DIY - Brush Cleanser

~
Någonting jag har riktigt svårt för att komma ihåg är att tvätta mina sminkborstar regelbundet. Jag tycker att det är alldeles för omständigt. Hittade detta projekt på youtube nyligen, ett enkelt sätt att snabbt tvätta borstarna. 
 
 
Du behöver: En platt yta, t.ex. ett lock till en plastburk och en limpistol
 
Det enda du ska göra är att limma prickar, vågor, streck och ringar i olika storlekar på locket med limpistolen. Ju större prickar, vågor o.s.v. - ju större borstar ska tvättas där. Jag varierade lite mellan olika storlekar och former för att passa alla borstar. 
 
 
Hur använder du den? Vänta tills limmet har torkat helt, sedan lägger du locket under kranen i handfatet. Medan du tvättar dina borstar med vad du annars brukar använda (jag använder diskmedel) så låter du vattnet hela tiden rinna över locket. Sedan gnuggar du borstarna mot limmet i runda rörelser. 
 
Efter det är det bara att tvätta bort alla sminkrester från locket och ställa undan den tills du ska tvätta dina borstar nästa gång. 
 
Kom ihåg att detta inte bara måste användas för just sminkborstar. Du kan använda den för målarpenslar också :) 
 

BTW, förlåt för att det tog för denna DIY att komma upp. Min ursäkt är att jag glömde mobilen med alla bilder i skåpet över helgen. Sorry :( 

DIY - Knee Heart Tights

~
Nyligen hittade jag ett par tights i garderoben, de har legat där hur länge som helst utan att jag använt dem. Därför tänkte jag ge dem en liten makeover, nu kommer jag att använda dem alldeles för mycket.


Du behöver: 1. Sax 2. Två A4 3. Textilpenna/färg 4. Tights 5. Tejp

 
1. Ta på dig dina tights och markera var knäna hamnar. 2. Klipp ut ett hjärta som är lite mindre än hur du vill ha det från ena papperet. 
 
 
 
3. Rulla ihop andra papperet och gör det ungefär lika tjockt som ditt ben. 4. Stoppa in papperet i tightsen tills du kommer till markeringen du gjorde steg 1. (Var försiktig när du gör detta så att du inte gör hål i tightsen med papperet).
 
 
 
5. Måla runt hjärtmallen där din markering är. 6. Fyll i hjärtat. 
 
 
 
Yaay! Klart! Jag tycker att mina tights blev betydligt sötare :) 
 
 
 
 
 
 

DIY - Panda beanie

~
Jag hade en gammal mössa liggandes i rummet, tyckte att den kunde få sig en makeover. 
 


1. Garn
2. Pappermallar
3. Nål
4. Mössa (se HÄR för att göra din egen)
5. Sax
 
 
1. Klipp ut två likadana mallar från kartongpapper. 2. Lägg dem på varandra. Se till att snittet hamnar på samma ställe. Vira nu garnet runt mallarna som på bilden ovan, ju mer garn - ju fluffigare bollar. 
 
 
 
3. Sätt saxen mellan mallarna och klipp upp garnet. 4. Ta en bit garn och lägg den mellan mallarna, dra åt och knyt en hård knut. 
 
 
 
5. Jämna till bollen med saxen. 6. Gör en till boll. 
 
 
 
7. Trä genom garnet  som blir över efter knuten genom nålen. 8. Stoppa in nålen där du vill ha örat och säkra genom att knyta en knut på insidan av mössan. 
 
 
 
Klart! Piffar definitivt upp vilken mössa som helst. 
 
LYCKA TILL ♥
 

DIY - Gemstone Necklace

~
Min bror var snäll nog att ge mig en sten. Eller i hans ögon en spelkula. Dessa går att hitta på ICA eller vilken blomsteraffär som helst. Bestämde mig för att göra någonting fint av stenen. 
 

Du behöver: Sten, ståltråd, kedja till halsband, en liten ring.

 
Börja med att linda in stenen i ståltråd, se till att gömma ändarna när du är klar. 
 
 
 
Sätt sedan fast en sån där liten ring. Om du inte har en kan du göra en själv av lite ståltråd. Trä sedan stenen på halsbandet. 
 
 
 
LYCKA TILL ♥
 
 

DIY - Heatless Curls

~
Billiga, energisparande lockar utan att använda locktång? Hell yeah.. Tack Andrea ♥
 
 
 
Allt du behöver är en gammal t-shirt och en sax. :) 
 
 
Jag kunde inte fota mitt resultat eftersom jag hade lite tidpress. Lämnade inte i mina så länge, men efter bara någon timme var det fina vågor i håret. 
 
Ska du testa? 
 

 

DIY - Butterfly canvas

~
Tyckte att det var dags att byta ut min alla hjärtansdag - bild (som du hittar HÄR) till någonting vårigare. 
 
 
 

1. Penna
2. Sax
3. Papper (helst styvt)
4. Tyg eller mönstrat/färgat papper
5. Tejp (helst limstift)
6. Kniv
7. Tavelram

 
1. Ta bort glaset från ramen, det kommer vi inte att behöva. 2. Klipp tyget så att det är i samma storlek som ramen, gör sedan samma sak med papperet. 
 

 
 
3. Rita ut dina fjärilar på papperet. 4. Skär sedan ut endast vingarna så att du kan vika upp dem som på bilden i det högra hörnet. 
 

 
Sedan är det bara att lägga ihop allt och sätta in det i ramen. Det behöver ju inte vara fjärilar, jag har t.ex. gjort detta med hjärtan. 
 
LYCKA TILL♥
 
 
 

Information

~
Hola! Tänkte berätta lite om hur uppdateringen kommer att se ut framöver.
 
Jag ska försöka att lägga ut en DIY var tredje dag. Sedan kan jag fylla i med lite andra inlägg emellanåt. På tal om andra inlägg så skulle jag behöva lite feedback på några idéer jag har.
 
Skulle det vara kul att se en video på var jag håller till när jag gör projekt?
Eller kanske ett inlägg där jag visar vad jag har för material?  
 
Lämna gärna kommentarer med egna idéer på inlägg och projekt jag kan göra. 
 

DIY - Hair tie organizer

~
Det är väl inte bara jag? Det kan inte bara vara jag som alltid sprider hårsnoddar och hårnålar överallt omkring mig. Var jag än går så lämnar jag alltid ett spår efter mig som oftast består av hårnålar. Det här lilla projektet har gjort det väldigt mycket lättare att hitta och förvara dem. 
 
 
1. Limpistol (eller annat starkt lim)
2. Toalettpappersrulle
3. Dekorativt papper
4. Tejp eller vanligt lim
5. Magnet
 

Tejpa fast papperet på rullen. Du kan dekorera den hur du vill. Limma sedan fast magneten, bestäm själv var du vill placera den. 
 
 
 
Nu kan du trä på dina hårsnoddar och sätta fast hårnålarna på magneten.
 
Enkel men väldigt användbar.

DIY - Halsband förvaring

~
Jag låter bilderna tala för sig själva på denna DIY :) 
 
 
 
 
Var inte rädd att använda fantasin när du testar detta. Varför inte måla galgen en annan färg? Eller kanske pynta spikarna? 
 

 
 
 
 » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.