DIY - 3D Stars

~
Såå fina stjärnor jag såg på Pinterest för ett tag sedan. Använd den HÄR mallen som jag hittade, sedan är du bara några vik ifrån tredimensionella stjärnor att hänga upp eller kanske limma fast någonstans.

 


 
Såhär blev mina stjärnor. Jag gjorde små hål i dem med hjälp av en sprättare och hängde sedan upp dem med sytråd.

 
Till vänster finns en hel beskrivning på hur du gör för att vika dessa stjärnor, den hittar du HÄR. Till höger finns ett exempel på hur du kan dekorera med dem. Länk HÄR.


Tips: Recycled Paper Weaving

~
Hittade nyligen denna idé på Pinterest. En av de bästa projekt jag sett. Det du behöver är tidningspapper, en kartong och massor av tålamod. Jag ska definitivt sätta mig ner och testa detta någon gång.

 

► För beskrivning och fler bilder kan du klicka HÄR.


Vill du stalka mig?

~
Om du vill se fina bilder från min resa till Thailand, eller stalka mig, eller helt enkelt följa fler på Instagram, kan du följa min användare @tantbilly.
Hur hittade du min blogg?

~
 
Är lite nyfiken på hur mina läsare hittade till min blogg. Om du känner att du har några sekunder över, markera gärna någon av alternativen nedan och skicka resultatet.


Veckans DIY's (All That Glitters)

~
Här kommer veckans DIY's med tips på projekt som glittrar. Glitter kan ofta bli stökigt, men i slutändan är det ändå värt det. Vem gillar liksom inte glitter? Jag älskar glitter.Piffa upp dina gamla hårnålar med figurer som glittrar, eller varför inte piffa upp vad om helst med figurer som glittrar? LÄNK HÄR.

Söker du efter ett lätt sätt att göra tillfälliga tatueringar? Om de ändå ska vara temporära, varför inte göra dem glittriga? LÄNK HÄR.

Skulle vara väldigt fint att klippa ut sverige i glitterpapper och markera var du bor med ett hjärta. Om du inte äger glitterpapper kan du alltid stryka lim på lite tjockare papper och strö glitter över det. LÄNK HÄR.

JA! Varför har jag inte tänkt på det här tidigare? Köp ett billigt topcoat, häll i lite glitter och skaka - du har sedan ditt alldeles egna glitternagellack! Mixa och matcha med färger eller håll det simpelt med silver eller guld. LÄNK HÄR.

Coolaste projektet hittills. Perfekt för ett speciellt tillfälle, ännu mer perfekt till nyår, synd att det var nyss. LÄNK HÄR.


Essentials for a Crafter ♥

~
Har du någonsin undrat över vad som kan vara bra att ha hemma för framtida projekt? Det har jag åtminstonde. Superduktiga Ashley Ann har lagt ihop ett inlägg där hon visar upp hennes "must-haves" i verktygslådan. Du hittar inlägget HÄR.


Titta förresten in Ashleys alla DIY's HÄR, med en gång. Hon har massor av inspirerande projekt och fina bilder som du kan ta del av.
Whoopies Recipe

~
I söndags knepade jag ihop lite whoopies eftersom jag hade massa fyllning kvar från när jag gjorde mina makroner. De smakade helt okej, chokladvarianten är nog min favorit.

Receptet hittade jag i en gammal tidning av Hemmets Journal, så all creds till dem. Receptet hittar du HÄR.

Fabric Scrap

~
Vad ska man egentligen göra med alla de där tygresterna som alltid blir över efter projekt? Jag har en låda på mitt rum som snart svämmar över. Om du också behöver göra dig av med lite tygrester hittar du kanske lite inspiration i det här inlägget.

Ta några gamla armband som du inte längre använder och vira in dem i tygremsor som du klippt upp. De får ett helt nytt liv samtidigt som du får göra dig av med lite tyg. LÄNK.

Om du har ett tyg du verkligen gillar färgen på, men som inte räcker till ett större projekt kan du alltid göra detta halsband. Om du inte äger de andra materialen för att göra smycken hittar du det billigt på Ebay. LÄNK.

