Sommarprojekt #2 - Citat i ram

~
 


Detta blev det av ramen och nu kan jag bocka för det nästa projekt på Karen's Summer Projects Ideas då jag just gjorde nummer nio, ett icke permanent sätt att sätta fast ett collage i ditt rum. Både lapparna och sjävla orden i citatet kan bytas ut eftersom de är fastsatta med gem respektive tejp. 
 
 
"It's not what you look at that matters, it's what you see." - Henry David Thoreau

Recently Purchased

~
> När jag var i Lyckesele i onsdags hann vi med en snabb sväng på Dollar Store. Det här fick jag med mig ut i pysselväg. 
 
 
Ett scrapbookingset för 50:-, fiberpennor med tunn spets (som jag verkligen behöver) för 40:- och akvarellpennor som jag faktiskt hållit utkik efter sedan detta inlägg för 20:-. 

 
Nu börjar jag samla på mig så många pennor och penslar att jag skulle behöva ett bra sätt att organisera och förvara dem på. Jag har en idé, men om det är någon annan som har förslag skulle det vara uppskattat av mig om du lämnade det i kommentarerna. 

Books books books

~
 
Jag hämtade ut mitt paket som jag hade beställt från Adlibris förra veckan. Jag tror på alla tre böcker - köpte till och med två av dem inbundna (inget som jag gör ofta). Jag tyckte att dessa böcker var värda att köpas inbundna, hahah. 
 
 
1. Historien om LeonSchindlers yngste arbetare - Den här har jag viljat läsa ända sedan jag såg författaren på TV för flera månader sedan. Jag är väldigt intresserad av andra världskriget och förintelsen, gillar också verklighetsbaserade böcker. 
 
2. The Fault In Our Stars - Boken jag är mest exalterad över, har faktiskt redan börjat på denna - vill hinna läsa ut den innan filmen kommer på bio. Den är väldigt väldigt väldigt bra (precis som alla andra säger) och jag är väldigt väldigt väldigt förälskad i Augustus Waters (precis som alla andra är). 
 
3. Anna and the French Kiss - Tror att jag fick veta om den här via Nathalies blogg, verkar mysig och romantisk - blir perfekt sommarläsning. 
 
 
Vill du ha en recension på någon bok? Kommentera vilken!

DIY Teepees

~
 
Hur söta är inte dessa? Hittade dem på The Neighborhood. De är så enkla, stilrena och söta. Jag ska göra dessa när jag har tid och ställa dem i fönsterkarmen.

DIY Memo Board

~
Det var flera veckor sedan jag gjorde detta projekt från DazzleDIY. Jag tänkte inte blogga om det först, men nu ar jag insett vilken användning jag fått av den och vill gärna dela med mig av idén. Den är så himla bra att ha på väggen där jag kan sätta fast små kom-ihåg-lappar, kuponger och visitkort som annars bara hamnar i en hög på skrivbordet. 
 

Work In Progress

~
Ännu ett kommande projekt. En vit ram kanske inte säger så mycket, men jag har storslagna planer! Den är i alla fall ett projekt från Karen's Summer Projects Ideas
 
 
► Lite fler ledtrådar, dessa bilder gav mig idén till projektet.
 
 
 

Watercolor Art

~
Jag tycker att konstverk målade med akvarellfärg är så galet fint. Jag skulle verkligen vilja lära mig den tekniken någon gång. Här har jag samlat ihop nio verk. Några är från Etsy, någon från Tumblr och hela fyra stycken är gjorda av Grzegorz Wróbel
 

Midsommarkransar

~
Ja, då är det snart midsommar igen då. Som det ser ut nu ska inte vi få superväder över helgen, men det behöver inte stoppa en från att bära fina sommarkransar och dansa runt midsommarstången. 
 
Jag sökte på internet ett tag och kom fram till att de tre exemplen på blomsterkransar nedan är de finaste jag stött på. 
 


» Jag gillar särskilt den sista kransen där mossa har använts, den får mig att tänka på skogen. 
 

Rope Covered Wires

~
 
Jag hittade denna geniala idé på DUMPaDay.com. Så himla bra om du har kablar som måste visas. Det påminner lite om lianer när det finns gröna plantor runtomkring. Är inte särskilt svårt att göra dessutom, kräver däremot ganska mycket tid. Men det går nog snabbt framför en film eller en bra serie. (Psst.., Prison Break!)

