Återblick - 2013/2012

~
Om bara några timmar är 2013 slut och 2014 är här. När det här inlägget publiceras befinner jag mig nog i en stuga någonstans i fjällen och firar nyår med min familj. 
 
När December lider mot sitt slut och det nya året närmar sig börjar jag alltid tänka tillbaka på det gångna året. Gör det du också. Vad har varit bra? Försök hålla kvar det till nästa år. Vad har varit mindre bra? Försök att ändra på det. 
 
Mitt största tips är att vara modig. Ta vara på alla möjligheter som kommer att dyka upp 2014. Våga chansa, våga misslyckas. För även om det låter klyschigt så är det alla misslyckanden vi faktiskt lär oss av. 
 
Mitt nyårslöfte är att jag inte ska vara rädd att våga chansa. Vad är ditt nyårslöfte 2014?
 
 

 
Jag har satt ihop en lista med 5 projekt som jag publicerat här på bloggen under 2012/2013. Dessa är mina favoriter och de jag fått mest användning av. 
 
1 > Halsband Förvaring, av en gammal galge. Den här har hängt på mitt rum sedan jag gjorde den i Mars detta år. Ett snyggt sätt att förvara halsband där de både syns och inte tar mycket plats. LÄNK.

 
2 > No Slip Hangers, fortsätter på ämnet galgar. Här är ett billigt sätt att göra en galge där dina kläder inte glider av. Perfekt för tröjor som är lite för stora för galgar. LÄNK.


3 > Case, mitt glasögonfodral blev så mycket snyggare när jag målade om dem. Mycket bättre än de tråkiga man får av optikern. LÄNK.4 > Moustache Pillow Cases, jag hade en fas för ett tag sedan där jag var besatt av mustacher. Jag älskar dock de här kuddarna fortfarande. LÄNK.

 
5 > Make-up Remover, av olivolja och aloe vera. Sedan jag gjorde den här i September har jag använt den varje dag för att få bort sminket. Den innehåller bara naturliga ingredienser, är lätt att använda och kostar i princip ingenting. LÄNK.

 
GOTT NYTT ÅR ALLIHOPA! Låt oss göra 2014 det bästa året hittils! ♥

Tips - DIY Genomskinligt Lim

~
Tänkte bara slänga in ett litet tips. Om man blandar vanligt skollim med lite vatten komer limmet att torka genomskinligt. Dett kan vara bra att veta till vissa projekt där du måste måla limmet över något för att det ska fastna. 

Du behöver alltså skollim, vatten och något att förvara limmet i. Sedan är det bara att blanda två delar lim och en del vatten. Om du t.ex. vill ha 3 matskedar genomskinligt lim måste du blanda 2 matskedar skollim och 1 matsked vatten. Du kan antingen blanda lite lim och använda just precis när du vill ha det, eller så kan du blanda lite mer och spara till fler projekt framöver. Se bara till att förvara limmet i en lufttät burk så att det inte torkar ut. 

Här finns 3 projekt där detta är bra att veta:


Mod Podge som de nämner i alla dessa videos är alltså i princip samma sak som limmet jag just visade. Enda skillnaden är att Mod Podge är lite starkare, men det borde inte spela någon roll i någon av dessa projekt. 

New Years Eve Nails

~
Dessa är naglarna jag kommer att bära på nyårsafton. Den här nageldesignen är superenkel att göra, den är också väldigt anpassningsbar beroende på vad du gillar. 

 

1. Du kan använda ett svart eller en mörkblå lack som grund. Måla alla dina naglar denna färg. 
2. Här använder jag ett grått/metalliskt/skimmrigt lack. Jag använde min Isadora Nail Art Brush och drog penseln från olika ställen på nageln mot nagelbandet. Det är lite svårt att se vad jag gjort på bilden. 


3. Vilket glittrigt lack som helst fungerar för att ge naglarna det där extra. Jag försökte att koncentrera glittret där jag gjort de grå strecken. 


Här är det färdiga resultatet. Du kan såklart använda fler olika färger som blått, grönt och rosa i steg 2, då ser det mer ut som fyrverkerier på nageln. 

Om du inte har tid eller tålamod att göra en egen design kan jag tipsa om Nail Foils eller Nail Wraps, vad du än vill kalla dem. Det är enkelt, snabbt och inte lika kladdigt. Det finns bl.a. att köpa här
 

Veckans DIY's (Happy New Year)

~
Veckans DIY's kommer upp idag i stället för imorgon. Anledningen till detta är att jag planerat ett annat inlägg inför morgondagen. Här tipsar jag om lite olika DIY's som passar bra till nyårsafton. 
 
1 } NEW YEARS EVE COCKTAIL DRESS, WithWendy visar en lagomt avancerad klänning som inte bara passar till nyårsafton. 

 
 
2 } PARTY HAT, supersöta hattar som är glittriga, guldiga och festliga. Enkla att göra dessutom. 

 
 
 3 } NEW YEARS EVE CHAMPAGNE GLASSES, det går ju inte att skåla in det nya året utan snygga champagneglas. Dessa är lätta och billiga att knåpa ihop. 


