Veckans DIY's (Wall Art)

~
På senaste tiden har jag egentligen inte varit intresserad av något annat än olika sätt att dekorera väggen på, det syns på det jag har pinnat på Pinterest. Här har jag samlat ihop några av mina favoriter. Vilken är din favorit? 


► SPRAY PAINT// Om du inte har något emot att måla direkt på väggen kanske detta passar dig. Förandrar verkligen vilket rum som helst. Jag gillar speciellt färgerna i detta exempel. 


► BIRD SILHOUETTE// Jag tycker att det är väldigt fint att dela upp motiv på ett flertal dukar, väldigt effektfullt. Jag har velat göra något liknande ett tag nu. Jag skulle dock skippa blommorna och ha fler varma färger i bakgrunden för ett mer höstigt tema. 


► CHEVRON ART// Detta kan enkelt återskapas om du har lite tejp. Du behöver inte alls vara särskilt bra på att måla, det är bara att kladda på en massa färger, kanske färger som matchar ditt rum? 


► FEATHER DRAWING// Föll för denna direkt när jag såg den på Pinterest. Även detta är väldigt enkelt att återskapa, trots att det ser ganska svårt ut. Ett penseldrag med din valda färg, låt det torka och gå in med en penna för detaljer. 

HEXAGON WATERCOLOR// Hur fint som helst, påminner om bivax. Här kan du låta kreativiteten flöda och blanda in andra motiv och tekniker för att skapa ett riktigt coolt konstverk. I exemplet används färgpennor som får en vattenfärgseffekt när du målar på vatten, vilken tur att jag redan äger sådana pennor. 

» Alla källor hittar du på min board "Veckans DIY's". Klicka här för att komma dit!

DIY - Ampersand Ornament

~
Det är någonting med et-tecken som jag älskar. Jag vet inte riktigt vad, det är bara ett så himla fint. Jag bestämde mig därför för att göra en dekoration som jag kan ställa i mitt rum och titta på när jag vill. 
 ► FÖRUTOM DESSA MATERIAL BEHÖVER DU OCKSÅ: | Sax | Limpistol | Penna |


» STEG ETT: Klipp ut din mall, lägg den mot skumgummit och markera runt konturerna. Använder du ett tjockt skumgummi räcker det med ett lager, har du ett tunnt - som jag - kan du behöva flera. Jag använde fem lager. Klipp ut din bokstav eller tecken ut skumgummut. 

» STEG TVÅ: Använder du flera lager limmar du ihop dem med limpistol eller ett annat starkt lim. I sista sekunden bestämde jag mig också för att skära ut et-tecknet ur en bit kartong och limma fast den på skumgummit för extra stadga. 

» STEG TRE: Rita nu av mallen på tyget du valt. Klipp ut. Det svåraste är att klä in ditt tecken. Jag glömde att ta bilder av själva processen, så jag får försöka förklara hur jag gjorde. Mitt tips är att klippa tyget med flera centimeters marginal ifrån teckents alla sidor. Klipp sedan i marginalen för att skapa bitar av tyg som du viker runt tecknet och limmar fast på baksidan. Detta gör allt så mycket enklare och resultatet blir inte lika ojämnt. 

»STEG FYRA: Jag bestämde mig för att använda ett spetsband för att dölja skavanker på sidan av mitt tecken som orsakats av tyget. Jag limmade fast bandet med limpistol. 
 
» STEG FEM: Sista steget är frivilligt. Använd mallen och klipp en bit tyg somdu limmar fast på baksidan. Om du tänker hänga upp tecknet eller bokstaven på väggen behövs detta såklart inte. 
 
► NU ÄR DU KLAR! WOOP WOOP! 
 
 
 

Doodles

~
Jag tycks aldrig kunna sitta stilla och bara.. vara. Jag måste alltid göra något med händerna, klottra, pilla på något eller bara vända något fram och tillbaka. Inte ens när jag tittar på serier klarar jag av att sitta stilla - det är ju så trååååkigt! Så detta satt jag och klottrade på medan jag såg ett avsnitt av Kyle XY. 

