DIY - Chevron Knuckle Rings

~
Här kommer en enkel och snabb DIY på någonting som jag sett överallt på senaste tiden. 
 


Du behöver: Ståltråd, Sax, Nagelacksflaska
 
 
Klipp en liten bit ståltråd och böj den runt korken på nagellacket. Se till att hitta en flaska som har korken nog stor att få ringen på dina fingrar. 
 
 
Bög ringen så att den får en liten pil neråt. 
 
 
KLART! Jag gjorde en till för jag tycker att ringarna ser snyggare ut flera tillsammans. 

DIY - Wire Armcandy

~
Detta har jag sett en del på internet - att blanda in ståltråd i armbandet. 
 
 
Du behöver:
1. Sax 2. Papper 3. Ståltråd 4. Tejp 5. Pärlor (valfritt) 6. Penna 7. Tyg/Garn
 
 
Börja med att göra ett flätat armband av något slag. Jag använde mig av tygremsor men det går lika bra med garn eller tråd. En beskrivning på hur du gör armbandet ovan finns HÄR. Sedan knöt jag fast två pärlor. 
 
 
Själva ordet av ståltråd verkar svårt, men det är väldigt enkelt. Börja med att skriva det ord du vill ha i skrivstil på ett papper. Det kan ta ett tag innan du får till en version du gillar. Sedan är det bara att ta en bit ståltråd och följa efter det du skrivit. 
 
 
Sedan knöt jag fast ordet i resten av armbandet. KLART! 
 
Lycka till!
 

DIY - Silver Metal Belt

~
Först och främst vill jag bara be om ursäkt  eftersom det var ett bra tag sedan jag uppdaterade bloggen. Jag har varit sjuk i en hel vecka, så förlåt. 
 
Men idag tänker jag lägga ut en DIY på ett metall-bälte. Något som är väldigt hett i modevärlden just nu, något som är väldigt enkelt att återskapa hemma. Materialen har de flesta nog redan hemma. 
 

1. Aliminiumfolie 2. Bälte 3. Tejp 4. Sax

 
1. Börja med att klippa ut en längd folie. 2. Lägg ut det på din arbetsyta och se till att den har önskad längd.
 
 
 
3. Lägg bältet på folien och vik den över på båda kanter på baksidan av bältet. 4. Tejpa fast folien. 
 
 
 
KLART! Det ser ju såklart inte lika bra ut som om du köper ett riktigt metallbälte, men från långt håll syns ingen  stor skillnad tycker jag. 
 

DIY - Hair band storage idea

~
Jag har funderat på ett sätt att förvara mina diadem. Det känns som om det är nästintill omöjligt. Men så häromdagen kom jag på något, toapapper.
 
 
Du behöver: Limpistol (eller annat lim), toapappersrullar (ev. två) tyg och en pinne + en plattform. 
 

Som "pinne + plattform" har jag en liten träbit och en bit av en gammal crocket-klubba. Du kan använda vad du hittar i huset. Ett tips om du inte hittar träbitar är cd-hållare. Sådanna som cd-skivorna kommer på när du köper tomma skivor.
 
Menar dessa ↓ Ta bara bort skivorna så har du steg 1-3 i detta projekt klart redan :) 
1. Sandpappra dina träbitar för att bli av med alla hårda kanter. 2. Limma fast dem i varandra med limpistol. Alternativt skruva fast pinnen i plattformen (rekommenderas!)


3. Måla träbitarna i den färg du vill ha dem. Jag glömde ta kort på detta steg så vi kan väl låtsas att jag redan har målat min vit på bilden ovan? ;)
 
4. Börja med en vanlig toapappersrulle. Se om dina diadem passar på den. 5.I fall diademen är för stora och faller av (som det var för mig), måste du linda toapappersrullen med papper från en annan rulle tills diademet fastnar.
 
6. Linda en tygbit runt rullen och limma fast kortändarna i rullen. 7. Vik sedan in tyget som blir kvar på de andra sidorna i hålet på rullen.
 
