DIY - Mustache pillow case

~
Äääntligen är jag klart med mitt kuddfodral, yeey! Det är en mustasch, heheh..
 
Du behöver:
- Sax
- Symaskin
- Nålar
- Svart och vitt tyg
 
1. Börja med att ta fram två vita kuddfodral, om du inte har det kan du sy dem. Då kan du titta på ett gammalt kuddfodral för att se hur det ska se ut. Om du fortfarande inte fattar hur du ska göra kan du klicka in här.
 
Tips! Om du har ett gammalt lakan kan du använda det som vitt tyg.
 
 
2. Nu klipper du ur två halvor av en mustasch, här hittar du mallen jag använde för att få en bra form. 
 
Tips! Ett "lurvigt" svart tyg får mustaschen att bli mer.. ja.. lurvig..
 
 
3. Sy fast delarna med raksöm på varsitt fodral, jag gjorde så att öppningarna är bortvända från mustaschen. Kom ihåg att bara sy på det övre lagret av fodralet. 
 
LYCKA TILL! ♥
 
 

Mitt resultat

~
Jag köpte rörpärlor igår, och sedan gjorde jag pärlade hörlurar som i förra inlägget. Det blev jättebra, jag rekommenderar verkligen att testa detta :) 
 
Såhär blev mitt resultat ↓
 

Idag köpte jag tyg, så detta blir en liten sneakpeak på nästa DIY som kanske kommer ut i morgon eller någon gång under nästa vecka. 
 

Pärlade hörlurar

~
Jag fick en fråga från Bea, hon ville veta hur man gör pärlade hörlurar. Jag hade faktiskt inte hört talas om det innan jag fick kommentaren. Så jag sökte runt lite och kom på hur man gör. Jag skulle ha gjort det på mina hörlurar om jag hade haft pärlor. 
 
 
Det är ganska enkelt. Allt du behöver är pärlor, dina hörlurar och en sax. Det är lättast om du använder en nagelsax. Du klipper alltså upp pärlorna längs ena sidan och trär på dem. 
 
Superenkelt och supersnyggt! :) Jag ska absolut testa det när jag införskaffat rörpärlor.

Naglar

~
Hejsan alla glada, och ledsna.., men jag hoppas att alla är glada. Igår lackade jag om naglarna, det fick bli blommor :) 
 
 
Jag fick inspiration från BubzBeauty som la ut denna video för några dagar sedan ↓
 
 
Såhär blev mitt resultat ↓

DIY - Hair Bow

~
Tjoosan! I kväll kommer det upp en ny DIY, jag panik-redigerade bilderna i inlägget eftersom jag vill sova, NU. 
 
Det är väldigt populärt just nu med håraccesoarer i form av rosetter. Jag hittade dessa, nedan, men de kostar $10.00 styck. Så jag bestämde mig för att göra egna i stället som är betydligt billigare. 
 
Du behöver:
- Symaskin eller nål och tråd
- Tyg
- Sax
- Strykjärn
- Limpistol eller något annat starkt lim
- Hårnål eller hårspänne av något slag
 
 
1. Klipp ut tygbitar som är 17x12 cm långa. (Om du vill göra större rosetter ökar du bara bredden och längden.)
2. Vik ihop längs kortsidan rätsida mot rätsida om nåla på plats. Sy en raksöm så nära kanten som möjligt. Vik fram rätt sida igen. 
 
 
3. Vik till så att sömmen hamnar i mitten och använd strykjärnet för att platta till kanterna.
4. Nu viker du de 'fula' sidorna på kortsidan och stryker de på plats.
 
 
5. Mosa ihop i mitten tills du får den form du vill ha, se till att det är lika mycket tyg på båda sidor.
6. Sy med sick-sack söm några gånger fram och tillbaka i mitten.
 
 
7. Klipp nu ut tygbitar som är 4x7 cm. 
8. Gör om samma sak som du gjorde i steg 1-2. Kom ihåg att vända fram rätt sida. Vik sedan ihop den biten du får då och sy med raksöm nära kanten. Vänd fram andra sidan, igen. 
 
 
9. Trä på 'tygringen' över rosetten och klipp bort överflödiga trådar. 
10. Limma fast hårspännet med limpistol eller annat starkt lim du har hemma. Jag använde kontaktlim. 
 
 
Hoppas inte stegen var för svåra att följa, om ni vill kan jag filma en videotutorial på denna DIY också. 
 
