Macarons

~
Av någon anledning fick jag för mig att jag skulle göra makroner i söndags. "Hur svårt kan det vaa?" tänkte jag och började vispa fyra äggvitor.

Cirka två timmar senare var jag äntligen klar. Jag hade marängsmet över hela mig och på köksbänken såg det ut som en bomb slagit ner. Jag trodde inte att det skulle så mycket kladd och frustration när jag påbörjade projektet. Leila fick det ju att se så enkelt ut!


► Så här blev resultatet. Hallon- och chokladsmak gjorde jag. Inte de finaste jag sett, men de smakade helt okej. Receptet hittar du HÄR.
Kommentarer
sannas rum - DESIGNUTLOTTNING I BLOGGEN

Jag tror att det kräver väldigt mkt träning, jag vill gärna prova någon dag :) Det var himla fin färg på dem i alla fall! :D

2014-02-06 | 22:49:45
BLOG: http://sannasrum.se
Emma

Åh, Macarons är så gott!
Det finns ett knep när man gör dessa, smeten skall inte vara för hård men inte för rinnig när man spritsar ut kakorna på plåten. Lika så mandelmjölet, de ska inte vara för tunnt men inte heller för mycket klumpar och tjocka bitar i, och jag brukar aldrig sikta mandelmjöl och florsocker för då blir det för tunnt.
Hoppas det går bra nästa gång! Men det tar tid att lära sig!

Kram!

Svar: Tack för tipsen, ska ha dem i åtanke när jag gör mitt nästa försök!
Ida

2014-02-18 | 15:14:38
BLOG: http://emmasofias.com

WRITE YOUR COMMENT HERE:


name:


e-mail address:


blog address:


comment:

Trackback


» kaffeberoende och boknörd med passion för grafisk design. den här bloggen handlar om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «Ida Eriksson, 20
Norrland

read more about me.