Egg Carton Organizer

~
I gårdagens inlägg klippte jag upp en äggkartong och gjorde blommor av den. Här använder jag en äggkartong av plast för att sortera pärlor, paljetter och knappar. (Heter det äggkartong då? Naeee...).
DIY - Mirror makeover w/ Egg Cartons

~
 
Bilder från: | Better Homes and Gardens | NestPenguin | Design Happens |


Har sett dessa speglar lite överallt på internet. Jag har tididgare gjort ett inlägg på äggkartongsblommor som du hittar HÄR. Det här är en annan variant med inspiration från bilderna ovan.

 


 
Du behöver: | Äggkartong | Limpistol | Sax |


 
Börja med att klippa it delarna av äggkartongen som står upp. Klipp sedan fyra gånger i bitarna du klippt ut. Nu kan du vika ut fyra stycken delar och klippa dessa till form av blomblad.

 
Limma ihop dina blommor två och två med limpistol. Jag satte även knappar i mitten för att gömma hålet.

 
Du kan limma fast blommorna på spegeln, men jag valde att använda häftmassa ifall jag skulle vilja ta bort dem senare.

► Lycka till!Pin it!

~

Japp, nu har jag lagt till en liten knapp under varje inlägg på bloggen där du kan klicka för att "pinna" en bild eller ett projekt från min blogg direkt till din Pinterest-board.
Följ mig eller mina boards på Pinterest genom att klicka HÄR! Jag har boards för grafisk design, life hacks och DIY's.


DIY - Papperstulpaner

~
Hittade en bild på Pinterest från Trendenser.se. Blev riktigt sugen på att testa på dessa papperstulpaner, de var riktigt enkla att göra dessutom. Frida som driver Trendenser hade hittat projektet från Martha Stewart och där finns även en beskrivning på hur du gör.

 


 


 
Jag använde papper i pastellfärger, men du kan såklart testa alla möjliga olika färger och mönster. Bara vita tulpaner skulle också vara snyggt. För att göra en bukett av blommorna använde jag en liten plåtburk, frigolit och tandpetare. Andra saker som kan vara bra att ha: penna, sax, kniv, limpistol & tejp.

 
 
Här klipper jag ut alla delar jag behöver. Bladen till blomman gjorde jag lite rundade med hjälp av en penna.

 
För själva plåtburken skar jag bara ut en bit frigolit som var lika stor som burken och stack sedan ner mina små tulpaner.

 
 


Jag blev väldigt nöjd med resultatet av det här projektet. Det tog ett tag att göra alla tulpaner, men det gick ganska snabbt framför ett avsnitt av Vampire Diaries. Igen, om du vill ha mer ingående steg-för-steg hittar du det HÄR hos Martha Stewart. ♥Veckans DIY's (from Youtube)

~

Jag ska inte ljuga, en del söndagar är jag alldeles för lat för att söka rätt på DIY's på internet jag gillar och vill dela på bloggen. Idag är en sådan söndag. Det är då jag brukar göra det enkelt för mig och ta mina favoritvideor från Youtube och publicera dem i inlägget.

1. One Shoulder Dress with Chiffon Sleeve / Coolirpa2. Room Decor - Finds from the Thrift Store / DazzleDIY3. Duct Tape and Leather Luggage Tags / Karen Kavett4. Heart Cork Board Using Wine Corks / CRAFTYAMY5. Google Map Wall / ThreadBanger
Orkar inte

~
Throwback Friday
Besökte min förra blogg idag. Scrollade genom alla inlägg. Fattar inte att jag låtit bloggen ligga kvar. Pinsamt.

Men ändå finns det en otroligt givmild person inom mig som delar med mig av mina favoritbilder från den bloggen. Inte för att jag tror att någon skulle vara intresserad, bara för att jag behöver dela det här med någon, jag är numera traumatiserad.

En del bilder alltså.., fråga inte. Snälla.

Om någon undrar skrev jag bara om mig själv på min förra blogg. Jag vet inte riktigt hur jag tänkte, mitt vardagsliv som tolvåring kan inte ha varit särskilt intressant.

Om någon undrar om jag ska dela med mig av bloggadressen är svaret nej. Den ligger kvar därute, men det är förhoppningsvis ingen som kommer ihåg adressen. Och om det är någon som kommer ihåg bloggadressen så har jag bara fått dem att bli ännu mer nyfiken och intresserad av att besöka bloggen. Så varför publicerar jag ändå det här inlägget? Asså jag vet inte.