LYCKA TILL! ♥
 

DIY - Scarf Organizer

~
Hej! Jag har fått in ett par röster på förra inlägget, super! Jag tänkte lägga ut denna DIY som en videotutorial men jag är superförkyld och har migrän också, så jag bestämde mig för att spara det till ett annat projekt. 
 
Den här DIYen hittade jag i alla fall på youtube när jag letade efter tips. Det är en riktigt smart idé. 
 
 
Det enda du behöver göra är att sätta fast ringarna (som du hittar på typ DollarStore) på galgarna och sedan hänga dina scarfar genom ringarna. Enkelt, snabbt och praktiskt :) 
 
 
Lycka till! ♥

Vilka typ av inlägg?

~
Tjosan! Jag har en fråga jag skulle vilja att ni svarade på, vilka typ av inlägg vill ni ha? Då menar jag vilken typ av tutorials. Rösta här nedanför. Jag skulle bli jätteglad om så många som möjligt röstade så jag vet vad jag ska sträva efter. 
 
 
Webvoter
Vilken typ av 'tutorials' ska jag ha i mina inlägg?

 

BTW,  det kommer upp en ny DIY senare idag :) 

DIY - Väggdekorationer

~
Hejsan! Nu kommer det äntligen ut en ny DIY. Det här projektet är inte bara billigt, lätt och snyggt utan också roligt att göra :) 
 
 
 
1. Måla dina toapappersrullar i hobbyfärgen, du kan också skippa detta steg och ha "kartongfärgen", det är fint det också. 1 rulle = en blomma.
2. Tryck ihop rullen med händerna så den får en elipsform.
 
3. Mäta med en linjal och gör varje bit cirka två centimeter, det borde bli fem bitar. Klipp sedan ut dem.
4. Limma ihop alla bitar till en blomma. Jag använde fästkuddar eftersom jag inte har en limpistol. 
 
4. Jämna till blomman till den form du vill ha.
5. Klipp ut en stjärna från ett fint papper och limma fast det på blomman.
 
 
Nu kan du sätta fast blommorna på din vägg med fästkuddar eller häftmassa. TA-DAA!
LYCKA TILL! ♥
 
 
 
 
 

Ny bloggdesign

~
Om du trycker på F5 kan du kanske se att jag jobbar på en ny design till bloggen. Headern är klart, resten ska jag fortsätta på i morgon :)

♥ Kram! ♥

Fall Into Autumn

~
Hejsan!
 
Nu har jag gjort en gratisdesign som alla kan ta del av. Denna är höst inspirerad så som andra pris i tävlingen som just nu pågår. 
 
Bilderna i headern är mina, jag har tagit dem själv. 
 
Du kan ladda ner designen HÄR. På den sidan finns också alla information du behöver samt regler. 

Snart kommer det upp en ny bloggdesign på den här bloggen också. Jag blev inte riktigt nöjd med den jag har nu.
 
 
 

✄ DIY - T-shirt med blekt hjärta

~
Hejsan! Det har inte kommit ut någon DIY på senaste tiden, jag har haft lite fullt upp med skolan och nu är jag dessutom förkyld :( Men jag ägnade denna morgon åt att fundera ut ett nytt projekt, så här kommer en DIY. 
 
Den här idéen är väldigt enkel och går snabbt att göra. Det som tar tid är att vänta för klorinet ska torka. 
 
Om man sprayar klorin på svart tyg blir det en brun/orange/rostig färg. Sprayar man därmemot i flera lager ser det lite ut som eld. Mitt hjärta ser ut som det brinner.. ohh :O..
 
 
 
Du kan såklart göra det här på vilket klädesplagg som helst, du kan ju också prova på ett annat mönster. Kom ihåg att köra det du blekt i tvättmaskinen innan du använder det. Jag gjorde inte det innan jag tog bilderna ovan, nu luktar min mage badhus :|
 
LYCKA TILL! ♥
 
 

❤ TÄVLING ❤

~
Ja, nu kommer det en tävling, yeey!  Jag har fått en del frågor om jag gör gratis bloggdesigner, svaret på den frågan är NEJ. Jag har gjort det förut, men det slutade med att jag inte hade tid för någon fritid alls. MEN om du är sugen på en bloggdesign av mig, delta i denna. 
 
1a pris är en personlig bloggdesign. Du får bestämma EXAKT hur den ska se ut. Header, dropdown, footer, rundade hörn, skuggor o.s.v. Din önskan är min lag, heheh ^.^
 
2a pris är en färdig bloggdesign jag gjort. Om du vinner detta pris får du skicka tre valfria bilder att ha i headern till mig. Såhär ser andra pris ut ↓
 
För att se designen live, klicka HÄR.
 

