DIY - Headboard

~


Jag håller för fullt på med att dekorera min lägenhet, det senaste som gjordes var en sänggavel. Den ser riktig och dyr ut, men det kostade mig ingenting. 

Jag använde en stor kartong som var bredare än min säng och klippte sedan ut den formen jag ville ha på min sänggavel, sök på Google för inspiration. Jag klädde kartongbiten med tyg som blivit över sedan ett tidigare projekt. Till sist gjorde jag en krok av kartong som jag satte fast på baksidan och hängde upp hela sänggaveln med spik.  

Före och efter, vilken skillnad något så simpelt kan göra! 
 
Jag tänker inte ta till mig äran för detta projekt, denna pin gav mig idén. Glöm inte att följa mig på Pinterest för fler idéer och mer inspiration! 
 
 

DIY vs. Lyx #3

~
 
På senaste tiden har jag sett väldigt många tröjor med änglavingar som tryck på ryggen. I stället för att betala en förmögenhet för en från Wilfox eller Victoria's Secret kan du göra en själv! Gwen från ThisFashionIsMine visar dg hur här!

Recently Purchased

~
Jag var nyligen inne på en lokal affär med kontors- och hobbymaterial som jag aldrig tittat in i förut. Jag kände mig överväldigad när jag stod där inne, det fanns hur mycket som helst! Min beslutsångest slutade med att jag endast kom ut med två saker, nummer 3 & 4 är nämligen från ICA Maxi, höhöh. 


| 1 - Decoupagelim, 99kr. | 2 - Akrylfärg i koppar(!), 91kr. | 3 - Glitterpapper | 4 - Washitejp |

Här får ni en lite närmare titt på kopparfärgen där färgen stämmer bättre överrens. Jag har letat efter koppar i sprayfärg hur länge som helst, men detta är ett bra alternativ. 
 

Polyvore

~
Sedan ett par veckor tillbaka har jag flitigt börjat använda Polyvore.com för att skapa collage, jag tycker det är ett bra tidsfördriv samtidigt som jag upptäcker nya produkter. Mest gör jag modecollage men nu har jag även börjat med inredning. Om du vill får du jättegärna följa mig på Polyvore här
> I mitt senaste collage hittar du såklart metallen jag är besatt av just nu - koppar. 
 

Strawberry Lassi Recipe

~


Jag och mamma gjorde denna indiska smoothie idag, supergod! Hittade receptet i tidningen SOLO och tänkte dela med mig av den till er. Byt ut jordgubbarna mot dina favoritfrukter eller bär. Har du fryst frukt kan du skippa isbitarna. Inget fan av ingefära? - Skippa det! 

 
 

DIY Geometric Wall Art

~


På väggen bredvid sängen visste jag att jag ville ha något enkelt och stilrent som fortfarande adderade färg till mitt rum. Därför klippte jag ut oktagons ut kartong och målade dem guld + två olika nyanser av blå. 

 
Jag satte upp dem med häftmassa på väggen. Jag gillar verkligen resultatet, kan hända att jag så småningom bestämmer mig för att sätta upp något mer på väggen som matchar dessa figurer, men detta räcker så länge. 
 

Double Exposure

~
Jag älskar foton med Double Exposure-effekt. Tycker det är så himla snyggt. Nu när vi har börjat med foto och Photoshop i skolan har jag intresserat mig ännu mer. Här är några av mina favoritexempel från Pinterest. 
 
 
Om du vill lära dig Double Exposure i Photoshop kan du kolla in detta inlägg av BlogSpoonGraphics, eller om du föredrar en svensk beskrivning - detta inlägg av Nathalie Torpenberg

Booktag: Countdown Survey

~

Såg detta på Nathalies blogg och bestämde mig för att göra den med. Jag har ju haft ett par inlägg om böcker förut. Vill ni har fler recensioner förresten? Aja, here we go...

10. Books already realeased on your wishlist

1. The Unbecoming of Mara Dyer // Michelle Hodkin
2. Shatter Me // Tahereh Mafi
3. If I Stay // Gayle Forman

4. Before I Go To Sleep // SJ Watson
5. Shiver // Maggie Steifvater
6. Boktjuven // Markus Zusak
7. We Were Liars // E. Lockhart
8. The Five People You Meet In Heaven // Mitch Albom
9. The Fall Of Five // Pittacus Lore
10. The Scorch Trials // James Dashner 

9. Favourite Covers

 

 

 8. Not yet released books you can't wait for


Jag kan inte få ihop åtta styckna böcker som jag väntar på. Girl Online av Zoe Sugg samt sista boken i Lorien Legacies-serien ser jag fram emot. Annars, precis som Nathalie skrev väntar jag bara på böcker av mina favoritförfattare. 

