Julkalender 2014

~


Har skrivit i slutet av vissa andra inlägg att jag planerat en julkalender i år. Blev lite stressigt att få ihop allt där ett tag, men nu är det fixat! Klockan 12.00 varenda dag från 1 december till 24 december kommer det ut en ny lucka. Tips, inspo, DIY's, och andra julreltareda ting dyker upp här under den tiden. Och bakom den 24:e luckan gömmer sig såklart någonting alldeles speciellt. Såååå, med start från i morgon drar nedräkningen till julaftion i gång. Jag är supertaggad, hoppas alla andra uppsakttar min lilla kalender också! 

Love them dreads

~
 
Varje gång jag ser en person med rastaflätor vill jag utbrista; "Ehhrmageerd får jag känna?!". Men det kan jag ju inte göra, för jag bor i Sverige -.-. Men jag vill gärna skaffa egna, så att jag kan känna på dem när som helst jag önskar. Det är ju så himla snyggt! 

- Känner att det blir mycket inspirations - och vill ha inlägg just nu. Hoppas inte att det gör något, har så himla fullt upp med att förbereda inläggen till julkalendern, woohoo! -

Imagination is the beginning of creation

~
 
Vi har nyss fått en ny uppgift där vi kan planera upp själva hur och när vi ska göra den - enda kravet är att den ska vara klar fram till jul. Det är så himla skönt när man har ett flow, brainstormar idéer som kommer till liv. Älskar den här typen av uppgifter så mycket, älskar att leka med former, färger och typsnitt. Gud vad härligt det känns att jag har hamnat rätt på gymnasiet!
 
> Det är en broyschyr om valfritt ämne vi håller på att göra, kan lägga upp det färdiga resultatet sedan. 

Knee socks

~- Kan seriöst inte sluta bära knäsockar, det är ba sååå mysigt och sååå snyggt! Gah! -

 

Christmas Wishlist 2014

~
 
Är himla sen ute med min önskelista detta år, brukar vara klar typ redan i slutet av Oktober, heh.. Önskar väl egentligen inte mig något sådär jättemycket, föredrar att ge bort presenter. Men här är ändå en del saker jag inte skulle tacka nej till. Kanske hjälper etta inlägg någon annan som inte riktigt vet vad denne ska önska sig. Hittar du något på min lista du vill ha? 
 
 

Arrow

~
Om ni behöver en ny serie att se rekommenderar jag verkligen Arrow. Lite skönt att bryta av mina serievanor med mer action och spänning. Det finns 2 säsonger tillgängliga på Netflix än så länge. 
 
"Spoiled billionaire playboy Oliver Queen is missing and presumed dead when his yacht is lost at sea. He returns five years later a changed man, determined to clean up the city as a hooded vigilante armed with a bow."
 

Att inte ha internet

~
Alltså, de senaste 2 dygnen har vi varit utan internet i lägenheten och hyrsvärden var bortrest. Plötsligt insåg jag hur fruktansvårt beroende vi är av det. Jag har inget internet, vad ska jag göra? Läsa... Ehh, nej, jag har inget internet, vad ska jag göra? Ehhm... läsa en annan bok kanske? 
 
Jag kunde inte göra skolarbete som jag låg efter i, för alla uppgifter ligger på nätet. Jag kunde inte kolla öppettider eller svara på viktiga mejl. Hela vårt samhälle är ju uppbyggt på att alla har internet, det är lite läskigt faktiskt. Man inser nog inte hur ofta man tar upp telefonen och uppdaterar Instagram innan man blir av med den möjligheten. Det slutade med att jag och min rumskompis drog till Espresso House för att ta del av deras öppna Wi-fi. Jag önskar att jag kunde säga att jag lärt mig en läxa, att jag kommer att ändra på mina internetvanor - men antagligen blir det inte så, heh..
 
