Paper Feathers

~
 


 
Den här bilden hittade jag via Pinterest. Den kommer från TheCraftCakeMama.com. Jag tyckte att fjädrarna var så himla fina att jag beslöt mig för att testa på dem själv.

 
Allt du behöver är mönstrat papper, blyertspenna och en sax. Jag använde färgglatt tidningspapper.

 
De är inte svåra att göra. Jag ritade ut en snabb figur av en fjäder på ett papper, sedan klippte jag efter sidorna och gjorde den mer verklighetstrolig.

Det bästa med detta projekt är att inget måste bli perfekt. Du kan klippa hejvilt och det kommer ändå att bli bra.

 
 

Jag fäste fjädrarna på min dörr med lite häftmassa och ritade sedan runt dem med en krita. Det skulle också vara fint att hänga dem från en lampa i sytråd.


Att skriva på Svarta Tavlan

~
När jag gjorde om mitt rum förra året passade jag även på att måla min dörr i svart skoltavelfärg, (inlägget om detta hittar du HÄR.) ► Här kommer lite tips på hur du kan blanda typsnitt och skriva snyggt på din tavla.

1. Använd linjal och dra hjälplinjer för dina bokstäver. 2. Börja med att skriva enkla bokstäver, du kan piffa till dem senare.

3. När du skrivit dit din text kan du börja dekorera dem på olika sätt. Kom ihåg att variera med olika typsnitt och storlekar. 4. Använd en pensel eller tops doppad i vatten för att enkelt ta bort stödlinjer och misstag.

5. Till sist kan du rita till ramar och andra figurer som dekoration. Här kommer din chans att låta din kreativitet flöda - rita pilar, fjädrar, hjärtan, stjärnor, blommor...

Om du vill ha ännu fler tips på att skriva snyggt på din svarta tavla har jag samlat ihop lite olika inlägg här nedanför som handlar om just detta.

|| ETT || TVÅ || TRE || FYRA || FEM || SEX ||DIY - Dreamcatcher

~
 
Det är något magiskt över dem. Jag tycker att det är såå fina. Därför samlade jag ihop en massa material för att göra min egen drömfångare.

 
► Tyg, fjädrar, pärlor, band, garn, sytråd... ta vad du hittar hemma!

 

Det bästa med drömfångare är att de är så anpassningsbara, du göra vad du vill - och det resultatet blir alltid lika fint.

Som ring till drömfångaren kan du använda nästan vad som helst. Köp något du hittar i affären eller gör din egen av ståltråd eller grenar. Jag använde ett plastlock och skar ut själva locket så att bara kanten var kvar.

 DIY - Erasable Board

~
 

Jag hittade detta projekt på internet någon gång för väldigt länge sedan. För ett tag sedan när jag fick syn på en gammal tavelram på mitt rum blev jag påmind. Detta är ett jättebra sätt att skriva upp t.ex. att-göra-listor utan att slösa på papper varje gång.

 
Du kommer att behöva: || Tavelram || Färgat/mönstrat papper || Whiteboardpennor ||

► Du behöver inte bara använda whiteboardpennor. Testa dig fram med de du hittar hemma i skrivbordslådan!


► Let's begin


 
Börja med att tvätta bort fingeravtryck, smuts och oljor från glaset genom att använda fönsterputs och en pappersservett.

 
Använd glasskivan som mall när du ritar ut hur mycket du behöver av ditt papper. Sedan är det dags att klippa.

 
När du har fått rätt storlek lägger du in papperet precis som du lägger in ett foto i ramen. Sedan är det bara att skriva på glaset med dina whiteboardpennor!

 
Du tar enkelt bort det du skrivit med en pappersservett. Beroende på vilken sorts penna du skriver med kan du behöva använda lite fönsterputs för att få bort det du skrivit.

 


► TIPS: Var kreativ när du väljer papper. Se om du hittar några fina i närmaste butik där scrapbookingtillbehör säljs, eller varför inte rita dina egna själv? Det behöver inte ens vara papper, testa tyg!Question

~How to Draw

~
Jag har återigen fått upp intresset för att teckna sedan jag köpte nya pennor i grå nyanser. Jag skapade därför en board på Pinterest där jag lägger till små tips och trix för att sketcha och rita.


► Klicka HÄR för att följa min board.
Min födelsedag

~
► I tisdags...

... bakade jag vaniljmuffins med hallonfrosting och chocolate chip cookies med samma frosting. Supergott!

... testade jag att rita lite med mina nya pennor i grå nyanser från Lyra, jag älskar de här pennorna! Mitt motiv var en vas med orkidéer, can you tell?

... åt landgång/smörgåstårta till middag, mums. Sök "landgång" på Google så får du massor av inspiration inför nästa gång du ska göra en.

... öppnade mina presenter, woop woop! Skrivaren som jag fick av mamma och pappa rymdes inte på bilden, men den är superfin, lovar!

