DIY - Peplum Top

~
Den här klänningen har jag fått av mamma, för hon har fått den av någon... Jag bestämde mig för att göra en peplum-topp av den. Detta projekt kräver en symaskin och grundkunskaperna om hur du använder en sådan. 
 
Jag kommer inte att berätta i detalj hur du gör, det gör en tjej på youtube väldigt bra. Det var av henne jag fick alla tips. I stället lägger jag ut hennes video här under och sedan får ni se bilderna jag tog medan jag sydde ihop toppen. 
 
 

Hur fungerar en limpistol?

~
 
Jag skaffade min limpistol i december 2012. Ungefär nio månader sedan vill säga. Jag använder en limpistol från Casco som jag tycker fungerar helt okej. Jag har ju inte testat någon annan, så jag har ingenting att jämföra med. 
 
Det du ska tänka på när du köper en limpistol är vad du ska använda den till. Ska du bara använda den till små projekt och använda material som tyg, plast, trä o.s.v.? - Ja då ska du nog titta efter en limpistol som har lägre temperatur. Ska du ha den till tyngre projekt i huset som att limma ihop två träplankor? - Då ska du nog satsa på en limpistol som har högre temperatur. 
 

När du limmar, se till att hålla till på en yta som du inte bryr dig om ifall den blir förstörd. Lägg ett papper under pistolen så slipper du lim på bordet. Det gör också väldigt ont att bränna sig på limmet, tro mig, väldigt ont. (Been there, done that). Så var försiktig och gör vad som helst för att hålla borta limmet från dina händer. 
 
 
Detta kan bero på många saker, och det är svårt att säga så här när jag inte vet vilket märke du har på limpistolen, eller vilket lim du använder. Men jag tänker lista upp några orsaker till varför detta kan hända. 
 
- Materialet: Limmar du med en limpistol som inte är anpassat för ditt material kan det lätt lossna. Som jag nämnt tidigare behöver du kanske en limpistol med högre temperatur för dina projekt. 
- Limmet: Använder du limmet som är tänkt för din limpistol? Det kan faktiskt vara så att limmet inte är kompatibelt med pistolen. 
- Tiden: Om du inte väntar tillräckligt länge på att limmet ska torka innan du börjar röra i projektet kan det ju påverka hur bra det sitter fast. Det borde räcka med någon minut för att limmet från de flesta limpistoler ska stelna och sitta fast. Men det varierar ju från limpistol till limpistol. I kommentaren ovan fråmgår det ju tydligt att tiden inte är problemet för dig. 
 
Jag kan ju säga att jag har samma problem med limpistol i bland. Jag limmar fast saker, låter det stelna och ändå lossnar det vid minsta beröring. Men min slutsats är att för mig beror det på materialet jag använder. Jag läste runt lite på internet och tydligen ska det gå att dra isär det du limmat för att börja om på nytt igen. 
 
Det är svårare att dra isär tyg och mjuka material om du limmar sådant, eftersom där sjunker limmet in i tyget. 
 
Så jag har kommit fram till att om det nu inte skulle fungera att limma ihop med limpistol, fungerar alltid superlim som en backup-plan! :) 
 


Jag hoppas att mitt inlägg hjälpte lite grann i alla fall, jag gjorde ganska mycket research och detta är allt jag kom fram till. 

DIY - Collar Chain

~
Häromdagen tittade jag runt lite på ASOS.com och hittade smycken för skjortkragar. Har sett sådanna förut och tycker att det ser snyggt ut. I stället för att köpa dem bestämde jag mig för att göra mina egna. Väldigt enkelt!
 
DU BEHÖVER: Två gem (eller säkerhetsnålar), "jumprings", lång kedja, tång, limpistol. 
 
 Först lägger du ut hur du vill att smycket ska se ut. Sedan länkar du ihop dem. KLART. 
 
Väldigt enkelt, nästan lite fånigt att ägna ett helt inlägg till det.
 
Men då säger du: "Hallå, du använde ju inte limpistolen". 
 
Nej, men jag hade tänkt göra det och limma fast något på gemen så att smycket blev lite roligare. Som ni ser slutade det med att jag inte hittade något att limma fast, men du får jättegärna göra det om du kommer på något! 
 

Veckans DIY's (Ramar)

~
Förra veckan blev det inget Veckans DIY's. Skolan och volleybollträningarna drog precis i gång och jag hann helt enkelt inte med. Men i veckan tänkte jag tipsa om olika fotoramar. 
 
1. Stick frame. Fin ram av grenar. Billigt och väldigt snyggt.
 
2. Wood Frame. Använd trägrenar för att göra en ram, men på ett annat sätt den här gången.
 
3. Photo Display. Använd en stor ram för att sätta massa små bilder i. 
 
4. Giant Polaroid Frame. Väldigt kreativ polariod-ram till bröllop, barnkalas eller andra minnesvärda stunder. 
 
5. 3D Frame. Superenkel och cool 3D-bild. 
(Okej jag fuskade lite, det här är inte en DIY på en ram, men jag var nästan tvungen att ha med den ändå!)
 
Jag har delat med mig av en fotoram gjord av sugrör. Kom till inlägget HÄR.