 
► Förr när jag kollade på serier eller filmer brukade jag blanda en kortlek om och om och om igen för att inte ha tråkigt. Detta är väl aningen mer produktivt ;) 
 

DIY Clock w/ Washi Tape

~
 
Här har vi klockan som hänger på väggen i min lägenhet. Jag köpte en såndär "DIY Clock"som man sätter upp själv. Men eftersom jag ALLTID måste dekorera ALLT så fick det bli så denna gång också. Prickig washitejp för prickarna och en turkos variant för visarnas bas. 
 
 

DIY vs. Lyx

~
Tänkte mig en ny grej här på bloggen: DIY vs. Lyx. Varje vecka tar jag en produkt som enligt mig är överdrivet dyr och visar eller förklarar hur du kan göra som sak själv för en betydligt billigare peng. Vad sägs? 
 
 
Idag tänkte jag tipsa om den superfina Grapefruktväskan som finns på Nastygal för ungefär 310 svenska riksdaler. Craftyamy lade ut en video på hur du gör en exakt likadan, hon betalade 70 kronor för sina material, och då kunde hon ändå göra tre väskor av det.  
 
 
Så, ge gärna feedback på den nya kategorin DIY vs. Lyx. Blir det bra? Du får gärna skicka in bilder på saker du skulle vilja ha men tycker är alldeles för dyr, jag kanske gör ett inlägg av det där jag visar hur jag skulle gå till väga för att göra en likadan. 

Angående Uppdateringen

~
 
Nu när jag har flyttat till Skellefteå och går första året på gymnasiet vet jag inte riktigt hur det blir med uppdateringen på bloggen. Jag har gått tre dagar än så länge och det känns som jag behöver lite mer tid att smälta allt innan jag ägnar större uppmärksamhet åt min blogg. 
 
När jag känner för det skriver jag och tidsinställer ett par inlägg - så bloggen kommer inte att bli helt tom. Men det blir nog inga inlägg varje dag, eller ens varannan dag en tid framåt. 
 
.........................................................................................................................................................................................................
 
Jag hoppas ni förstår och fortsätter att läsa och följa min blogg även om uppdateringen blir kass ett litet tag. 
 
Pssst! Glöm inte att följa mig på Instagram. Jag har blivit mer aktiv nu och lägger ut bilder på projekt som inte kommer upp på bloggen! 

PicMonkey.com

~


Ville tipsa om en hemsida som jag hittade när jag sökte runt lite på Google.PicMonkey.com kan du göra snygga collage och sedan redigera dem med text, figurer, stämplar och ramar. Du kan välja att designa ditt eget collage eller utgå från en mall. Jag gillar att använda den här sidan när jag gör bilderna till mina Veckans DIY's. 
 

Veckans DIY's (Kosmetik)

~
Det är svårt och ibland väldigt dyrt att få tag på sminkprodukter som inte innehåller en massa skit. Jag har letat runt lite på interent efter recept på smink som är naturliga och skonsamma - samtidigt som de verkligen fungerar. 
 
Jag tror att dessa fem tips nedan är bra om jag ska utgå från recensioner. Jag kan dock inte lova något eftersom jag inte testat någon av dem. 

Jag skulle kunna göra det där..

~
I princip varje gång jag ser något jag vill ha är min första tanke: Kan jag göra det där själv? Vilket jag antar är bra. Nedan finns sex styckna plagg från ASOS jag gärna skulle vilja ha, det vill säga att jag gärna skulle vilja testa på att sy dem själv.

LÄNKAR: | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 |
 
» Jag tror inte att det skulle bli ett stort problem att rita ett mönster och räkna ut hur jag ska göra, det svåraste är väl att hitta rätt material. 

