar in. 

Hur jag tvättar mina sminkborstar

~
Jag tänkte kika in här och tipsa om mitt nya favoritsätt att tvätta mina sminkborstar! Förut använde jag alltid vanligt schampo, problemet var att eftersom det var så omständigt, och att jag är så lat - så slutade det med att jag tvättade borstarna aaaalldeles för sällan. När jag såg att de nu har tagit in märket Beautyblender på H&M bestämde jag mig för att testa deras solid-cleanser som jag har hört mycket bra om. Det är helt enkelt en fast tvål som kan användas för både dina borstar och svampar. Själva beautyblendern är jag inte så intresserad av eftersom jag är supernöjd med den från Real Techniques, men den här tycker jag är värd att spendera pengarna på! Den kostar 149:- och kommer med en liten såndär gummigrej som man kan skrubba borstarna mot, men jag använder den inte, tycker det är enklare att använda händerna i stället. Nu låter det här ju jättesponsrat (det är det inte, I wish..) men jag tycker det här är sååå enkelt! Det går fort och smidigt att tvätta borstarna vilket resulterar i att jag numera gör det en gång i veckan. Dessutom blir borstarna riktigt rena, som nya nästan.Det återstår att se hur länge tvålen räcker, det känns som om den ska ta slut fort eftersom man konstant gnuggar och sköljer svamparna och borstarna mot tvålen, kan ju återkomma med hur många tvättar den räcker. Anyhow, om du är dålig på att tvätta dina sminkborstar tycker jag att du ska kolla in den här produkten! 
 
Nu glömde jag ju att ta en före-bild, men om du använder sminksvampar vet du ju hur de se ut när man använder dem. Det här är efter en tvätt som tog typ 2 minuter, så ren! 
 

Sömnlösa nätter och feromoner

~
 
Det är en sådan där natt i natt.
 
En sömnlös natt.
 
Inte för att jag egentligen har någonting emot det. Jag tycker om att vara vaken på natten, medans alla andra sover. Då världen är som mest dämpad och stilla. Till och med ljudet från tangenterna när jag skriver det här känns alldeles för högt. Som om det ska väcka någon.
 
Jag försöker lista ut varför jag inte kan sova, varför jag inte känner mig det minsta sömnig. Det är väl mest för att hjärnan inte vill vila, tankarna går på högvarv. Och det är inget speciellt heller, allt mellan himmel och jord passerar mitt medvetande när jag blundar och ändå envisas med att försöka somna. Vad ska jag äta till middag i morgon? Vad gör Beyoncé exakt nu i detta ögonblick? Hur fasiken är det ens möjligt att kvinnors mens synkar med varandra?!
 
Så istället för att grubbla på dessa frågor som jag aldrig tycks få några vettiga svar på, bestämmer jag mig för att vara produktiv i stället, använda tiden väl. Inte för att skriva det här är särskilt produktivt egentligen. 
 
Ey, jag kom precis på vad som skulle kunna vara anledningen till att jag inte kan sova. Fullmånen. Undra om det är fullmåne i natt. Vänta, ska kolla. *Googlar fullmåne 2016* GUYS! Det ÄÄÄR fullmåne ikväll. Well, that explains a whole lot. Det är ju egentligen lika konstigt som det där med mensen. Varför kan en del inte sova när det är fullmåne?? Jag har själv bara börjat uppleva det det senaste året.
 
Okej, nu ska jag göra andra 'produktiva' grejer. Som att hitta ny musik och kolla på youtubeklipp och skjuta upp skolarbete som jag egentligen borde göra. Äh, det är okej. Jag skulle ju egentligen ha sovit nu.
 
PS. Googlade precis varför kvinnor får mens samtidigt. Tydligen skickar vi ut luftburna feromoner under menstruationen som påverkar varandras mens. Skitskumt. 

Meet Doug the Pug

~
Här är lite bilder på den senaste uppgiften vi fick i foto/grafiskkursen! Vi skulle göra en kalender och fick ganska fria händer. En fick använda foton eller illustrera om man ville och jag valde det sistnämnda då jag är ganska dålig på att fota, ehh..Den första tanken som kom till mig var mopsar, jag älskar mopsar. Så därför fick det blir en pug calendar! Jag ritade först mopsarna för hand, skannade sedan in dem i datorn och illusrerade i Illustator. Monterade sedan ihop allt i InDesign. För mig var det viktigt med stort utrymme för varje dag så att jag får plats att skriva dit saker. Sedan ville jag väldigt gärna ha plats för anteckningar längst ner på varje sida. OCH det viktigaste var att ha veckonummer, HATAR när kalendrar inte har veckonummer!!
 

