DIY - #2 - Square Knot Bracelet

~
Hoppas du har kvar lite av dina tights från förra projektet. Det här är ett enkelt och lite annorlunda sätt att göra ett armband på. 
 
 
Klipp 3 stycken långa bitar av dina tights som är ungefär ½ centimeter i bredd. Dra i dem så att de rullar i hop sig. Gör en knut längst upp och tejpa fast dem mot din arbetsyta. Dela på dina snören och tejpa fast den i mitten mot arbetsytan.


Nu tar du vänster snöre och lägger det som en halv triangel över mittensnöret. Sedan tar du höger snöre och drar det under korset som bildats i mitten.


 
Nu borde det sticka ut två ändar åt varsitt håll. Ta tag i dem och dra tills knuten kommer enda upp till toppen.
 
Nu gör du bara om det samma steg fast du gör triangeln av höger snöre i stället.
 
 
När du är klar borde det se ut som på bilden. Knyt ihop båda ändarna. Eftersom dina tights har stretch kommer du kan kunna ta på dig armbandet utan att knyta upp knuten.
 
Vill du piffa upp armbandet lite? Testa att lägga in pärlor.
 
 
Den här gången börjar du med fyra snören. Trä på pärlor på de två i mitten och tejpa fast dem i arbetsytan. Jag fick pärlorna på snörerna med hjälp av en nål.
 
 
Nu för du upp en pärla längst upp innan du gör likadant som i det andra armbandet. En triangel, för snöret under båda mitten-snörerna och dra sedan åt. Sedan för du upp en pärla från det andra snöret och repeterar triangeln.
 
När du är klar är det bara att knyta ihop armbandet.Kommentarer

WRITE YOUR COMMENT HERE:


name:


e-mail address:


blog address:


comment:

Trackback


» så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.