Mazarinkaka med Hallon

~
Ännu ett otroligt gott recept. En saftig mazarinkaka med supergod hallonglasyr. 

Ca 16 bitar, UGN: 150 grader C.
 
INGREDIENSER:

SMET:
175 g smör
- 75 g mandelmassa
- 1 ägg
- 1 ½ dl mjölk
- 2 ½ dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 1 msk vaniljsocker
- ½ tsk bakpulver
 
HALLONGLASYR:
- 1 dl florsocker
- ½ dl hallonsylt
 

1. Smöra och bröa formen som är ca 24 cm i bredd. 2. Smält smöret och riv mandelmassan. 3. Vispa ägg och mjölk i en skål. Tillsätt socker, mandelmassa, mjöl, vaniljsocker och bakpulver med du rör om. 


4. Rör ner det smälta smöret. 5. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 30-40 minuter. 8. Låt kakan svalna. 9. Blanda florsocker och hallonsylt. Bred glasyren över kakan. 

 
KLART! ♥ 
 
Passar perfekt som efterrätt. Söt, men inte gör mäktig. 
 







Kommentarer

WRITE YOUR COMMENT HERE:


name:


e-mail address:


blog address:


comment:

Trackback


» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «




Ida Eriksson, 20
Norrland

mer om mig.