DIY - Färg?

~
Den här ↑ bilden hittade jag på Pinterest för ett tag sedan. Jag hittar dock ingen källa eller länk till var den kommer från. Därför testade jag att följa bildens instruktioner. 
 
 
 


Du behöver alltså lika delar av salt, mjöl och vatten. Sedan ska du tillsätta karamellfärg tills du får önskad färg. När jag gjorde färgen upptäckte jag att min smet blev alldeles för fast, så jag tillsatte dubbelt så mycket vatten som det skulle vara för att få den mer rinnig. När jag hade tillsatt karamellfärgen tyckte jag att det såg bra ut i burken...

 
När jag använde en pensel för att måla färgen på ett papper blev det inte som jag tänkt mig. Resultatet blev ganska grynigt på grund av saltet. Till vänster ser ni första lagret och till höger har jag lagt på ännu ett lager färg. 
 
Jag tror nog att det skulle gå lite bättre att måla med en svamp i stället för en pensel. Däremot sparar jag färgen, den gryniga konsistensen kan nog vara ett fördel i vissa projekt. 
 
Jag har inte testat det, men det kanske skulle bli bättre att utesluta saltet helt och bara ha mjöl blandat med vatten. 
 
♥♥♥
 

DIY - Personlig Almanacka

~
Eftersom 2014 snart är här fungerar inte kalendern för 2013 längre. Små almanackor är dock ganska dyra, och jag ville inte betala hur mycket som helst. 
 
Därför tog pappa hem en från sitt jobb, som jag fick gratis. Annars finns det också små, billiga (men inte så fina) kalendrar i närmaste butik där kontorsmaterial säljs. 
 
Jag lade ned lite tid och gjorde om kalndern till något personligt som jag aldrig skulle kunna köpa på en affär. Jag använde dessutom bara saker som redan fanns hemma. Totalt spenderat: 0kr. Yay!
 

 


Bloggdesign #3 - Sneakpeak

~
I brist på annat såhär på juldagen får ni en liten sneakpeak på Bloggdesign #3 som jag jobbar på just nu. 
 
 
 
Jag är ledsen för bristen på inlägg. I morgon kommer dock en DIY i videoformat som du kan behöva till det nya året. 
 
Hoppas ni hade en god jul. Ja, och så ska jag önska er alla ett gott nytt år också! ♥
 

Picture Light Strand Update

~
Kommer ni ihåg när jag för ett tag sedan publicerade DET HÄR inlägget? Bilderna jag använde då klippte jag ut från tidningar. Nyligen bytte jag ut bilderna till några som jag hittade på We♥It. 
 
 
När jag hade hittat bilderna jag ville använda lade jag in dem i GIMP och gjorde alla samma storlek. (500x500px). Efter det jade jag in bilderna i en Word-dokument och såg till att de fick nog med mellanrum för en vit kant. För mig rymdes fyra bilder på varje A4:a. 
 
Nästa steg var att skriva ut bilderna. Efter det plastade jag i dem i en lamineringsmaskin. Jag körde bilderna 2 gånger genom lamineringsmaskinen för att plasten skulle sitta riktigt bra. 
 
Till sist mätade jag alla kanter och klippte ut bilderna var för sig. 
 
 
Alla bilder jag använde finns på min We♥It-sida i kollaget "Blog"

DIY - Pocket Scarf

~
Det gäller att passa på att publicera inlägg medan jag har internet, det kommer och går för mig hela tiden. 

Idag tänkte jag i alla fall tipsa om en "sista-minuten-present" med tanke på att julafton är om två dagar. (TVÅ DAGAR!). Jag gjorde klart min på ca två timmar, men så hade jag lite strul med symaskinen också. 

Och vill du inte de bort den, är den perfekt att behålla för dig själv om du behöver skydda dig mot vinterkylan. 

DU BEHÖVER: | En symaskin | Två olika tyger | Sax | Skräddar-krita |

1. Börja med att bestämma vilka två tyger du vill använda. Du kan också använda bara ett tyg och ha det på båda sidor. 2. Bestäm längd och klipp ut från båda tygen. Jag gjorde min halsduk 26 cm i bredd och ungefär 2 ½ meter lång. Om tyget inte räcker på längden kan du klippa ut flera bitar och sy ihop dem. 
 
 
3. Sedan fållade jag tygbitarna på alla sidor, nålade fast dem i varandra och sydde ihop dem med raksöm. 4. Om du vill kan du vara klar med halsduken här, men jag bestämde mig för att lägga till en ficka. För att göra det sätter du på dig halsduken och bestämmer var fickan ska sitta. Markera med en krita. Nästa steg är att måla en rektangel på en tyg bit och klippa ut den. 


5. Nåla fast fickan på halsduken och sy fast. Kom ihåg att lämna en kant osydd. Ja, och sedan är du klart. 
 
 
Om du inte vill sy kan du alltid köpa en färdig halsduk och sy på en ficka för hand. Det går också bra att använda textillim. 

Svar: Matt Presentpapper?