Här är några screenshots från mina favoritillustationer + framsidan. Om du vill se alla månader så finns den att kolla på i min portfolio! Typsnittet jag har använt heter Justin Road och finns att ladda ner gratis här

 
Ja, sådär. Nu har ni träffat Doug the Pug. Kalendern var väldigt tidskrävande och jag jobbade mycket hemma, men jag blev också riktigt nöjd. Vill nästan inte använda den eftersom jag endast har en utskrift. 
 

Reading Right Now

~
Jag har kommit på att en citronskiva i teet gör det så mycket bättre, testa!
 
Just nu läser jag Red Queen av Victoria Aveyard, har hört så mycket bra om den här och den har ett väldigt högt medelbetyg på Goodreads. Just nu har jag snart läst hälften och jag älskar den, jag får lite Hunger Games-vibbar, men jag älskar den! Har dock spoilat lite för mig själv och läst att det kommer ett stort förrädderi, och jag vet inte om jag är emotionellt redo för det.. Återkommer med en recension när jag har läst ut den! 

Jag ångrar och jag önskar

~
 
Ibland börjar jag tänka på hur mycket jag har förändrats på ett år, på två år och på tre år. Det är helt sjukt egentligen. Jag är som en helt annan människa nu jämfört med då. Jag vet att mycket har att göra med min flytt hemifrån när jag började gymnasiet. Inte bara ny skola - nya vänner, ny bostad och en helt ny stad. Det var många förändringar på samma gång och det var något som tvingade mig långt utanför min comfort zone. 
 
Jag växte upp i en relativt liten stad och gick på en ganska liten skola. Av egen erfarenhet kan jag säga att en mindre skola innebär att det är svårare att vara sig själv och sticka ut. På grund av nu att jag går i en stor skola med många elever, och på grund av dem jag umgås med idag har jag inga problem med att ha kjol till skolan varje dag, eller att bära läppstift och lösögonfransar. Jag vet inte om det låter konstigt, som om det inte skulle vara något speciellt. Men i grundskolan var det just det - konstigt. Om man så satte på dig det mest naturligaste läppstiftet var det alltid någon som kommenterade det, ingen förolämpning, men ingen komplimang heller. Och hade jag någonsin kommit med lösögonfransar till skolan hade ingen kunnat vara tyst, utan tvekan. Det var som om man inte fick se ut som om man försökte för mycket, jag vet inte. 
 
Men idag har jag inga problem med det här, jag har på mig vad jag vill och så är det med det. Anledningen till det är väl för att skolan jag går på är mycket mer förlåtande (plus att jag går estet, hahah!), men mest har det nog att göra med att jag har växt som person. Jag är mycket mer självsäker idag och jag bryr mig mycket mindre om vad folk tycker om mig och mitt utseende. 
 
Så man ska väl egentligen inte ångra någonting, man kommer alltid att titta tillbaka och se hur man växt som person och undra varför man gjorde eller inte gjorde någonting. Men ibland önskar jag att jag kunde ta tag i 14-åriga Idas axlar, ruska om henne lite och tala om för henne att bara vara sig själv, ha på sig vad hon vill och skita i vad alla andra säger och tycker. 

Lite mörkt för omväxlings skull

~
Här kommer lite bilder på en sminkning jag testade att göra här för ett tag sedan. Lite synd att kameran inte fångade upp den riktiga färgen så bra, den drar mer åt det vinröda än lila hållet i verkligheten. Det är lite utanför min comfort zone att jobba med mörkare skuggor, och det här är inte heller sådär jättemörkt. Men jag är stolt över mig själv att jag vågade experimentera lite och jag tycker om resultatet! Den lilaröda ögonskuggan kommer från The Balms ögonskuggspalett 'Nude Tude', den varma skuggan i globlinjen är egentligen en bronzer och fransarna är Tanya Burr's 'Date Night'Jag valde att hålla sminket på ansiktet relativt lite, annars tycker jag lätt att det kan se smutsigt ut om man har en sotig ögonmakeup. Läpparna gjorde jag också ganska neutrala, en nuderosa färg fick det bli. 

 

Mer lösögonfransar åt folket

~
 
Beställde nyligen lite billiga lösögonfransar från fyndiq.se. Ett paket med fem par och ett med tio par. Tillsammans gick de på hundra spänn och jag förväntar mig väl inte bästa kvalitét direkt, men jag får testa och se helt enkelt! Mest hoppas jag på de till höger, tycker de ser sjukt fina ut! 
 
Om du är intresserad så hittar du lösögonfransarna här och här

8 personer att följa på Instagram

~
Jag gillar verkligen Instagram. Jag gillar att hitta nya personer att följa och jag gillar att scrolla genom deras feed och jag gillar att bli inspirerad till att ta egna instabilder! Så, här kommer en lista på de personer jag tycker du ska följa på den käcka lilla appen, med en gång! Följ, följ, följ! 