7. Auto-buy authors

1. John Green
2. Lee Child
3. Veronica Roth
4. Sophie Kinsella
5. Suzanne Collins
6. Lauren Oliver
7. James Dashner

6. Book boyfriends

1. Gale Hawthorne / The Hunger Games
2. Augustus Waters / The Fault In Our Stars
3. Tobias Eaton / Divergent
4. Alex Sheathes / Delirium
5. Etienne St. Clair / Anna and the French Kiss
6. Thomas / The Maze Runner

5. Books you recommend the most

1. The Fault in Our Stars // John Green
2. Divergent // Veronica Roth
3. Historien om Leon // Leon Leyson
4. Before I Fall // Lauren Oliver
5. Beastly // Alex Flinn

4. Books you thought you'd like but didn't

1. Cirkeln // Sara Bergman Elfgren & Mats Strandberg
2. My Best Friends Girl // Dorothy Koomson
3. The Vampire Diaries // L.J Smith
4. Gone // Michael Grant

3. Books that made you cry

1. The Fault in our Stars // John Green
2. Historien om Leon // Leon Leyson
3. Allegiant // Veronica Roth

 2. Books you never plan on reading

1. Fifty Shades of Grey // E.L. James
2. Clockwork-serien // Cassandra Clare

1. Favourite genre att the moment

 Dystopian & Fantasy

► Gör gärna denna survey du också och länka ditt inlägg i kommentarerna, jag är alltid på jakt efter fler boktips! 

DIY Donut Pop Art

~
Som jag sagt förut är jag just nu väldigt inne på dekorationer och konst till mina kala väggar i den nya lägenheten. Mitt nyligaste projekt är en donut pop art som Meg visade på HGTV's youtubekanal en tid tillbaka. Jag älskar färgerna som genast piffar upp väggarna. 
 
 

Veckans DIY's (Lighting)

~


Nu när höstmörkret börjar krypa fram kan det vara dags att fixa bra och dekorativ belysning hemma. Här kommer fem styckna DIY-tips. 

En hel ljusslinga i en tom glasflaska ger en mysig effekt. På Skapamer.se finns ljusslingor med olika längd och färg för ett bra pris. Vill du inte göra ett hål i flaskan som på bilden i mitten skulle det fungera att den delen av slingan stack upp från toppen av flaskan. Den här coola pyramiden kan du skapa med hjälp av LED-ljus och mönstrat papper. Kan både ställas på bordet eller hängas upp på väggen. Galaxymönstret ser riktigt bra ut, men expremintera och testa annat!Aldrig skulle jag ha tänkt på att virka runt en ljusslinga, hur coolt som helst! Är det en tålig ljusslinga kan du göra detta till en väldigt annorlunda och slående badrumsmatta. Använd gamla spetsdukar och decopaugelim för en spetslampa. Passar bra i alla rum och till många inredningsstilar. Täck målardukar med ett lager mörk färg och rita på ett motiv eller ord med en ljusare färg. Stick några hål i dukarna där du vill att ljus ska komma genom och montera en ljusslinga på baksidan av dukarna. Ser riktigt coolt ut när du släcker lampan! 
 
► Alla källor till dessa projekt hittar du på Pinterest i min board "Veckans DIY's"
 

Copper

~
Jag har bestämt mig för att detaljerna i lägenheten ska gå i turkost och koppar. Jag är lite besatt av just koppar för tillfället, vet också att den färgen är "inne" just nu när det kommer till inredning. 


Jag tror att sprayfärg i koppar kommer att vara min bästa vän framöver
 - både enkelt och billigt. Dessa två hittade jag på internet från Biltema och Panduro. Vet också att Clas Ohlson har ett utbud på sprayfärg, jag får kolla in om de har koppar när jag kommer till butiken. 
 
 

DIY vs. Lyx #2

~Jag hittade denna tee från Diesel, den ligger nästan på 800:-. Vill du ha en likadan men inte spendera så mycket pengar? Använd en gammal t-shirt, klipp av ärmarna och använd tekniken som SweetCandyLine visar i videon nedan. Använd samma teknik fast i mindre skala vid halsringningen. 
 
► Har du redan en t-shirt liggandes hemma som behöver piffas upp betalar du ingenting för detta projekt! 
 

FabFunky

~


Jag blev helt kär i dessa posters när jag hittade dem på FabFunky. Det finns sååå många fina, jag hade världens ångest när jag endast skulle välja ut fyra styckna till detta inlägg, hahah. 
 
De är inte speciellt dyra heller, ligger på 12 pund styck. Sedan tillkommer ju ganska mycket i frakt eftersom de skickas från England, därför håller jag just nu på att fundera ut hur jag skulle kunna återskapa dem själv. 

Handmade Paper House

~
Ett extremt pillrigt och tålamodskrävande projekt, men så himla fint! En sådan här vill jag göra någon gång. Jag säger så om allt, men den här ska jag göra någon gång. Det finns ingen steg-för-steg beskrivning vilket gör det en extra utmaning att försöka återskapa. 

Källa: |X|

DIY Silhouette Art

~
Häromdagen började jag skissa på några silhuetter som jag tidigare hade sett på interent någonstans. Jag tog min favorit och gav den nytt liv i form av en bild som jag kan sätta upp på väggen. Jag började med att måla ett lager av skollim som blandats med vatten på en bit vitt kartongpapper. Denna limblandning torkar genomskinlig, recept här. Innan limmet torkade lade jag dit tidningspapper som jag klippt ut. Själva silhuetten ritade jag på fri hand och fyllde i med en svart tuschpenna. Sedan klippte jag ut den och limmade fast på kartongpapperet med hjälp av samma lim. Jag avslutade med att måla på ett sista lager av limmet, som sagt - det torkar genomskinligt.  
 » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.