Tänkvärt när du börjar blogga

~
Jag fick nyligen en fråga från en tjej som undrade om jag har några tips för att börja blogga. Jag tänkte därför sätta ihop ett inlägg där jag tipsar om sju saker du borde ha i åtanke när du bloggar.
 
 
Innan du börjar blogga bör du ha en idé om vad du vill att din blogg ska handlar om, hitta en nisch - något att skriva om. Annars blir det lätt att du skriver om vilka ämnen du hade i skolan idag eller hur många köttbullar du orkade äta till lunch - inte särskilt intressant. 
 
Skriv om något du tycker om att göra, eller något du brinner för. När jag startade min blogg tyckte jag att det fanns för lite svenska bloggar om DIY och pyssel, det är också något jag gillar att hålla på med väldigt mycket. 
 
När du hittat din nisch, det du vill skriva om är det bra om du håller dig till det. Det är klart att du kan slänga in något inlägg om mat i fall din blogg handlar om mode - men tänk på att dina läsare antagligen är där för mode om du driver en modeblogg. 
 
 
Bloggdesignen är det första man ser när man klickar in på någons blogg. Folk gör sin första bedömning utifrån hur din bloggdesign ser ut. Jag tycker att det är viktigt med en unik bloggdesign som representerar dig och din blogg. Om du inte har ett öga för grafisk design och bara blir förvirrad av koder kan det vara värt att betala för en bloggdesign hos de som tar emot beställningar. 
 
 
 
 
Jag vet inte vad andra tycker, men för mig är det väldigt jobbigt att läsa texter som ser ut såhär: "jaaaa men idaaag vaa jag me saraaaa och vi köpte glasss dåå, skiitgott veeerkligen". Försök att tänka på stavning och grammatik, då blir det inte lika jobbigt att läsa inläggen. 
 
Men låt det inte bli för mycket, din personlighet måste fortfarande synas. Allt måste inte vara grammatiskt rätt, då blir det lätt tråkigt. Hitta en balans.
 
 
Bilder gör så himla mycket för din blogg. Ett inlägg utan bilder läser jag oftast inte. En blogg med bildlösa inlägg ratar jag direkt. Även om du inte har en bild som har med texten att göra - släng in någon ändå. 
 
När det kommer till redigeringen gillar jag att överexponera mina bilder något eftersom ljusa bilder attraherar ögat. 
 
Använd undertitlar, alt koder och spalter. Att ha struktur och ordning i inläggen gör det lättare att läsa. Undertitlar kan du fixa genom bilder (som jag har i detta inlägg) eller div klasser som Sanna lär dig om här.
 
Alt symboler som pilar, hjärtan och punkter kan också hjälpa dig att göra texten mer intressant. Jag använder ofta den här (►) eller den här (») när jag ska punktera upp något. Om du vill ser vilka symboler som finns kan du söka på teckenuppsättning i startmenyn. När du trycker på den kan du bläddra genom alla symboler som finns på din dator. 
 
 
 
 
Uppdatera regelbundet för att hålla kvar dina läsare. Men uppdatera hellre sällan med välgjorda inlägg än ofta med slarviga inlägg. Om du har idétorka är det bättre att vänta lite och se om du kommer på något att skriva om än att bara slänga ihop något snabbt och publicera det. 
 
Mitt mål är att uppdatera en gång per dag, men det är långt ifrån alla dagar som jag klarar av att göra det. Något du kan göra för att hålla uppdateringen flytande är att göra ett schema. Jag har t.ex. Veckans DIY's på söndagar, då vet jag vad jag ska publicera och det behöver aldrig gå mer än en vecka mellan varje inlägg. 
 
 
 
 
Det absolut viktigaste när du driver en blogg - var dig själv. Det blir mycket roligare att blogga och skriva inlägg, men också att läsa dina inlägg. Om du är genuin märks det och din blogg blir mer intressant att läsa. 
 
 
Sådär ja, det var några av mina tips om du ska börja bloggar. Det kanske är exakt samma tips som andra bloggare skriver om, men det är i alla fall vad jag tycker är värt att tänka på. 
 
Jag har ännu fler mindre tips för dig som vill börja blogga eller för dig som bloggar, men det här inlägget skulle bli alldeles för långt om jag skulle ta med allt. Det kanske blir en del 2 i framtiden?
 
 

Receptbok

~
Den senaste tiden har jag hittat recept och matinspiration över allt! Jag ville såklart spara alla dessa recept och idéer vilket resulterade i en receptbok som jag knepade ihop själv. 
 
 
Jag använde en bunt vanligt vitt A4-papper, ett tjockare mönstrat papper till omslaget och en häftapparat. Jag häftade först ihop de vita papperna och limmade sedan på omslaget. 
 