8. Trä rullen på pinnen och gör en dekorering om du vill. Som ni ser satte jag en svart rosett på min pinne. 
 
Då är det bara att sätta på diademen och så var du klar! :)
 
LYCKA TILL! ♥

DIY - #3 - No Slip Hanger

~
Visst är det irriterande när klädesplagget åker av galgen? Well, i have the solution. 
 
Det finns "Velvet Hangers" att köpa, men det är oftast väldigt svåra att få tag i, och dyra är de också. Så jag tänker visa hur du kan göra dina egna galgar där kläderna inte glider av.
 
 
Jag använde mig av gamla tights som jag klippte till remsor. Du kan använda vilka gamla kläder eller tygbitar som helst för det här projektet.
 
 
Det enda du ska göra med dina tygremsor är att linda dem runt galgen och knyta en knyt när remsan tar slut. Enkelt och snabbt :) 

DIY - #2 - Square Knot Bracelet

~
Hoppas du har kvar lite av dina tights från förra projektet. Det här är ett enkelt och lite annorlunda sätt att göra ett armband på. 
 
 
Klipp 3 stycken långa bitar av dina tights som är ungefär ½ centimeter i bredd. Dra i dem så att de rullar i hop sig. Gör en knut längst upp och tejpa fast dem mot din arbetsyta. Dela på dina snören och tejpa fast den i mitten mot arbetsytan.


Nu tar du vänster snöre och lägger det som en halv triangel över mittensnöret. Sedan tar du höger snöre och drar det under korset som bildats i mitten.


 
Nu borde det sticka ut två ändar åt varsitt håll. Ta tag i dem och dra tills knuten kommer enda upp till toppen.
 
Nu gör du bara om det samma steg fast du gör triangeln av höger snöre i stället.
 
 
När du är klar borde det se ut som på bilden. Knyt ihop båda ändarna. Eftersom dina tights har stretch kommer du kan kunna ta på dig armbandet utan att knyta upp knuten.
 
Vill du piffa upp armbandet lite? Testa att lägga in pärlor.
 
 
Den här gången börjar du med fyra snören. Trä på pärlor på de två i mitten och tejpa fast dem i arbetsytan. Jag fick pärlorna på snörerna med hjälp av en nål.
 
 
Nu för du upp en pärla längst upp innan du gör likadant som i det andra armbandet. En triangel, för snöret under båda mitten-snörerna och dra sedan åt. Sedan för du upp en pärla från det andra snöret och repeterar triangeln.
 
När du är klar är det bara att knyta ihop armbandet.

DIY - #1 - No ouch hair ties

~
Mina "Heart Knee Tights" (som du hittar DIY på HÄÄÄR) fick ett hål i sig :(. Men jag kände inte för att kasta bort dem, så varför inte göra nya saker från ett gammalt projekt?
 
Jag kommer att göra en liten serie på dessa DIYs. Så idag får ni en, på torsdag kommer den andra och på lördag den tredje. 
 
 
Att slippa dragade och luggande när du tar ut hårsnodden, JA tack. 
 
Börja med att klippa så att du bara har kvar benen på dina tights.

Sedan klipper du bara en ring på ungefär 2 cm av dina tights. Ta sedan tag i ringen och dra lite grann så att den rullar ihop sig som på bilden till höger. 
 
Längst uppe vid låren brukar snoddarna bli lite väl stora. Då kan du kippa isär ringen och knyta igen så att du får önskad längd. 
 
 
 Mitt hår är lite för tjockt för att den här hårsnodden ska kunna hålla upp en hästsvans. Men det funkar nog bättre på dig som har tunnare eller kortare hår. Om du har lika tjockt hår som mig kan du i stället använda snoddarna till låga hästsvansar eller flätor. 
 
Om du kikar in på bloggen på torsdag får du veta hur du kan göra armband av dina gamla tights. » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.