DIY - Photo Straw Frame

~
 
Den här fina bilden hittade jag i Flinks Handelsbod på Flatön för 5:-. Jag ville göra något speciellt med den, så jag ramade in den med sugrör för att gå i samma stil som bilden. 
 
DU BEHÖVER: Kartong, Sugrör, Sax, Penna, Linjal och Limpistol. 
 
 
1. Mäta hur mycket du beöhver klippa bort från kartongen för att rymmas med både bilden och dina sugrör. 
2. Rita raka linjer och klipp. 
3. Klistra fast bilden (jag använde bara tejp) och klipp till sugrörerna så att de passar ramen. 
4. Limma fast dina sugrör. AKTA DIG FÖR LIMMET! Jag brände mig :(. 
5. Klipp ut en bit kartong som på bilden och limma fast den i den vinkel du vill att ramen ska så i. 
6. Klipp ut en till bit kartong och limma fast den som på bilden för att ge ramen mer stöd. 
 
YEEY, färdig! 
 
Jag satte stödet i en väldigt upprätt vinkel eftersom ramen står högt uppe på en hylla. 

Back To School - Block

~
I denna video som inriktar sig på "Back To School" tänkte jag visa er olika sätt att göra om anteckningsblock och mappar. Allt du behöver är gamla tidningar, papper, lim, penna och sax. 
 
 
Som ni ser gjorde jag ingen voiceover i den här videon, tyckte att det inte behövdes. 
 
Hoppas ni fick inspiration till att glamma upp era egna anteckningsböcker och mappar! ♥

Back To School - Pennor

~
I det här blogginlägget tänker jag ge er lite idéer på hur du kan piffa till tråkiga, gamla pennor! ♥ 
 
 
1. Klä in pennan.
Detta är lika enkelt som det ser ut. Hitta ett fint present - eller scrapbookingpapper och tejpa fast den runt pennan. Se till att lägga ett lager med tejp runt hela pennan, så att den blir som plast. Det gör den tåligare och glansigare. Dessutom är det mycket lättare att vässa den. 
 
2. Pimpa med en blomma. 
Här gjorde jag samma sak som på den första pennan, men jag lämnade lite papper över längst upp för att kunna stoppa in "stjälken" på blomman och limma fast den. 
 
3. Pilar.
Denna idé fick jag av Martha Stewart. Hon använde fjädrar i stället för papper. Allt jag gjorde var att klippa ut sex bitar som på bilden ovan och plasta in dem i tejp. Sedan tejpade jag fast dem på pennan. För att ge lite mer detalj tog jag också och tejpade fast pappersbitar längst ner. 
 
Första inlägget med "Back To School" som kategori. På måndag kommer en video på hur du kan dekorera anteckningsblock och mappar till skolan!

DIY - Headbands

~
Tillbaka från semestern igen! YAY!
 
Den här videon spelade jag in och redigerade innan jag åkte på semester. Jag hann dock inte lägga till musiken. Så nu när den är färdigredigerad kan jag lägga ut den. 
 
3 hårband från gamla kläder eller tygrester. 
 
 
 
Som ni kanske ser har jag bytt videohosting-sida igen! Sanningen är att jag glömt bort e-postadressen till mitt youtube-account. En till sanning är att jag faktiskt gillar Vimeo bättre :)

Haul ♥

~
Idag tänkte jag lägga ut en Haul fast i textform. Jag visar saker jag köpt under semestern som är relaterade till bloggen. 
 
 
På Göksäter passade jag på att köpa massa färgat papper för 40:-. Hemma har jag redan ett set, men de är bara ljusa pastellfärger.
 
 
Mappar till skolstarten så att jag kan sortera alla papper. Det kommer snart en DIY upp på hur du kan göra dessa mappar snyggare och mer personliga. 10:- /st. 
 
Hittade dessa på Happy Price. Jag har en svart redan, men den håller på att ta slut. 10:-.
 
Har saknat resårband ett bra tag nu, men aldrig riktigt orkat gå och köpa det. Jag snubblade över dessa inne på Happy Price och bestämde mig för att köpa dem. 10:-/st.
 
Jag brukar ju göra armband rätt så ofta, de här låsen hittade jag på Panduro för 39:-.
 
Skissblock som jag tänkte kunde vara bra för att rita i när jag planerar vad jag ska sy. 30:- på Göksäter.
 
Mina färger från "Artist" har tagit slut. När jag hittade dessa på Happy Price för 25:- slog jag till direkt!
 
Åh vad länge jag letat efter en sådan här! 10:- Happy Price. 
 
Denna hittade jag på Göksäter. Letade inte efter den, men när jag såg den kom jag på att jag faktiskt behöver en ny låda att lägga alla mina "sy-grejer" i, den jag har just nu börjar bli för liten. 20:-.
 
Låt mig veta vad ni tycker om att jag lägger ut vad jag köpt! Borde jag göra en Haul i videoformat nästa gång? 