 
@aspynovard | Aspyn är en youtuber som jag har följt ett tag, och hennes videos har är av lika bra kvalitét som hennes instagrambilder. Kolla, värsta tumblr där! Hon lägger ofta upp bilder från hennes resor och en del på fina hårfrisryer. Hennes feed är fullt av en massa inspo, in och kika!

 


@cassiemasangkay | Titta, ännu en youtuber. Det här är Cassie som är andra hälften av kanalen ToThe9's. Om du gillar minimalistiska bilder som är en fröjd för ögat blandat med mode bör du kolla in hennes profil. Glöm inte att besöka Ricci's insta, den är lika inspirerande!


 
@danicolombatti | Dani's instagram hittade jag av en slump när jag sökte efter snygga flat lays som inspo till ett blogginlägg. Kolla vilka fantastiska bilder hon lägger ut, oftast med temat citrusfrukter. Om du gillar mycket färg tycker jag att du ska börja följa Dani!
 

@em.peachy | Det fanns en period då jag bara började följa veganer på Instagram, tycker att de oftast lägger ut så fina matbilder. Min favorit just nu är Emilys insta, bilder som får det att börja vattnas i munnen blandat med resefoton och fina solnedgångar.

 
@lichipan | Jag fattar inte hur den här kvinnan kan ta så vackra bilder! Minimalistiskt och stilrent och färgglatt på samma gång, hur är det möjligt? Igen, många fina matbilder. Jag får sjukt mycket inspo till bloggbilder från Li-Chi Pan's feed.

 
 
@lisatillbe | Svenska bloggerskan Lisa gillar jag att följa för hennes konstbilder, hon har så mycket talang, kolla bara på den där kristallen längst till vänster! Sedan är hon ju sjukt vacker också.
 
 
 
@simply_kenna | Den här tjejens youtubekanal har jag bloggat väldigt mycket om redan, men jag gillar hennes instafeed lika mycket. Den här är igen för dig som gillar stilrena och vita bilder. 

 
 
@stegors | Nämen - första.. och sista killen! Tror jag hittade Gustav Stegfors via Julia Dangs (TheLineUp) insta. Tycker om hans bilder. Han fotar allt mellan himmel och jord men håller ändå samma färgskala på allihopa, följ!
 

Saker jag blir glad av

~
 
Fredagar och helg och allt det innebär
Jag har för många och jag slutar aldrig köpa dem - anteckningsböcker.  
När någon ger en komplimang för håret eller ett klädesplagg eller läppstiftet och jag blir bara så himla glad!
När jag ger någon annan en komplimang och ser hur glad den personen blir. 
Kaffe. I alla former och smaker. Fast bäst tycker jag om svart kokkaffe en kylig och tidig morgon.
När jag blir sjukt nöjd med sminket en morgon och får som en liten extra egoboost av det. 
Människor som inte är rädd för att prata, vara sig själv eller stå för sina åsikter.
När jag får stryka saker på min att-göra-lista, BÄSTA KÄNSLAN EVER.
Känslan när jag lägger mig i sängen efter en fullspäckad dag och bara försvinner in i en dimma av sömn
Att kunna sitta och prata med folk i flera timmar om allt och ingenting.

Video: Januari i böcker

~
Jag bestämde mig för att göra något jag aldrig gjort förut på min youtubekanal - prata om böcker. Så i den här videon berättar jag vilka böcker jag läste under Januari och vad jag tyckte om dem. Sedan är jag också fullt medveten att jag pratar ganska fort, men jag blir ju så himla engegerad och ivrig när jag pratar om någonting jag tycker om, hahah! Hoppas ni gillar videon, och glöm inte att prenumerera på min kanal här

 
Bli vän med mig på Goodreads här!
 
 

NIVEA Aftershave som Primer?!

~
Okej, jag måste vara bland de sista på den här planeten som faktiskt har testat det här. Men har ni sett hur den här produkten just nu är överallt? På youtube, instagram och alla bloggar? Tanken är att använda Nivea Men After Shave Balm som ansiktsprimer för att få sminket att sitta på plats. Kvinnan bakom den här upptäckten är underbara NikkieTutorials på youtube (prenumerera om du inte redan gjort det, hon är grym!). 
 
Men fungerar den då? Alltså, uppenbart - eftersom alla verkar vara helt lyriska just nu. Men.., fungerar den på mig? Jag som har blandhy där jag är supertorr på morgonen och blir oljig under dagen? 
 

Ja, ja, ja, JA! Tack, Nikkie. Det är ingen produkt som kommer att släta ut din hud och gömma porer, däremot får den mitt smink att sitta som berget! Först som främst känns den väldigt återfuktande på huden. Eftersom det är en aftershave tycker jag också att den minskar rödhet och lugnar hyn. Och det bästa - tack vare att produkten innehåller så mycket glycerin så sitter sminket på plats hela dagen. Jag märker det både på att min bas inte blir fläckig eller ojämn lika fort, men den håller också oljorna borta längre. 
 
