How to fake calligraphy

~


Riktig kalligrafi betyder att man har en speciell penna där när du ökar trycket mot papperet blir linjerna tjockare och på så sätt får man den där varierade tjockleken som blir så snyggt. Men självklart kan man göra det med en vanlig penna - men andra ord fejkar man kalligrafi.
 
Det enda du behöver för detta är en himlans massa papper att slösa och en svart tuschpenna (eller bläckpenna) med smal spets. 
 

Om du vet med dig att du är dålig på att skriva rakt och det gärna blir lite skevt - plocka fram linjalen och en blyertspenna och rita ner stödlinjer där du vill att orden ska vara. Detta ger dig också en idé om hur mycket plats på papperet slutresultatet tar upp. 


Söker du ”calligraphy” på Pinterest kommer det upp såå många fina bilder och idéer som du kan hämta inspiration från. Är det svårt att komma på olika textstilar kan du söka upp en fint typsnitt du gillar som referens. Jag vet att t.ex. Myfonts.com och Dafont.com har en funktion där du kan testa ett ord med det typsnittet, perfekt för dig att sedan försöka skriva av!
 


Det blir himla fint om du blandar storlekar, stilar och avstånd samt tänker igenom ditt projekt innan du börjar skriva. Ska du bara träna behöver du inte tänka på detta, men när du väl gör något som ska sparas blir det väldigt bra. 


Känner du dig inte modig nog att sätta tuschpennan direkt på papperet och frihanda (heter det så på svenska?) något är det smart att börja med blyertspenna så att du kan ångra dig. När du blir nöjd ritar du över strecken med din tuschpenna och suddar bort blyertsen. 
Skriv med enkla linjer, du kan sedan fylla i och göra vissa delar tjockare för den där kalligrafi-looken. 
Det lättaste är att skriva klart hela ord eller meningar innan du går tillbaka och lägger till linjerna på vissa delar av bokstäverna som gör dem tjockare. 

Sitt framför en tv-serie eller film och träna på din handstil och att få till olika ord. Detta är det tråkigaste tipset - men det viktigaste. Det tar tid att bli bra och känna sig säker så att man kan lägga ifrån sig blyertspennan och då direkt på bläcket. Jag tycker att det roligaste är att skriva ner fina citat eller någon mening från en låt jag gillar. Det gör det så mycket roligare att öva.

 Kommentarer
natalie

men så himla fint!! måste testa direkt!

Svar: ja, gör det! :D
Ida

2015-08-26 | 12:36:35
BLOG: http://repine.blo.gg

WRITE YOUR COMMENT HERE:


name:


e-mail address:


blog address:


comment:

Trackback


» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 20
LULEÅ

mer om mig.