En glittrig nyårssminkning

~
Det var så länge sedan jag fick feeling för att leka med smink och igår hände det. Jag satte mig ner utan mycket till plan och började expremintera. Tyckte resultatet blev himla bra, jag inkluderade självklart glitter i ära till nyår, planerar faktiskt att sminka mig såhär på nyårsafton. Filmade även en video på hela kalaset om du vill veta hur jag gick till väga för att se ut på det här sättet. 
 
 
 

I väntan på julafton

~
Hej svejs. Här sitter jag mitt i natten och skriver ett blogginlägg, så tokigt hah? Faktum är att jag inte kan sova såhär natten innan julafton och det känns som om jag vore tio år igen och knappt kunde bärga mig tills tomten kom. Den här gången är det dock inte väntan på julklappar som ger mig sömnbrist, det är nog en liten blandning av att min mage strular och att jag har smått ångest över en (obetydlig) grej. 
 
 
Imorgon ska jag filma in en väldigt trevlig video med min bror, dammsuga, slå in presenter och fixa en SUPER last minute gift. Det är nämligen så att jag alldeles nyss kom på att jag vill göra någon fin present till mina far- och morföräldrar. Har bestämt mig för att trycka ett eget foto föreställande mig och min bror på ett blockljus. Jag har testat det en gång förut och det är superenkelt. Man behöver bara blockljus, silkespapper, en hårblås och en skrivare. Ofta har man ju allt det där hemma redan. Här finns en tutorial för den som är nyfiken. 
 
Sedan ska jag njuta av julafton också, försöka att bara vara. Inte föräta mig vid julbordet och se till att hela familjen befinner sig i tv-soffan klockan tre. Till sist ska jag också önska er alla en god jul! 
 
 

Serif och Sans-serif | Mina favoriter

~
Med risk för att låta som en mega grafisk-design-nörd måste jag bara säga att jag älskar typsnitt och typografi. Det gör mig väldigt lycklig. Jag kan spendera flera timmar att söka upp och installera nya typsnitt. Jag har faktiskt satt ihop mina favoriter och flitigast använda serif och sans-serif typsnitt för er idag. För den som är mer intresserad av dekorativa och snirkliga varianter kan ni leta i arkivet, här och här finns två exempel. 
 

Baron Neue är en av mina absolut favoriter, använder den till allt möjligt. Det som är så himla bra är att den funkar utmärkt både stort och litet. Finns att ladda ner här. Avenir och Verdana är båda standardtypsnitt som förmodligen redan finns på er dator. Som ni kanske märker i mina exempel är jag också ganska besatt av mycket mellanrum mellan bokstäverna, det är fint tycker jag.

 
 
Älska Florence alltså! Även om det är ett ganska simpelt serif-font tycker jag också att det är dekorativt på ett sätt. Ladda ner Florence här. TT Moons är en demo, vill man ha fler varianter kan man köpa den istället. Jag tycker dock att den tunna räcker till. Ladda ner TT Moons här. Och till sist, man kan väl aldrig gå fel med stilrena klassiker? Times New Roman tycker jag blir oerhört fin i kursiv och med mycket bokstavsmellanrum. 
 

Hur det är med mig

~
Hej hur är det med er? Jag tänker ofta på bloggen och att jag borde uppdatera men det finns ju ingen inspiration just nu?! Jag antar att det är sådana tider. Ett tack till alla ni som trots allt tittar in varje dag - jag ser er och jag hoppas att ni stannar kvar tills min skaparglädje är tillbaka igen. 
 
Vad händer med mig just nu då? En massa saker ska jag tala om. 
 
 
Jag dricker kopiösa mängder kryddigt te med kanel och ingefära, min favorit kommer från Pukka och heter Vanilla Chai. Sitter och dricker det nu medan jag skriver det här inlägget faktiskt. Flera koppar om dagen blir det, jag går nämilgen på en tillfällig kaffe-detox för magens skull. 
 
Jag jobbar mycket på mitt UF-företag och vi har precis beställt efter allt material. Tyvärr får vi inte klar några tygväskor innan jul, annars hade de varit perfekta som presenter. I januari påbörjar vi produktion och försäljning och jag är så himla glad att saker börjar hända! Den som vill får gärna följa oss på Instagram och gilla facebook-sidan så missar ni inte när vi börjar sälja. 
 
En mörk och brusig och suddig bild eftersom en måste ha så högt ISO pga vinter, men ja, såhär ser jag ut idag.
 
Jag går omkring med samma halvt uppsatta messy bun-hårfrisyr typ V-A-R-J-E dag. Anledningen? Mitt hår är nästan alltid skitigt och när jag inte orkar tvätta dränker jag det i torrschampo och sätter upp det på det här sättet istället. 
 
Jag är lika besatt av serien Skam som alla andra och sträcktittade genom alla tre säsonger på två dagar. Nu har jag också börjat använda norska ord och fraser i sms och konversationer, tycker att jag har haft mycket användning av "jeg er her nå". Himla bra det. 
 
Det är det som händer för mig just nu, vad händer hos er? Har ni köpt alla julklappar än? Jag var klar för två veckor sedan *stolt*.
 
Hade!
 
 
 
 

Från en dimmig vinterdag

~

I lördags bestämde jag mig för att trotsa vinterkylan enbart för att fota, det händer inte särskilt ofta vill jag tillägga. Jag begav mig ut runt klockan två med tanken att fånga solnedgången på bild men istället fick jag dimma, jag klagar inte - bilderna blev superbra! Från att inte ha rört kameran på flera veckor, ens för att plåta bloggbilder återfann jag glädjen med att fota och allt kändes bara så himla kul (trots att mina fingrar och tår värkte av kylan).

Här är ett par av mina favoriter som jag valde ut och redigerade lite smått. På de här bilderna sprack himlen upp en aning och solen visade sig ett par minuter för mig innan den försvann igen. 
 
 
 
 
Det var helt stilla och tyst ute, magiskt och nästan lite obehagligt på samma gång.
 
 » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.