DIY - Lip Color

~
Jag vill börja detta inlägg med att säga TACK för alla fina kommentarer jag fått under veckan, det värmer verkligen. Förhoppningsvis har jag också fått några nya läsare, till er hälsar jag varmt välkomna ♥
 
Så, till dagens DIY. Jag vill dela med mig av ett tips jag använt mig av ganska länge. I den byn där jag bor finns det nästan inte smink över huvud taget. Inte någonstans kan man köpa Maybelline, Isadora eller så. Utan då måste jag åka undefär två timmar med bil. Jag får därför väldigt bra använding för denna enkla DIY.
 
 
Klicka en sked vaselin på tallriken. Skrapa ut lite rouge eller ögonskugga, mixa gärna flera nyanser. Blanda ihop med skeden och lägg det sedan i behållaren. 
 
Jag gjorde en med svart ögonskugga också, mest för att visa att man kan använda vilka färger som helst! Tror dock inte att jag kommer att använda det svarta på läpparna ^^
 
 
 
Se så superduper enkelt det är :)
 
♥♥♥~♥♥♥
 
 

DIY - Linne med Fransar ♥

~
Halloj :) Jag håller just nu på med att fixa lite förberedelser till en ny kategori som kommer upp på bloggen inom en snar framtid. 
 
Så här kommer en DIY jag gjorde i början av sommaren, men jag kom på att jag inte lagt ut den innan. Tyvärr missade jag då att ta steg-för-steg bilder, men ni fattar nog ändå ;) 
 
Jag har massor av tråkiga linnen jag ärvt av mamma i garderobenSå jag ville testa att göra något lite roligare av det. Så här blev resultatet :) 
 
*Det måste inte vara ett linne, kan vara vilken topp som helst.*
1. Klipp av nedre delen av tröjan strax ovanför sömmen (om det finns någon sån).
2. Klipp nu rakt upp flera fransar på både fram och baksidan av din tröja. 
3. Dra lite i dina fransar för att få dem smalare och knyt sedan en knut längst upp på varenda frans.
 
Jag tyckte att färgen på mitt linne var lite tråkig. Du kan hoppa över de nästa stegen om du vill. 
 
4. Offra en spray-flaska och häll lite klorin i den. 
5. Se till att hålla till på ett tåligt underlag eller ute för detta steg. Rulla ihop toppen som en bulle och spraya sedan klorin här och där. Veckla ut toppen och låt den torka i solen. Gör samma sak på baksidan. Kom ihåg att du kan alltid spraya på mer klorin om du inte blir nöjd med resultatet. 
6. Släng toppen i tvättmaskinen innan du börjar använda den, såvida du inte gillar att gå runt och lukta badhus. 
 
KLART! ♥
 
Jag ska se om jag kommer på något att göra av alla mina linnen som jag har kvar. I så fall återkommer jag med fler DIY projekt. 

DIY - Honey Facial Mask ♥

~
Nu kommer ätnligen en DIY inom kategorin skönhet. Jag kom på att jag borde dela med mig om en mask jag använder väldigt ofta, närmare bestämt tre gånger i veckan. Du blandar ihop den i köket med två produkter de flesta har hemma.
 
Honung är inte bara till för ditt te eller matlagning, det kan även användas på huden. Den är speciellt bra för dig som har torr och känslig hy men även normal hy mår bra av en kur då och då. 
 
Olivolja återfuktar och ger lyster till torr och tråkig hy. Att du skulle få finnar av det är egentligen bara en myt, det är jättebra för ansiktet. Det finns såklart alltid undantag och folk som faktiskt får dåligare hy av olivoljan, men det är ganska sällan.
 
1. Klicka i cirka en matsked av houngen i skålen.
2. Blanda ut med olivolja tills du får rätt konsistens. Om det blir för mycket olja blir masken väldigt rinnig och om det blir för lite blir det väldigt svårt att arbeta med den. 
3. Applicera sedan blandningen med foundation borsten till ansiktet (undvik ögonområdet) och låt sitta i tio minuter. Masken blir väldigt fort rinnig av kroppsvärmen så det kan vara bra att sitta över en handduk.
4. Värm upp vatten i en kastrull, lägg en handduk över huvudet i fem minuter. Eventuellt ställ dig i duschen och slå på så pass hett vatten att det kommer ånga. 
5. Tvätta försiktigt bort masken med ljummet vatten. Avsluta med att badda kallt vatten över ansiktet. 
 