Har du har lite större tygbitar kvar passar det här projektet dig perfekt. Matcha färger och mönster för att göra en girland som piffar upp vilket rum som helst. LÄNK.

Söker du efter ännu mer inspiration kan du kolla in det HÄR inlägget som Crazy Little Projects har gjort där hon tipsar om 25 saker att göra med överblivna tygrester.Om 5 dagar

~
5 dagar är lika mycket som 120 timmar eller 7200 minuter eller 432000 sekunder. Det betyder att om 432000 sekunder sitter jag på ett flygplan på väg till Koh Lanta i Thailand. Det är inte långt kvar nu.

Bildkällor: \\ HÄR \\ HÄR \\ HÄR \\

Uppdateringen här på bloggen kommer alltså inte att vara på topp i två veckor från och med den 22:a februari. Jag har förberett några tidsinställda inlägg och det kanske kommer något inlägg från Thailand under tiden jag är där.

Så för att sammanfatta det hela blir det inte ett inlägg per dag, utan kanske varannan eller var tredje dag.


Youtubers - Part 2

~
► Här tipsar jag om fler DIY-youtubers som jag prenumererar på. Del 1 hittar du HÄR.


// 8 - CutiePieMarzia // 9 - Coolirpa // 10 - SecretLifeOfABioNerd // 11 - DazzleDIY // 12 - Threadbanger // 13 - ChicArts // 14 - CRAFTYAMY // //DIY - Travel Board

~
 

► Vill du hålla reda på var du varit, eller kanske var du vill resa i framtiden? Gör en travel board!

 
Jag började med att söka på "world map" på Google Bilder. När jag hittat en karta jag gillade lade jag ett vitt papper mot datorskärmen och ritade av konturerna, du måste inte få med alla detaljer. HÄR hittar du bilden jag använde.

 
För att göra en ram runt kartan klippte jag ut fyra bitar av detta scrapbookingpapper. Sedan rev jag av kanterna på kartan och limmade fast scrapbookingpapperet som en ram.

 
Här fyller jag i med tuschpenna för att det ska synas bättre. Jag färglägger även kartan med lite blått och grönt. Till sist markerar jag ut var jag varit med en röd tuschpenna.

 
Jag hängde upp kartan ovanför mitt skrivbord med lite häftmassa. Sedan är det klart! ♥

► TIPS! Du kan även skriva ut en karta om du inte vill rita av den. I stället för att markera med tucshpenna kan du använda knappnålar.Perfekt!

~
► Behöver den här i mitt liv! Perfekt för att baka makroner, alla maränger blir exakt samma storlek, inget mer kladd med spritspåsar. Du hittar den HÄR för 199:-.


Youtubers - Part 1

~
Jag har tipsat om DIY-youtubers på min blogg någon gång tidigare men jag kände att det var dags för en uppdatering. Jag bläddrade genom alla youtubekanaler och upptäckte att jag prenumererar på omkring 14 DIY-kanaler, därför delar jag upp detta inlägg i två delar.


// 1 - AndreasChoice // 2 - Lisa Pullano // 3 - Mark Montano // 4 - LaurDIY // 5 - Karen Kavett // 6 - WithWendy // 7 - AnneOrShine //Remove Labels

~
Ett problem jag alltid har när jag ska göra ett projekt med glasburkar och glasflaskor är etiketterna. De sitter ofta väldigt bra och är en pina att ta bort.

Jag har hört att man kan använda allt från vinäger till aceton, men tycker själv att varmt vatten och diskmedel är den bästa lösningen.

\\ BILDKÄLLA \\

► Fyll upp diskhon eller en stor bunke med vatten, tillsätt några droppar diskmedel och låt dina glasburkar ligga med etiketterna nere i vattnet i minst en halvtimme. Det är sedan superenkelt att pilla bort etiketterna med fingrarna, i värsta fall kan du ta hjälp av en diskborste.


I want - from Fiskars

~
{ Sewing Multi Tool \ Cutting Mat \ Art Knife \ Scissors \ Acrylic Ruler \ Rotary Cutter }


► 41 dagar
Så lång tid är det kvar tills jag fyller år. På bilden ovan hittar ni några saker jag önskar mig i födelsedagspresent. Mattan och kniven uppe till höger lockar särskilt.
» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.