 
 
 

Well hello there little pug

~
 
 
// Kan någon snälla ge mig en liten sånhär kompis? Typ nu. Jag skulle verkligen uppskatta det. Tomten? //

Kan inte sova

~
När jag skriver detta inlägg är klockan 03.52 på morgonen, jag har inte sovit en enda minut under hela natten. Men vet ni vad? Det gör ingenting. Det är lätt att få ångest över att inte kunna sova, timmarna går och du kan inte sluta tänka på att du måste vara utvilad inför morgondagen. Så länge du ligger i sängen och vilar lovar jag dig att du fortfarande fungerar dagen därpå. I detta inlägg tipsar jag dig om vad du kan göra de där sömnlösa nätterna, för det finns vissa fördelar med dem. Jag har ätit en macka med salami samt en clementin och en banan, jag antar att jag var ganska hungrig. Ibland kan det vara en orolig mage som är anledningen att du inte kan somna. Om du äter något går dessutom energi åt till att ta hand om detta och du blir tröttare. Jag kan då inte somna med en kurrande mage i alla fall. Ofta är det tankar som snurrar i huvudet som inte får dig att somna. Försök att släppa dem, att meditera kan hjälpa. Börja nere vid tårna och känn efter hur det känns, hur ligger fötterna mot lakanet? Känn efter i varje kroppsdel. Känn hur tung din kropp är när den ligger i sängen, känn det svala täcket. Försök att sväva ut från dig själv och se dig själv ligga i sängen. Att räkna får eller räkna ner från 200 kanske också hjälper. Vad som helst som får dig att inte tänka på sådant som ska hända eller har hänt. Direkt du känner att en tanke håller på att smyga sin in slår du bort den och fokuserar på att du är här just precis nu. Musik eller radio kan hjälpa dig att somna. Se till att sätta på något lugnt i stället för något upptempo. Om du har gett upp på att somna kan du däremot lika gärna sätta igång favvomusiken och rocka loss - i hörlurar såklart så att du inte väcker att andra i huset. Jag såg nyss "Rädda Willy" på Netflix också, fick gråta en skvätt. Att se film eller serie kan antingen göra dig tröttare eller bara fördiva tiden så att det blir morgon någongång!


Men ta inte detta så seriöst! Njut i stället! Det är faktiskt ganska trevligt att vara vaken och bara chilla medans allt är tyst och alla andra sover. Stressa inte upp dig genom att titta på klockan hela tiden. Se den här natten som lite egentid. Du är inte död i morgon, det krävs flera sömnlösa nätter efter varandra för att det ska ske. Du kanske är lite tröttare än vanligt i morgon, men ta en liten eftermiddagstupplur då! Svårare än så är det faktiskt inte. 
 
Såå, ligger nu och lyssnar på lite Spice Girls och Roxette, har det himla bra faktiskt. Klockan är 04.26. I don't care. Kanske hinner jag somna någon timme eller två innan jag ska upp klockan åtta, kanske hinner jag inte det. Vilket som, är huvudsaken att jag bara tagit det lugnt och inte sprungit omkring hela natten. 
 
 

Material och verktyg - Favoriter

~


De här är de fem matierialen och verktygen jag inte klarar mig utan när jag gör många av mina DIY's. Saker som är återkommande i olika projekt du hittar på internet. Let's do this. 


 
 
1 / LIMPISTOL / De limmar allt, alltså allt. Från tyg till plast till papper till metall till glas o.s.v.. De billigaste är inte lika dyra som man kan tro heller, små limpistoler finns t.ex. hos Clas Ohlson för ca 45 :-.
 
2 / PENSLAR / Dessa kan behövas när du ska måla, limma eller kanske bara att damma av ytor som är svåra att komma åt. Det behöver inte vara den värsta dyra sorten, köp ett set av billiga till att börja med innan du uppgraderar.
 
3 / NÅL & TRÅD / Ganska självklart vad jag använder detta till. Även om det är bra med symaskin kan nål och tråd vara bättre till vissa saker. Som att t.ex. komma åt där man inte kan med symaskinen. Det är också lättare att ha med sig någonstans, en symaskin ryms liksom inte i fickan. 
 
4 / MÖNSTRAT PAPPER / Tycker att mönstrat och färgat lite styvare papper kommer till användning vid många projekt. Att vika det eller dekorera burkar med det gör jag ofta. Här på min Pinterest-board hittar du fler saker du kan göra med mönstrat papper. Det finns ett så himla bra utbud av det också, titta bara in i närmsta hobbyaffär så får du se. 
 
5 / DECOUPAGELIM / Decoupagelim eller liknande som torkar genomskinligt är perfekt när du arbetar med glitter och inte vill att det ska lossna. Kan också användas om du gör ett kollage med bilder och vill ha en glansig finish. Du hittar det i din hobbyaffär, eller så kan du göra ditt eget genom att blanda häflten skollim och vatten. 
 