Om du vinner något av priserna får du såklart mer information via mejl.
 
Regler: Kommentera detta inlägg och låt mig veta att du är med. Om du bara vill tävla om första pris, skriv också det. Glöm inte att ha med din e-post adress så jag kan kontakta dig i fall du vinner. 
 
Detta är inte obligatoriskt men om du följer mig på twitter, instagram eller bloglovin' eller skriver ett inlägg om tävlingen i din blogg har du större chans att vinna. I fall du gör detta, glöm inte att ta med det i kommentaren. Du har störst chans att vinna om du gör allt som står ovan. 
 
Tävlingen avslutas Lördag den 22/09 2012 klockan 18.00 (Om två veckor.) Vinnaren presenteras här på bloggen.
 
LYCKA TILL! ♥
 
 
 
 

I brist på annat

~
Som titeln säger, i brist på tid, fantasi och material kommer det inte upp en DIY innan veckans slut i alla fall. Men, det betyder inte att jag kommer dra ner på inläggen. Detta inlägg kommer i stället vara ägnat till bloggar, hemsidor och youtubekanaler som är DIY-relaterade, alla är dock engelska/amerikanska..whatever.. 
 
Här är mina favoriter bland internets kreativaste människor :) 
 


1. a pair & a spare. Supersöt tjej med massa kreativa och intressanta DIY idéer inom mode. Jag hittade just hennes blogg och kan inte vänta tills jag får riva ut hela min garderob för att testa på hennes projekt.
 
2. glitterNglue. Den här kvinnan har verkligen fantasi och ett öga för färger och former. Jag älskar hennes idéer och tips. Glöm inte att kika på hennes youtube-kanal här.
 
3. loveMeagan. Förutom att hon är gift och har en dotter har hon också en väldigt intressant blogg. Hon lägger inte bara ut DIY's för barn, utan också för oss andra.
 


 
1. AndreasChoice. Den här tjejen har jag redan skrytit på i ett tidigare inlägg men jag tycker defenitivt att hon förtjänar att vara med en gång till. Hon är helt underbar, på alla möjliga sätt. Nuff said.
 
2. MissGlamorazzi. Ingrid lägger ut skönhets- och modevideos, men förutom det också diy projekt, eller GIY som hon kallar det (Glam it yourself). Om du vill sortera ut alla GIY videos så har hon en spellista ihopplockad på sin kanal. 
 
3. Craftovision. Corinne Leigh är ASGRYM. Hon har en stark personlighet och vädligt bra idéer. Hon är kung med nål och tråd dessutom. Om jag var du, skulle jag inte tveka att klinka mig in på hennes youtubekanal eller blogg. 
 
Och sist men inte minst kommer några DIY appar för Andriod. Jag vet inte om de finns för Iphone. Och detta var ett oväntat tillägg i inlägget, därför har jag ingen såndär cool bild där det skulle ha stått "Appar". Ni får helt enkelt låtsas som om den är här. ^_^
 


1. Origami Fun. Ganska self explaned, en app med olika origami projekt.
 
2. Everybody! Scrapbooking. Du gör helt enkelt en egen scrapbook, vädligt kul att hålla på med när man har tråkigt :)
 
3. Do-it-yourself. Ja, bild saknas på denna. Det är en app med youtube videos samlade på samma ställe. Du måste alltså ha internetuppkoppling för att använda den, men det är superlätt att hitta det du söker efter här. 
 
♥♥♥~♥♥♥
 

♥ DIY- Makeup organizer ♥

~

 
1. Klipp bort toppen på mjölkpaketet. Klipp sedan som jag gjort på bilden ovan - i en vinkel, eller bara rakt.
2. Mäta ut så mycket presentpapper som behövs för att täcka paketet och limma fast det. 
 
 
3. Vik in överflödet av papperet på både över och undersidan.
4. Tejpa in kanterna med svart tejp.
KLART! ♥
 
Jag gjorde samma sak med flingpaketet för att få ett lägre, bredare fack.
 


Nu väntar jag bara på att någon i familjen ska dricka upp en till mjölkförpackning så jag kan ha två lite högre fack ._.
 
Du behöver självklart inte använda detta till smink, den passar också utmärkt till skrivbordet för att ha kontorsaterial i. 
♥♥♥~♥♥♥
 » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.