Det enda du ska göra är att smörja in den i hyn tills den blir lite sådär "tacky" - klistrig. Då är det bara att lägga på din bas som vanligt. Och ja, den luktar man. Men bara i början, det försvinner innan du lagt klart din makeup. Den kostar runt 60kr och finns i de flesta matbutiker. 

Testar Caspule Wardrobe

~
Innan vi sätter igång med det här inlägget måste jag bara ge all cred till Jessica som kommenterade på ett av mina inlägg och skrev till mig att det finns någonting som heter Capsule Wardrobe, hon är anledningen bakom det här inlägget. 

 
Så, jag bestämde mig för att skaffa en så kallad Capsule Wardrobe. Det innebär i korta drag att du delar upp året i fyra olika säsonger (sommar, höst, vinter och vår) och sedan sorterar du din garderob efter dessa årstider och behåller bara plagg som passar till säsongen. Man bestämmer också en siffra, oftast är det 37 med det får man bestämma själv. Denna siffra är hur många plagg du ska hålla dig till under tiden du har en Capsule Wardrobe, om en plagg kommer in i garderoben ryker ett annat. Du får inte heller köpa nya kläder förrän det är dags för en ny säsong och ett byte av kläderna i garderoben.
 
För mig, organsisationsfreaket och impulsköparen passar detta mig perfekt. Jag har nu mycket mer koll på vilka kläder jag faktiskt äger och det är inte samma stress över att ha en överfylld garderob. Kläder som jag rensat ut inför vintersäsongen har jag antingen lagt undan, slängt eller donerat. Jag köper inte heller en massa plagg utan att tänka efter, tack, säger min plånbok.

 
Passade också på att hänga upp lite inspobilder på garderobsdörren som jag också planerar att byta ut till varje säsong. Om du vill läsa på mer om att ha en Capsule Wardrobe kan du läsa Jessicas inlägg här, eller ett 'capsule wardrobe 101' på Un-Fancy.com.


Ett par plagg jag behåller för vintersäsongen. Knästrumpor, tjocka tröjor och mina Dr. Martens. 
 
Jag är så sjukt nöjd och känner mig väldigt mycket mindre stressad över att välja outfits. Sedan har jag ju lite problem med att ha en sådan här garderob då jag har två stycken, (en i min lägenhet och en hemma hos mina föräldrar). Men jag tänker att jag kör på så gott jag kan och drar inte alltför hårt i tyglarna liksom. Tänker också att jag kan göra en update om några månader eller så och berätta hur det går!
 
Rekommenderar alla att testa med en gång!
 

DIY Förvaring med glasburkar

~


Nämen titta, en DIY! Det var inte nyss inte.. Eller får jag ens lov att kalla det här en DIY, det är ju så löjligt simpelt, men en kanske inte har kommit på idén förut. Så.. here you go, inspireras! 

Jag letar alltid efter nya sätt att återanvända gamla glasburkar, särskilt fina sådana med lite annorlunda former. Men jag har blivit trött på att göra alla till ljuslyktor och sminkborsthållare. Min dröm har alltid varit att ha en skafferi fullt med glasburkar som innehåller alla typer av nötter och frön. Men let's face it - nötter är dyrt! Så det är nog ett tag bort innan jag kan göra så. Till dess kan jag förvara det jag har i bara ett fåtal glasburkar. Men först behövs såklart lite utsmyckning. 
 


Det är ju bara att använda vilken glasburk/flaska som helst. Går ju lika bra med dem från kylen som gamla doftljus. Att få bort etiketten är inte så svårt om man lägger burkarna i ett varmt vattenbad en stund. Klistret som sitter kvar kan vara svårare, jag fick inte bort det från den stora flaskan, så där satte jag en bit papper över i stället. Och självklart - washitejp. Allt blir bättre med washitejp, och det säger jag inte bara - det är sant! Man kan ju också knyta lite fina band runt flaskan om man har det. Egentligen finns det ju tusentals olika sätt att dekorera glasburkar, bara sök lite på Pinterest för inspiration. Jag kände också för att märka burkarna med vad som ska vara i dem sedan för att.. ja.. tänk om jag tar fel någon dag? Nej men det blir ju faktiskt bra, en fin detalj sådär. För att skriva lite finare använde jag ett typsnitt som jag sökt upp på datorn som referens.


Ja, that's it pretty much. Jag har dessa stående i skafferiet och de ser väldigt fina ut jämfört med allt annat därinne. Jag måste också tillägga att allt inte bara är för ögats fröjd, det är faktiskt mycket enklare att ha sin granola i en stor glasflaska än en påse som man måste stänga med en såndär jobbig plastklämma varje gång. » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.