Orkar inte...


Tips - HGTV Handmade

~
► HGTV Handmade
Känner bara att jag måste tipsa om denna nystartade Youtube-kanal. Det är ett gäng youtubers med har erfarenhet av pyssel och DIY's sedan tidigare som samlats ihop på en kanal. De lägger ut en video varje dag. (Varje dag!)

Både deras projekt och videos är av hög kvalitét. De är informativa men inte för långa och utdragna.


Tjejerna bakom HGTV Handmade är Meg, Julia, Ann, Marianne & Karen Kavett (Karen har jag tidigare tipsat om i detta inlägg).

► Videos
Här är två videos från deras youtube-kanal. Den första är deras introduktionsvideo där du får lära känna alla tjejerna och få en inblick av vilka videos de lägger ut. Andra videon är min favorit av de 14 som ligger uppe.
Inspiration - Craft Room

~
Craft Room Inspiration hämtat från We♥It


Min Portfolio | Update

~
- Nu har jag äntligen fixat till min Portfolio -
Den har numera en meny där du kan klicka dig fram till gratisdesigner, bakgrunder, ikoner och annat. Jag har även lagt till en länk i headern till min blogg.


Hittills finns det endast 2 gratisdesigner och 2 skrivbbordsbakgrunder, men jag laddar upp hela tiden, så kika gärna in i min Portfolio! Länk HÄR.
DIY - Ombre Letters

~
► Enkelt & billigt
Dekorera rummet med dessa bokstäver av kartong. Skulle också vara fint att klä in med tyg i stället för att måla.


Min Spotify-lista

~
► Vad lyssnar jag på när jag pysslar?
Här har jag gjort en Spotify-lista med några chill-låtar som jag gillar att lyssna på när jag sitter och jobbar på ett projekt. Just nu finns det 25 låtar på listan, men jag kommer att uppdatera den varje gång jag hittar något nytt!
DIY - Valentines Day Rose Display

~
♥ 28 dagar kvar till Alla Hjärtans Dag
Söker du något fint att ha i rummet eller ge bort som present? Jag visar hur du kan göra egna rosor av papper och sedan arrangera dem fint.DIY Valentines Day Rose Display from Ida Eriksson on Vimeo.Söker du efter mer inspiration?
Bethany har nämligen gjort en video med massor av DIY's på dekorationer till alla hjärtans dag. Klicka HÄR för att komma till videon.


DIY - Ribbon Zipper Bag

~
➸ Inspirerad av Mark Montano...
... sydde jag en sminkväska häromdagen. Jag var i desperat behov av en ny, och tyckte hans version var fin.

 

Mark använder färdiga band för linjerna på hans version, men jag gjorde mina egna band genom att fålla kanterna på några bitar grönt tyg.

 

Jag hade väl önskat att den blivit lite större, men eftersom projektet gick så snabbt att göra, syr jag kanske en större någon gång.

Här är video-tutorialen om du vill sy en egen liten väska. Du kan ha vad som helst i den - smink, pennor eller kanske pengar är bara några förslag.
Veckans DIY's (Storage)

~
 
1. Rake Jewelry Hanger via Sarah Ortega | 2. Hanging Pecil Organizer via Budget Wise Home

 
3. Washi Tape Storage via Out Of Peonies | 4. Clothes Pin Jewelry Hanger via Power Tools & High Heels | 5. Sleigh Kitchen Organizer via Hack The LifeMinibyrå från Slöjd-Detaljer

~
Den här minibyrån från Slöjd-Detaljer köpte jag förra veckan för att förvara smink i. På internet kostar den 119:-, men konstigt nog behövde jag bara betala 78:- i butik.

Jag skulle förstås ha kunnat snickra ihop en likadan ganska snabbt, men då skulle jag behöva köpa alla material först, och det är inte säkert att det skulle bli billigare än att köpa färdigt. Jag gillar dessutom inslaget av metall på lådan i mitten.


Knopparna var lösa när jag köpte byrån, så jag limmade fast dem med lite trälim. Sedan sandpapprade ytorna med lätt hand. Efter det målade jag på två lager av vit färg medan jag lyssnade på Isabel och Rebeccas Podcast. Tack, Sanna för det tipset.

► Lådorna är lite tröga och färgen sitter inte perfekt, men jag gillar det. Lite lagomt schabby chic sådär.» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.