Lite nytt här och där

~
Egentligen ingen större skillnad, även om det kanske ser ut så. Självklart har bloggen fått en annan känsla, lite varmare färger och mer pasteller. Däremot har jag kvar samma struktur - breda bilder, underskrifter o.s.v. 
 
Som jag sagt förut är jag en sådan som väldigt fort blir trött på min bloggdesign, men den här gången lyckades jag hålla mig borta i ett halvår. En ny bloggdesign två gånger per år tycker jag är helt okej. 
 
 
SÅ, DEN NYA BLOGGDESIGNEN - HISS ELLER DISS? 

Blueberry Cupcakes w/ Buttercream

~
Idag bakade jag minicupcakes, yey! Recpeten hämtade jag från flera olika ställen och ändrade mycket själv - så jag kommer att kalla det här mitt alldeles egna recept (typ)» Här nedan finns receptet. Jag lade också in en liten miniatyr som du kan förstora och skriva ut om du känner för det.  


Till skillnad från vad receptet säger bredde jag ut min smörkräm i stället för att spritsa av den enkla anledningen att jag helt enkelt inte kan spritsa, det blir alltid fel. 

Jag använde formar från Lagerhaus som du kan hitta här. Du måste såklart inte göra minicupcakes, använd bara större formar och grädda dem lite längre i ungen om du vill ha normalstora cupcakes. 
 

Sommarprojekt #1 - Bokstavscollage

~
Jag gjorde klart det första projektet Karens Summer Projekt Ideas List idag. Det blev ett collage med bokstaven "G". Den fina bokstaven hittade jag i olika tidningar. På baksidan har jag skrivit ut och klistrat fast lite fakta om just bokstaven G. 

 
Min ursprungliga plan var att klippa ut och göra ett collage av et-tecken (&) då jag tycker att de är himla fina, men vet ni hur svårt det är att hitta sådanna i tidningar!?!
 
» Jag är förresten ledsen för bristen av inlägg under de senaste dagarna, min avslutning i nian hände ju! :) 
 
 

DIY Summer Decor Projects

~
Simpla och billiga DIY's för att krydda till hemdekoren till sommaren. Söta små vindsnurror (som inte snurrar), blommor av silkespapper i koner för att hänga upp på väggen och en mysig prydnadskudde med en somrig ananas som motiv. 
 

Summer Decor from Ida Eriksson on Vimeo.

 
Länk till textilfärg finns här, länk till textilpennor här och inspirationsbilden jag använde här. Ville bara också passa på att säga att du inte alls måste göra en ananas, gör något som representerar sommar för dig! 
 
 

En val.. nej en elefant

~
Titta jag sydde en nåldyna i form av en elefant! Mönstret hittar du i boken Karins Syjunta som jag tipsar om i detta inlägg. Det ska egentligen vara en val där du sätter ögonen mer åt vänster, men jag tyckte att det kunde vara en elfant också - så jag gjorde en sådan. 

 
 

Veckans DIY's (Perler Beads)

~

Vad är bättre än svalkande frukt en riktigt varm sommardag? Dessa går visserligen inte att äta, men du har dem med dig överallt på nyckelknippan eller som örhängen kanske? Beskrivning här.


Det går att göra underlägg till glas av i princip allt, även pärlplattor. Här kan du expremintera med fina mönster, färger och bestämma storlek. Länk till källa


Vill du inte göra en pärlplatta kan du i stället använda bara pärlorna. Svenska Helena från Craft and Creativity visar hur du kan väva ihop dina pärlor i fina mönster till armabnd. Länk


En annan variant på ett armband där du använder rörpärlor. Kristina har här använt sig av kopparfärgade jumprings som hon kopplat ihop med hjälp av rörpärlor. Enkelt och snyggt med en pop av blå. Länk.

Anteckningsböcker är något jag är svag för. Dekorera en tråkig sådan med ett fint motiv av pärlor. Detta exempel är skapat av finskan Eilen och du hittar hennes inlägg här
 
» För länge sedan gjorde jag ett inlägg på hur du kan dekorera dina hörlursladdar med rörpärlor för att hålla dem trasselfria. Kolla in det inlägget här
 
 » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.