Veckans DIY's (Back to school)

~
Snart börjar skolan igen! Kan erkänna att jag är lite taggad, men helst vill jag att sommarlovet ska vara för alltid. Det kan vara bra att vara förberedd inför det nya skolåret. Denna vecka delar jag med mig av 5 videos på youtube som är relatierade till Back To School. 
 

1. Pencil Case. Du kan såklart köpa dessa ganska billigt, men dom blir ju mycket mer personliga om du gör dem själv. Dessutom kan du vara helt säker på att ingen annan har en likadan som du. 
 
 
2. Kawaii Pencils. Supergulliga pennor som gör skrivandet mycket roligare!
 
 
3. Ombre Glitter Binder. En pärm är alltid bra att ha. En glittrig pärm är ännu bättre att ha. 
 
 
4. Coaster Calendar. DazzleDIY visar hur du gör en snygg väggkalender för att hålla koll på prov eller andra viktiga händelser. 
 
 
5. Custom Notebook. Vill du göra en stilren och snygg anteckningsbok som piggar upp vilken dag som helst? Kolla in videon nedan. 
 
 

Håll också utkik efter fler "Back To School" projekt som jag kommer att göra och lägga ut på bloggen. De kommer dock att komma ut lite längre fram. 
 
Bara lite nyfiken - om du fortfarande går i skolan, vilket datum börjar du? 

DIY - Leaf Rose

~
 Jag befinner mig nere på västkusten nu, utan de verktyg och material jag har tillgång till hemma. Så jag bestämde mig för att göra det bästa av situationen och använda de saker jag har tillgång till för att knepa ihop någonting.
 
Så i det här inlägget visar jag hur du gör en ros av löv. 
 
Du behöver: Bind-tråd (om du har tejp så ta det i stället), Löv, Pinne
 
Jag använder löv från en Syrenbuske, men du kan ta vilka som helst. Du behöver ungefär mellan 10-20 stycken beroende på hur stor du vill att rosen ska vara. Börja med det minsta lövet och vik ner toppen. 
 
Nu rullar du ihop lövet till en liten cylinder. Sedan fortsätter du att linda runt löv från olika håll. Se till att löven blir större ju mer från mitten du kommer. 
 
Du kan sluta när du tycker att rosen är stor nog. 
 
Sedan lindar du tråden längst ner på rosen. Som sagt, det är mycket lättare att använda grön tejp i stället. Du kan du antingen tejpa fast pinnen, eller stoppa in den längst ner i rosen för att få en stjälk. 
 
KLAR!
 
Du kan göra fler rosor och ha som en bukett. Eller så skippar du pinnen och använder rosorna i dukningen. 
 
Om du väntar tills vi kommer mer in på hösten och löven börjar falla från träden så blir det finare färger på rosorna. 
 

DIY - Stud Earring

~
Superenenkelt och kul. 
 
Så, jag hittade de här knapparna i en garderob, tyckte de var så fina att jag var tvungen att göra göra något av dem, så jag gjorde örhängen. 
 
Du behöver: 1-Tång, 2-Örhängen, 3-Knappar, 4-Limpistol
 
Som basen för örhängerna använder jag ett par gamla som jag inte vill ha längre, om du gör som jag se till att de är platta så att det blir lättare att limma ihop. Annars kan du köpa bas till örhängen superbililigt på Ebay.
 
Börja med att ta bort ifall det finns en sådan där ögla bak på knappen, jag använde tången och bröt bara lite i den, den lossnade väldigt snabbt. 
 
Sedan var jag ganska genrös med limmet och tryckte bara fast knappen. 
 
 
 
Och så var det klart! YAY. :) 
 

Veckans DIY's (Cutepolish)

~
Den här veckans DIY tänker jag ägna helt åt Cutepolish och hennes grymma nagel-videos!

Här är mina fem favorit nageldesigner som hon har gjort!
 
1. Cupcake. Den här designen har jag gjort, och den är enklare än den ser ut. Jag fick hur många komplimanger som helst.
 
 
2. Kiwi. Jag vill bara äta upp den här designen, det ser så fruktigt ut! :)
 
 
3. City Skyline. Den här designen har jag inte gjort på naglarna, men jag tog inspiration av den till ett skolarbete jag gjorde till bilden. 
 
 
4. Chocolate Sauce & Sprinkles. En till mumsig nageldesign som är supersöt. 
 
 
5. Animated Cartoon. Dom här ser supercoola ut! Har inte sett något liknande förut! Måste testas.
 

DIY - Nail Stickers

~
Vill du göra något speciellt på naglarna? Testa att fixa dina egna klistermärken, jag visar dig hur man gör.
 
Du behöver: Nagellack, Top coat, tandpetare eller hårnål (något att hjälpa till att forma din design med), och plastficka eller liknande. 
 
Börja med att lägga ut ett lager top coat, detta kommer att hjälpa dig att skala bort märket senare. Nu kan du vara kreativ och måla dina designer ovanpå top coatet (se bara till att det torkat). 
 
När det torkat (tog ungefär en halvtimma för mig) kan du skala bort märket från plasten. Ta tag i ett hörn där top coatet börjar och dra. Klistra sedan fast märket på nageln, klipp eller fila bort det top coat som sticker ut från nageln.
 
 
Klart!» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.