~

Jag hittade samma papper som tjejen som gjort inlägget jag tipsade om använde. Nackdelen är att det är väldigt dyrt, dessutom fraktas det från USA och då kan fraktkostnaden bli hög på det. HÄR finns det papperet. 


Mitt tips är att söka runt lite på Google och Ebay efter "black matte gift wrap". Om du inte hittar något alls kan du alltid slå in dina presenter med vanligt brunt, vitt eller svart presentpapper och sedan måla allt med ett tunt lager av en svart målarfärg med matt finish. Om du vill kan du till och med måla presenten med tavelfärg, då kan du skriva med krita på presenten på riktigt om du vill.

Du hittar svart matt sprayfärg HÄR (du får bläddra ner lite på sidan). Och tavelfärg HÄR. Annars brukar det finnas på de flesta affärer där du köper vanlig målarfärg.

En vit tuschpenna finns i princip överallt. Titta i en butik där du kan köpa kontorsmaterial nära dig. Annars finns det en HÄR och HÄR


Hoppas att svaret var till någon hjälp. Det var ganska svårt att hitta vanligt matt svart presentpapper. ♥


Tips på Prenumerationer

~
Ni vet att det finns hur många tidningar och prenumerationsboxar därute som har med skönhet att göra? Jag sökte upp några saker där du kan få hem något varje månad som har med pyssel och hantverk att göra i stället. 
 
 
1. Först har vi tidningen "Handarbete & Pyssel" som jag hittade på tidningskungen.se. Såhär beskrivs tidningen: ↓
 
 

Köp 7 nummer av Handarbete&Pyssel för 231:- HÄR.

 
 
2. Det här är ännu en tidning som jag hittade på tidningskungen.se.
"101 nya idéer" beskrivs såhär: ↓
 
 
 

Köp 3 nummer av 101 nya idéer för 109:- HÄR.

 
Jag letade länge efter en box som kommer hem varje månad som har med pyssel att göra. Ni kanske känner till "Glossybox" och "Ipsy Bag". Det är alltså ett paket som kommer hem till dig en gång i månaden, och är fylld med olika skönhetsprodukter. Jag hittade "Creative Club" som är ett likadant paket, fast denna innehåller pysselprojekt. 

Såhär beskrivs Creative Club: ↓
Du kan bli medlem i Creative Club och få ett välkomstpaket för 59:- (+39:- för porto & pack). Därefter kostar paketen 179:- (+39:- för porto & pack). Bli medlem HÄR
 

Detta är INTE ett sponsrat inlägg. 

Veckans DIY's (Wrapping Ideas)

~
Här tipsar jag om lite olika sätt att slå in julklapparna. 
 
 
 
  1. Använd fingeravtryck som lampor till din ljusslinga. LÄNK.
  2. Slå in dina klappar med svart matt papper och skriv på dem med en vit tuschpenna för att ge intrycket av tavelfärg. LÄNK.
  3. Använd naturen för gratis dekorationer till din klappar. LÄNK.
  4. Tidningspapper i stället för vanligt julpapper, yes please! Billigt och snyggt. 
  5. För korsordsälskaren, snyggt och stilrent. 

På det HÄR Pinterest-kollaget finns ännu fler tips på hur du gör snygga julklappar.
 
Du har väl inte missat min DIY Gift Guide med tips på billiga och personliga julklappar? HÄR hittar du första delen. 
 

DIY Gift Guide: Dad

~
I det här inlägget visar jag vad jag ska ge min pappa i julklapp. Dessa klappar behöver såklart inte bara vara för alla pappor där ute. 
 
 


 


 Mitt första tips är att rama in något personen du ska ge bort julklappan till gillar. Det kan vara ett hockeylag, en ölsort eller en artist. Här har jag målat Frölundas logga. 

Kommer ni ihåg när jag tipsade om en Firewood Tote i Veckans DIY's för ett tag sedan? Well, jag gjorde en sådan. HÄR hittar du inlägget där jag skriver om det här projektet. ↓
 
 

Ville bara säga att jag är ledsen för att det inte kommit upp några inlägg på några dagar. Det var lite stressigt med att få ihop allt till terminsbetygen som sattes i fredags. Men nu är det gjort och jag lovar att publicera som vanligt igen framöver. :) 
 

Karen Kavett

~
Idag tänkte jag tipsa om en youtuber som jag nyligen upptäckte. 
 
Jag älskar Karen Kavetts videos eftersom de handlar om både DIY's och grafisk design - två saker jag älskar att hålla på med. 
 
Så om du gillar att pyssla eller pilla i photoshop rekommenderar jag verkligen att du kollar in hennes videos! 
 
 Här visar hon ett supersnyggt skal till din surfplatta eller smartphone.


Och här delar hon med sig av sina tips och tricks till några genvägar i Photoshop. 

Veckans DIY's (Christmas Candy)

~


Blev hur sugen som helst på godis när jag letade fram dessa recept genom Pinterest. 

 
 
 
Jag tipsar också om Bethany Motas video som hon lade upp för ett tag sedan på youtube. Här delar hon med sig av roligt godis som ger dig julkänsla. 
 » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.