Steg 4 kan du skippa, men det öppnar porerna och gör masken mer långvarig. Mitt tips är att du inte tvättar ansiktet med annat än vatten dagen du gör masken. Bär inte heller smink samma dag. Och om du måste ha smink se till att använda så lite som möjligt. 
 
Jag har ändrat lite på processen från grundidén jag hittade någonstans på internet. Om du ska göra masken kan du såklart också ändra på stegen och göra det som passar din hy bäst. 
 
♥♥♥~♥♥♥
 
 
 

Andrea ♥ One minute Bag!

~
Jag håller just nu på att spara ihop lite material till några roliga projekt. Så därför har uppdateringen varit lite kass på sistone. Men här kommer i alla fall en DIY som går att göra på under en minut, man behöver inte sy eller klippa :) Underbara AndreasChoice kom på den här idéen.
 
  
 
Jag har själv inte fått chans att använda tipset. Men om man nu skulle åka någonstans, glömmer att ta med väska och har en extra tröja med sig så är ju detta perfekt!
 

 
 
♥♥♥~♥♥♥

DIY - Magtröja med knut

~
Jahopp, då var det nästa D.I.Y då. Även denna är inom kategorin 'kläder', men snart kommer det även upp andra projekt så som inredning och skönhet m.m. 
 
Så, jag hade en gammal tröja i gardroben som jag inte använde längre. T-shirten presenterades för en sax och blev en magtröja, yay!
 
 
1.Börja med att bestämma var tröjan ska sluta, det blir lättare om du testar den. Gör ett märke med pennan i mitten av tröjan (här kommer linjalen till använding) där kanten ska vara. Jag gjorde mitt märke strax ovanför naveln. 
2. Klipp upp tröjan från nedersta kanten till märket du ritade.
 
3. Klipp sedan upp två 'streck' på varsin sida av det du just klippte, du borde nu ha två trianglar som på bilden ovan.
4. Börja i ett av hörnen på trianglarna och klipp sedan bort överflödet.
 
5. När du sedan klippt bort överflödet jämnar du till kanterna om det behövs. Nu har du din fantastiska magtröja.
 
Resultatet!
 
Och nu kan du ju göra som jag på bilden, eller kanske en knut utan..ehh..svansar? xD Jag gillar också att göra en rosett, tihih :)
 
Så nu vet ni det. Ett tips är att prova tröjan några gånger under processen så du lättare ser hur slutresultatet kommer att se ut. 
♥♥♥~♥♥♥
 

DIY - Sneakers med nitar ♥

~
Okej då, här kommer första inlägget med en DIY, exiting :) Det är lite jobbigt egentligen, allt det här med DIY. När jag surfar runt på internet eller går i en affär och hittar ett par snygga - exempelvis - converse kan jag inte undgå att tänka om man kan göra nästan exakt samma sak själv, mycket billigare. Och det är så med allt, överallt, hahah ^^. 
 
I alla fall, jag tittade in på Stayhard och hittade dessa underbara converse med nitar, sedan tittade jag på priset.. wow.. Så i stället funderade jag på om man kunde göra samma sak själv, och det är klart man kan.
 
 
Jag har nu inte testat detta än, men tänker ändå ge er tipset. Och om jag skulle beställa hem de där skorna och ett par nitar så ska jag naturligtvis göra en tutorial i bloggen. 
 
Jag har inte tagit med nitarna i priset eftersom de är så himla dyra på till exempel Panduro. Om du ska täcka båda sidorna av två skor får du räkna med minst 270:-. Jag skulle rekommendera att beställa hem från t.ex. Tradera eller Ebay, där de inte alls är dyra, men priset varierar ju. 
 
Om jag nu ska göra detta täcker jag nog bara utsidan av båda skorna, först och främst sparar man ju en massa nitar, och sedan är det ju ändå bara utsidan som syns i de flesta fallen. 
 
Conversen hittar du HÄR.
Den andra sneakern hittar du HÄR.
Panduro nitar hittar du HÄR (ej rekommenderat ^^) » så trevligt att du hittade hit!
jag är en kaffeberoende boknörd med passion för grafisk design. här kan du läsa om sådant jag älskar och sådant jag tänker på. «
Ida Eriksson, 21
LULEÅ

mer om mig.