Det första (och hittills enda) receptet som finns i boken hittade jag hos Ingrid
 
 

Veckans DIY's (Maps)

~
Jag har blivit lite besatt av kartor genom att sitta på Pinterest för länge. Här är några av mina favoritprojekt du kan göra med värld, väg - eller stadskartor.» Map Coasters / Martha Stewart» Map Desk Decoupage / My Altered State» Vintage Map Pillows / Chic California» Glass Map Necklace / Happy Hour Projects» Map Shoes / Something Monumental
DIY - Clothespin Note Holder

~
Behöver du någonstans att sätta fast och organisera dina små lappar, bilder och kuponger? Du kanske vill ha något enklare än en anslagstavla, well i found the answer!

 
 
 
Det är egentligen väldigt simpelt. Jag samlade ihop klädnypor i trä från tvättstugan, sedan klippte jag en remsa tyg som fick vara mitt snöre, men du kan använda i princip vad som helst.
 
Jag satte fast snöret med klädnyporna på väggen med hjälp av eltejp, (om du ska hänga tunga saker, är nog inte eltejp starkt nog). Till sist gömde jag eltejpen med två fina blommor
 
 

Woman Vs. Pin?

~
I ungefär fem månader har Rob från Threadbanger  gjort denna serie på youtube där han testar på populära DIY's från Pinterest. Jag tycker att idén är genial och har länge funderat på att göra något liknande.

Här är mina två favoriter från Man Vs. Pin som Rob kallar sin lilla serie. Du hittar en spellista med alla avsnitt här.

Jag vet dock inte riktigt vilka projekt jag ska testa på, om ni har några förslag får ni väldigt gärna lämna en kommentar. Nedan har jag fyra olika DIY's som jag är lite sugen att testa på.


► Men så kommer nästa problem. Vad ska jag kalla min serie?


Dingbat Fonts

~
Här tipsar jag om de dingbat teckensnitt som jag använder mest. Dingbat är alltså teckensnitt som inte är vanliga bokstäver, utan figurer i stället. Det som är så bra med detta är att alla typsnitt är uppbyggda av vektorgrafik, vilket betyder att du kan förstora dem hur mycket som helst utan att de förlorar sin kvalitét. 
 
 
 
 
 
 
Deers
 
 

Two Songs

~
» Två låtar som ständigt har gått på repeat hos mig. Älskar båda två, jag blir så glad av att lyssna på dem. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Free Fonts

~
► Här kommer nio stycken gratis teckensnitt för alla smaker och tillfällen. De finns att ladda ner från Dafont.com.
 - De två första teckensnitten stödjer å, ä & ö. 
 
// NOVA // Wolf in the City // ACNE // VTKS Recover // Nella Sue // The Beach // LAME // The Medic // Supernova //
 
Förresten, på tal om The Beach så såg jag för första gången den filmen förra veckan. Kände mig ascool då jag besökte den stranden  i Mars under resan till Thailand, hahah ^.^
 
 

Mobilversion av bloggen

~
Jag har nu aktiverat en mobilversion av bloggen. Jag vet att den meny som jag har just nu kan krångla till det när du läser från en smartphone eller läsplatta, men nu är det problemet fixat!
 
 
 

DIY - Felt Hairtie

~

► DIY - Felt Hairtie from Ida Eriksson on Vimeo.

 


15 Ways To Organize your items

~
Jag hittade det här blogginlägget hos MoneySavingMom och kunde inte låta bli att dela med mig av det. Crystal har samlat ihop femton sätt att organisera och förvara småsaker med sådant du redan har hemma. 
 
 
► Glöm inte att följa Crystal på Pinterest där hon har några väldigt inspirerande boards. 
 
 

DIY - Shelf from a shoebox

~
Jag behövde verkligen mer plats för saker vid mitt sminkbord, men visste inte riktigt hur jag skulle få till det. Så kom jag på att man faktiskt kan sätta upp lådor som hyllor - snabbt och billigt. 
 
 
Jag klädde bara botten av en skokartong med fint papper som jag hittade i en tidning. För mig räckte det med lite häftmassa på baksidan för att sätta fast kartongen på väggen, men om du vill vara riktigt säker på att den inte ska lossna kan du spika fast den. 
 
 

Bakdag

~
Ibland har jag bakdagar, idag var en sådan dag. Jag gjorde brownies och pizzabullar, nam nam. 
 

Helt vanliga brownies som går supersnabbt att göra. Receptet finns här. Jag gjorde också en kräm av mjölkchoklad, smör och florsocker som jag bredde över kakan - det är dock inte med i receptet. 

Smaskiga pizzabullar med skinka, ost och oregano. Dessa gjorde jag till påskhelgen, perfekt att ta med sig på en skotertur. Recept hittar du här
 
 

Polka Dot Nails

~
► || Essie "Naughty Nautical" & Style Me Up - Perfect Nail Markers "Light Green" ||


Video - 3 Easter Projects
» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.