Ja, också fyllde jag ju år förstås. 16 hela år. Måste komma ihåg att byta information i menyn...


Music

~
Två band som jag varit helt beroende av den senaste tiden är Arctic Monkeys och Hurts. Älskar att lyssna på dem när jag pysslar, bakar, promenerar eller tränar. Här delar jag även med mig av mina favoritlåtar från de båda banden. 
 
 
 
 
 
 
 
 

DIY - Wire Headband

~
I Thailand köpte jag en supersöt håraccessoar som man virar kring huvudet. Jag blev besviken på mig själv då jag inte köpte fler, så jag bestämde mig för att sy några själv!
 
Du behöver inte galet bra sy-skills för att göra detta projekt, men grundprinciperna är bra att kunna. Om du inte äger en symaskin går detta även att göra med nål och tråd eller textillim.
 
Om du har en gammal scarf över så är detta projekt perfekt för dig! Materialet som du använder ska gärna va lite silkigt. 
 

DIY - Wire Headband from Ida Eriksson on Vimeo.

 

 


Basic Fonts

~
Här kommer tre styckna tips på enkla och användbara typsnitt. Jag älskar att använda dessa i videos. Alla typsnitt är free/free for personal use.

 
// Basic Title Font // Laranjha // NEOU //
Fabric Dye Sticks

~

När jag var i Thailand hittade jag dessa kritor som är till för att måla på tyg. De låg helt ensamma i ett litet 'köpcentrum'. Jag köpte dessa kritor för 210 baht (ca 42 kronor).

Jag har inte testat dem än, men ser fram emot att göra det. Tydligen ska det du ritat bli permanent när du lägger till värmen från ett strykjärn.


Jag sökte högt och lågt över hela internet efter någon återförsäljare som sålde dessa till Sverige. Men hittade jag dem bara på Ebay och Etsy.


Kursgallerian

~
Anledningen till att jag varit så inaktiv på bloggen den senaste veckan beror på detta projekt som jag har jobbat på. Jag blev erbjuden att gå med i Kursgallerian.se.- Vad är Kursgallerian då?
Hemsidan lanserades idag. Meningen är att det ska finnas kurser om allt mellan himmel och jord som man kan köpa och ta del av. Men den är också till för de som vill dela med sig av sin kunskap till andra.

- Och min kurs?
Kursen jag lagt upp är en introduktionskurs som är gratis. Den består av tre lektioner med tre olika projekt. Du hittar min kurs HÄR.


- Sugen på att bli kursskapare?
Om du klickar HÄR kan du skicka in en intresseanmälan. Som kursskapare får du dela med dig av din kunskap till andra samtidigt som du kan tjäna lite pengar på det.
Borta bra men hemma bäst (eller?)

~
Då var man hemma från varmare breddgrader då. Det känns lite konstigt att komma tillbaka till vardagen, men helt okej. Det jag märkte när jag steg innanför dörren var att allt var så vitt, stort, kalt, och rakt. Typical sweden i guess. Väldigt annorlunda i jämförelse med Thailand som jag förknippar med grönt, träigt och sandigt.

Denna vecka har jag inga inlägg planerade, därför kommer det vara ganska tomt. Jag har dessutom ett spännande projekt på gång som ni får veta mer om på fredag!

► Här kommer lite bilder från min resa, vare sig ni vill se dem eller inte. Mouhahahahhaa!
Veckans DIY's (Iphone Cases)

~
Jag skaffade mig nyligen en Iphone (en fyra, inget coolt okej...). Jag har varit på jakt efter några snygga, billiga skal ett tag nu. Men så tänkte jag, vad kan bli billigare än att göra skalet själv?

Använd tuschpennor som fastnar lätt och torkar snabbt för att göra ett sånt här snyggt "tribal print"- skal. Vill du använda de exakta pennor som används i exemplet ovan hittar du Sharpies på Pen Store HÄR. Länk till projektet finns HÄR.

Denna tar lite längre tid och du behöver lite mer tålamod, men åh så fint resultatet blir. HÄR hittar du steg-för-steg.

Har du några washitejp-rullar hemma med fins mönster? De passar utmärkt att smycka den telefon med. Länk HÄR. Washitejp hittar du på t.ex. Panduro.

Om du har ett fint foto eller kanske en sida ur en bok som du vill ska pryda din telefon kan du köpa ett genomskinligt skal och sedan följa stegen för detta projekt som finns HÄR. Genomskinliga iphoneskal finns bl.a. på Ebay.

Sist, men inte minst. Det här vill jag göra ju! Om jag hade större väska så att det inte skulle bli lika klumpigt skulle jag absolut göra detta projekt. Beskrivning hittar du HÄR.


Tropiska naglar

~
Nu är min resa till Thailand snart över, men dessa somriga, härliga naglar kanske bevarar en del minnen härifrån.
Lacken jag använde: [ Seche Base Coat || Essie "Cute as a Button" || Depend "#362" & "#039" || Max Factor Top Coat ]» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.