Handwriting Techniques ♥

~
I stället för det vanliga "veckans DIY's" tänkte jag tipsa om några videos där du får lära dig att skriva snyggare och roligare. Samma tjej som gjort dessa två videos har hur många som helst till på sin kanal om du är intresserad. 
 
 
 

Handwriting Techniques ♥

~
I stället för det vanliga "veckans DIY's" tänkte jag tipsa om några videos där du får lära dig att skriva snyggare och roligare. Samma tjej som gjort dessa två videos har hur många som helst till på sin kanal om du är intresserad. 
 
 
 

DIY - Studded Sweater

~
Inte ett särkilt avancerat projekt, men jag ville ändå dela med mig av vad jag använde några av nitarna jag köpte från Dollarstore till. 
 
 
Jag tänkte först sätta fast nitarna på axeln, men ångrade mig i sista sekund. Allt du behöver göra när du sätter fast nitar på ett plagg är att trycka igenom de små taggarna genom tyget där du vill ha din nit, och sedan vika ner taggarna mot varandra med en tång, kökskniv eller liknande. 
 
 
Så det här blev resultatet för mig. En fin detalj på en tråkig, gammal tröja. 
 
Kom ihåg att du kan sätta fast nitar på vilket plagg du vill, i vilket mönster du vill. Kanske kan du till och med blanda former, storlekar och färger på nitarna. 

DIY - Triangle Necklace

~
Hittade ett gammalt presentkort från Lindex i plånboken. Tror att jag hade femtio kronor kvar på det när datumet gick ut. Femtio kronor bortkastade.. eller? 
 
Du behöver: nagellack i valfri färg, tuschpenna, gammalt plastkort, kedja, tre stycken "jumprings", tång, sax, hålslagare, papper. 
 
Börja med att vika papperet i mitten och klipp ut en halv triangel. När du viker upp pappersbiten kommer du att ha en perfekt mall. 
 
Lägg mallen på plastkortet och rita ut så många trianglar du vill ha. Har du fler kort kan du göra fler trianglar.
 
När jag klippt ut alla mked en vanlig sax gjorde jag ett hål längst upp med en hålslagare. 
 
Sedan målade jag så många lager som det behövdes av nagellacket.
 
Sedan klippte jag bort taggen längst upp på trianglarna eftersom att ringarna inte skulle få plats annars. På bilden till höger har jag bara lagt ut hur jag vill att halsbandet ska se ut. 
 
Sedan är det bara att sätta fast en jumpring i hålet på triangeln och i kedjan med hjälp av en tång. KLAR!
 
Jag ska nog ge plastbitarna ett sista lager av nagellack eftersom det inte täckte helt. 
 
Var kreativ. Testa andra former och färger! ♥

DIY - Paper Bookmarks

~
Jag läser mycket. Jag läser nog kanske lite för mycket i bland. Har alltid gillat söta bokmärken, så i detta inägg tänker jag visa er två olika varianter. Materialen är väldigt basic och finns redan hemma hos de flesta. 
 
 
Här gjorde jag ett bokmärke man kan sätta i hörnet av bladet. Klipp bort hörnet på ett kuvert. Om du bara vill ha ett snabbt bokmärke kan du stanna här. Men jag bestämde mig för att göra den lite roligare. Jag skrynlade ihop en papper och skrev sedan en del av ett ordspråk jag gillar på det. Sedan klistrade jag fast den pappersbiten på hörnet av kuvertet. 
 
 
Detta är mer som ett klassiskt bokmärke. Jag hittade en bild på Google av en tiger (du hittar den bilden HÄR) och målade sedan av den på ett orange papper. Sedan fyllde jag in linjerna med en svart tuschpenna. För att görra bokmärket lite stadigare klippte jag ut tigern och satte fast på en bit kartongpapper. Till sist tog jag en kniv och skar en kurvad linje på tigerns man, detta kommer tillåta dig att sätta fast bokmärket över bladet i boken. 
 
 
Så här ser det ut när du använder bokmärkena. Min favorit blev nog tigern. Vilken tycker du bäst om? 
 
Var kreativ och ha kul! LYCKA TILL ♥

DIY - Make up remover

~
Ett naturligt sätt att ta bort ditt smink. Passar bra för de som har känslig hy. 

Denna sminkborttagning görs med aloe vera och olivolja. 
Olivoljan - Är väldigt bra för torr hy. Den behåller fukten i ansiktet och kommer inte orsaka finnar, något som många tror. Olivolja är också ett naturligt sminkborttagningsmedel.
Aloe Veran - Har använts inom hudvård i många tusen år. Den, precis som olivoljan, bevarar fukten i din hy. Den hjälper också till att ta bort finnar och ärr.
 

DIY - Case

~
Jag har haft samma, gamla, tråkiga fodral till mina glasögon i fyra år nu. Äntligen bestämde jag mig för att det är dags att göra något åt det. 
 
Du behöver: olika färger, något att blanda färgen på, penslar, svampar.
 
 
Jag skulle först använda en pensel för att måla på färgen men det blev alldeles för tunt då. Jag tog så en vanlig kökssvamp som funkade mycket bättre. Sedan använde jag också en lite mindre pensel för att komma åt i trånga ställen. Här ser ni hur det blev efter första och andra lgaret av färg. 
 
Sedan tog jag färgerna jag ville ha och blandade ut dem med lite vatten. Jag målade prickar på undersidan och ett aztecmönster på ovansidan. Sedan lade jag till lite turkosa detaljer. 
 