Recent Project - Pocket Organizer

~
 
Jag fick bara något ryck och bestämde mig för att starta detta projekt - ... jag vet inte ens vad jag ska kalla den.. ett tygstycke med massor av fickor? Jag tänkte i alla fall hänga den innanför garderobsdörren i lägenheten och förvara lite småsaker. Parfymflaskor, borstar, hårnålar, sminkborstar kanske. 
 
► Den blev ju inte perfekt precis, men de säger ju att det ska se lite hemgjort ut. :) 

40 Sewing Hacks & Tips

~
 
På sista tiden har jag varit så himla sugen på att sy hela tiden, jag vet inte riktigt varför. Har mest sökt runt på Pinterest utan att hitta något att göra. Jag hittade däremot ett inlägg från Andrea's Notebook där hon samlat ihop 40 olika tips du önskat att du vetat tidigare. Kolla in inlägget här
 
► I morgon lägger jag ut en sy-projekt som jag avslutade i förrgår. 

Lime- och hallonpaj

~
Igår bakade jag en lime- och hallonpaj som var väldigt uppskattad av familjen. Det har inte varit ett särskilt bra år för bär denna sommar så det blev tyvärr hallon från frysdisken på ICA, men lika gott blev det ändå. 
 

Den är väldigt stabbig och mättande, så en liten bit räcker länge. Jag bestämde mig för att lägga till chokladdekorationer trots att det inte var med i receptet. Receptet hittar du här, och tips på att göra chokladdekorationer finns här

Veckans DIY's (Dorm Room Decorations)

~
 
Nu börjar snart skolan igen (noooooo!). Egentligen tycker jag att det ska bli ganska spännande, för min del blir det ny skola i en ny stad. Då blir det en egen lägenhet också. Eftersom jag jag varken har särskilt mycket pengar eller plats för dekorationer i mitt rum har jag sökt efter lite DIY's för studentrum. 
 

En mysig hängmatta under sängen - perfekt för dig som sover i en våningssäng. Du får dock se till att sätta fast hängmattan ordentligt, är nog inte så skönt att ramla ner. 


Använd tavelramar som whiteboards! Det här har jag även tipsat om i detta inlägg. Perfekt för att göra - eller inköpslistor. Du kan också sätta alla veckodagar på ett papper i ramen och sedan skriva saker som ska göras på respektive dag. 


Har du alltid drömt om en sänghimmel? Den här varianten är både billig och enkel. Den förändrar samtidigt hela atmosfären i rummet. 


Ett annat sätt att piffa upp sängen och rummet - gör en sänggavel av kartong och tyg. Denna har jag redan planerat att göra i mitt rum. 
 
En annan sak som jag har tänkt göra. Jag har precis skrivit ut lite bilder från min Thailandresa och We♥It som jag tänker sätta upp på min vägg och rama in med washitejp. 
 
Om du också flyttar ut detta år hoppas jag att du fick lite inspiration och idéer. Annars kan du ju använda dessa DIY's till vilket rum som helst. Alla källor finns på min Pinterest-board "Veckans DIY's". Jag kommer att lägga dem där från och med nu. 

Jewelry Hand Piece

~
Inspirerad av Julia och KL's video, gjorde jag en smycke som går både runt fingret och handleden (jag vet inte vad det heter). Jag gillar resultatet, det enda är väl att den är lite i vägen när man väl har på sig den, men det kan jag nog se förbi ^.^.
 
 

3 Sommartavlor

~
Dessa tre tavlor började jag måla igår och avslutade idag. Jag har viljat göra dessa ändå sedan jag såg Annorshine lägga ut en video på hur du gör. Du kan kolla in den videon här 


 
Motiven är helt Ann's idé och jag gjorde bara några ytterst små ändringar på mina versioner. Jag blev supernöjd, nu kan jag ha kvar en liten del av sommaren i mitt rum året om» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.