 

Doily Christmas Trees

~
 
Titta på dessa fina små julgranar som Kasia från Twoje DIY har gjort! Passar perfekt som dekoration till vinter eller jul. Kanske en stor som får stå ensam eller varför inte flera stycken i olika storlekar som du placerar i grupp? Detta projekt bli i alla fall någonting jag ska göra till jul. 
 
Jag försöker att göra fler egna projekt och DIYs men det är ju så mörkt ute?! När jag går till skolan är det mörkt och när jag kommer hem är det mörkt och jag missar det lilla dagsljuset som finns där jag kan ta fina bilder. Men på måndag är jag ledig och då ska det fotas som bara den!

Tokio Hotel

~


2007, jag var åtta år och helt besatt av det här bandet. Idag när jag bestämde mig för att lyssna på deras album Scream igen kom det tillbaka såååå många minnen. Jag kan fortfarande varenda ord i alla låtar, hur är det ens möjligt efter åtta år?! 
 
Jag har också lyssnat på deras senaste album Kings of Suburbia som släpptes i år. Den är faktiskt riktigt bra, det blir nog till att börja lyssna på Tokio Hotel igen. 


Bucketlist Part Two

~

Del två då. Ett par fler saker som jag vill göra någon gång i mitt liv. Vill du se del ett kan du klicka häär! Glöm inte att göra ditt eget inlägg där du delar med dig av din bucketlist, eller lämna en kommentar med ett par saker vettja. 

BESÖKA AUSTRALIEN / Australiens fantastiska natur och omgivningar har alltid lockat mig. Från vit strand och turkost vatten till regnskog eller öken, häftigt. Tänk att få resa runt i det landet i ett par veckor, himla härligt! 
 BO I ETT SLOTT / Jag och mamma brukar alltid prata om att besöka ett gammalt slott. Att få gå omkring och upptäcka lönndörrar, stora balsalar och hemliga trädgårdar. Men bättre än att besöka ett slott - bo i ett! Mitt slott ska vara stort, omgiven av mycket trädgård och det ska alltid finnas levande ljus överallt. 
 
DANSA PÅ EN STOR SCEN / Något som kanske inte så många vet är att jag verkligen gillar att dansa, har gjort det i flera år lite till och från sådär. Jag är inte jätteseriös, tycker bara att det är en superkul aktivitet. Men någon gång ska jag uppträda på en STOR scen. Så coolt. 
 
 
 
 HA FÄRGGLATT HÅR / En sådan där sak jag bara borde göra - nu. Men för det första vågar jag inte riktigt och för det andra kan jag inte bestämma mig för vilken färg. Det lutar åt något rött eller rosa, kanske båda? Jag vill i alla fall ha det proffesionellt gjort, men där saknas ju pengarna just nu. Men någon gång ska det ske i alla fall. 
 
 
 

Släpp tankarna för en stund

~
Många verkade uppskatta inlägget jag gjorde förra veckan på hur du kan bli gladare, därför tänkte jag lägga ut liknande inlägg sådär i bland. 

 

♦ Jag tänker alldeles för mycket, överanalyserar allt. Därför är det viktigt för mig att ha saker att göra som kan få mig att sluta tänka och bara vara. När jag läser kan jag rymma till en annan värld och glömma bort alla problem för en stund. När jag springer kan jag inte tänka på något annat än hur fruktansvärt jobbigt det är. När jag målar har jag märkt att jag inte tänker på något alls, det är som att jag rensar tankarna och bara fokuserar på penseln, färgerna och duken. 
 
Jag tror det är viktigt att kunna släppa tankarna ett tag, annars blir man nog galen tillslut. Har du inget du kan rymma till som får dig på bättre humör? Hitta något! Testa olika aktiviteter och hobbys. Det kan kanske räcka med en promenad eller ett varmt bad för dig. 

Färdig målning

~
En målning jag började på för längde sedan och avslutade ganska nyligen. Hittade denna bild via Pinterest men fann tyvärr ingen källa, därför bestämde jag mig för att måla den själv. Jag använde akrylfärger. Blev nöjd med resultatet, när jag lade ut en bild på Instagram fick jag ganska blandade tankar om den. En del tyckte att tjejen som gungar ser ensam ut, andra tyckte att målningan utstrålade ett lugn. Min tanke bakom den var väl mer att den är läskig då flickan inte speglas i vattnet, lite spooky sådärVad ser du? 
 » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.