Jag blev hur nöjd som helst. Pappa frågade till och med om jag kunde göra likadant med hans fodral :) 
 

LYCKA TILL! ♥
 

Chalk Door ♥

~
Ni har säkert sett att det är många som använder skoltavelfärg för sina projekt på internet. Jag bestämde mig för att måla min dörr eftersom jag gjort mig av med min whiteboard. 
 
Jag använde mig utav Beckers skoltavelfärg. Kostade omkring 170:- för 0,5 liter. På baksidan stod det att det endast behövdes två lager - ett horisontellt och ett vertikalt. Men jag gjorde tre lager eftersom jag inte fick nog mycket täckning av två. Det står på baksidan att en halv liter räcker till ett lager på 9 kvadratmeter. Jag använde som sagt tre lager på hela min dörr och fick till och med lite över. 
 
Detta är perfekt för mig! Nu blir jag påmind om läxor och andra viktiga saker varje gång jag öppnar dörren. 
 
Jag använde häftmassa och satte fast en mapp för att lägga papper i!

Veckans DIY's (Halloween)

~
Jaaa, kanske lite tidigt. Men jag vill ha halloween nu! Jag älskar det.., jag älskar allt skräckrelaterat :) 
 
 
1. JarheadSer grymt verkligt ut, och det är mycket enklare än det ser ut. 
2. Cheese eyeballsAllt du behöver är ost, oliver, ketchup och lite karamellfärg.
3. Screaming red punch with a HandNågonting att bjuda på halloweenfesten kanske?
4. The WellÄr det någon som ser vilken film det är från? Usch. 
5. Witch LegsJag tänkte faktiskt göra dessa förra året, men det blev aldrig. Tänk att lägga dem under dörrmattan. 
 

DIY - Pyjamas Shorts

~
Jag hittade ett par gamla pyjamas-byxor som blivit alldeles för korta i benen. De är dock nog stora runt höfterna. Så jag gjorde shorts av dem. 
 
Börja med att klippa av byxorna lite längre än vad du vill ha dem eftersom vi ska fålla dem. Ett bra tips för att få båda benen lika långa är att klippa den ena sidan och sidan vika över för att få en mall till den andra.
 
Jag använder textillim men du kan använda symaskin eller nål & tråd i stället. Nu ska du bara lägga lim där du just klippt av byxorna.
 
Vik upp ungefär en centimeter och tryck till. Vänta några minuter tills limmet har torkat lite. Gör sedan samma sak en gång till. 
 
När du vikt upp och tryckt till en andra gång ser det ut såhär. På höger bild ser ni att jag bestämde mig för att vika upp ännu en gång. 
 
Såhär blev det på ett annat par byxor. De lila fungerade inte med limmet så dem kommer jag att måsta sy. 

DIY - Jar Piggy Bank

~
Letar du efter ett bra ställe att spara pengar i? I detta inlägg visar jag hur du kan ta en gammal glasburk och tidningar för att få en fin spargris. 
 
 
 
Jag sparar mina pengar för en resa någon gång framöver. Därför klippte jag ut bilder som på något sätt handlade om andra länder och ställen dit jag vill resa. Sedan tog jag mitt favoritcitat och satte på locket. 

Blåbärssmulpaj

~
Första receptet jag lägger ut på bloggen. Detta är på en smaskig smulpaj jag gjorde för någon vecka sedan. Om du redan vet hur man gör en smulpaj, är detta inget nytt. 
 
 
 
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Blanda ihop vetemjöl och strösocker i en bunke.
 
3. Dela upp smöret i tärningar och arbeta in i mjölblandningen.
 
4. Smöra en form. 5. Lägg i alla blåbär.
 
6. Strö över socker och lite potatismjöl. 7. Smula över degen. 8. Grädda i ca 20 minuter. 
 
KLAR! ♥ 
 
Jag glömde tyvärr att ta en bild av när pajen var färdiggräddad, men jag kan lova er att den var hur god som helst! 
 
Prova att ersätta blåbär med något annat. Jag tror att jag ska testa äpple nästa gång. :)

DIY - Peal Cat Ear Headband

~
Videon som jag lovade igår. ♥ (I stället för veckans DIY's) 
 

 


Camera Set-Up

~
Hur gör jag när jag filmar? 
 
Han knepat ihop en liten video för att visa allt jag tänker på, och gör när jag filmar alla videos till mina inlägg. Videon på hur jag gör när jag redigerar mina videos kommer upp senare. 
 

Videon är i ovanlig dålig kvalitét eftersom jag var tvungen att filma med mobilkameran. :/


I morgon kommer videon som jag filmade i den här videon ut :) ♥


Recent purchases

~
I lördags besökte jag Dollarstore och gjorde några välinvesterade inköp. Bl.a. två saker värt att visa i bloggen. 
 
4 stycken superlim för 10 :-. Superlim går alltid åt. Vet inte hur kvalitén på dessa är. Men i min värld är superlim superlim.
 
Köpte även pyramidnitar. Två stycken påsar guldiga, samt två påsar silvriga. Det är tio nitar i varje påse och de kostar 10:-/st. Fanns hur många olika storlekar och färger som helst att välja på, och för ynka tio kronor dessutom. För endel verkar det kanske dyrt, men inte om man jämför med t.ex. Panduro som tar 29:- för 10 stycken pyramidnitar i samma storlek. » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.